Showing posts with label buffered earning. Show all posts
Showing posts with label buffered earning. Show all posts

Wednesday, 5 November 2014

BEZA CPUV BLOG WWW.DIANARASHID.COM DULU DAN SEKARANG

Assalamualaikum...

Nak kongsikan gambar lama ni...
sejak dari bulan lepas ramai pulak yang dok tayang2 CPUV yang diaorang dapat..
Kalau saya la..earning macam dulu2 best la jugak nak tayang...

dulu-dulu.....
Tapi kalau setakat macam kat bawah ni...
Tak payah la nak tayang hari2..heheh

sekarang.....
jangan marah ye...
Bukan apa. ..Sekarang ni memang hari2 dapat cpuv..
tapi tak kan lah hari2 nak update benda yang sama je..
Ok la..tau awak nak buat rekod..nak simpan untuk kenangan..
buat le seminggu sekali..lebih best nak baca.

itu kalau saya la..
Blog awak.kan??
awak buat la ikut awak..
Ini blog saya jadi saya tulis apa
pendapat saya,awak punya pendapat tulis kat blog awak pulak.
heheheh

sekian..

Friday, 20 September 2013

UV CIPUT PUN DAPAT CPUV

Assalamualaikum..


Pelik kan...
Aku antara blogger yang jarang blogwaking
Tapi bila orang lain dapat cpuv aku pun dapat..
Pelik tak?

Tapi tu la..
Bila dapat tak tahan lama pun..
Tak sempat nak kumpul banyak2
Dah takat tu je..
Hehehh..

Macam suami aku kata..
Masa aku mula2 buat blog Maisara dah umur 3 tahun.
Dah besar..time tu tak de dia nak kacau2
Ibu buat blog..
Mikhail baru umur setahun..
Memang dia akan kacau la..
Kena tunggu umur dia 2,3 tahun
La baru ibu boleh aktif buat blog macam dulu..
Betul kugak..kan??

Sekarang ni fokus untuk membesarkan
Anak-anak je dulu..
Buat blog bila sempat je...

Terima kasih nuffnang untuk cpuv ni..
Harap kerap2 la bagi  lagi supaya
Dapat kerap2 cashout..
Hehe..

Sekian...

Friday, 19 April 2013

CPUV: bila dah putus asa....

Assalamulaikum...




yeay....
semalam tengok CPUV semua dah credited..
tinggal Digi je..
lepas tu hari ni tengok2 dapat satu lagi CPUV...

Walaupun slow je naik tapi ok la..kan??
tahun ni slow2 pun
dah boleh cashout sekali..
kalau hujung bulan ni semua credited
kita cash out je lagi..

tapi perasan tak nuff ni
bila kita putus asa dengan dia mesti tetiba je dapat CPUV..kan??

sekain..eh!!! sekian..

Tuesday, 26 February 2013

BE ENTAH KE BERAPA...

Assalamualaikum...

Selamat petang semua...
hujan...tapi cemana pun kena jugak la basuh baju2..
2 bakul kain baju..heheh
asyik hujan je malas la nak basuh,..

Pagi ni buka2 je blog tengok2 dapat be,.
yey!!!!seronok.


Be kali ni dari Resort world Malaysian
ada yang dah join ke contest Graffiti ni??
kalau belum,keluar je iklan tu klik la ye..
herheh..hadiah nya lumayan tau...

Blog ni jarang dah dapat be tahun ni..
jadi dia punye seronok tu lain macam la sikit..

Bila ada be..kena la blogwlking.
kalau idak  tak lama la be tu..

ok la..singgah blog korang jap..

sekian...

Monday, 24 December 2012

KALAU NAK BE KENA LA.....

Assalamualaikum...

Selamat petang semua..dah masuk tahun baru nih..
harap2 tahun 2013 akan datang rezeki kita semua mencurah2 lagi..
aminn..

Bila cakap pasal rezeki salah satu benda yang
kita bayangkan ialah duit.
hari ni dapat duit lagi..
orang bagi kita jangan tolak.rezeki tu...

Kali ni duit dari nuffnang..
aku dapat BE lagi..
terima kasih nuffnang...


Sekarang ni kalau dapat be naik nya sikit2 je..
sehari paling banyak naik 20 sen.
kalau masa aktif berblog dulu sehari be aku tu
naik rm5.kadang2 rm4.

huii..jauh nya beza dengan sekarang ni..
dulu update  sehari 8-9 entry.
sekarang 2 minggu baru dapat 8-9 entry..hahaha..
jadi memang patut la be aku naik 20 sen sehari.

ha..tips untuk korang kalau 'nak be naik cepat dan
membiak2 sila rajin update,
update la 3 jam sekali.
selain tu jangan lupa blogwalking.
komen kat post jugak kena la banyak.
kalau komen tak penting tak la kat survey nuffnang tu dia
tanya berapa komen kita dapat untuk setiap post..

sekian..


Wednesday, 6 June 2012

BUFFERED EARNING

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua...

habis dah...
dah tak de...
jadi tak payah la aku dok
pulun nak tambah amaun nya lagi..


apasai gambar jadi kelabu asap nih!!
dah jadi metered earning..
dan ini je la hasilnya untuk bulan 5.

bulan 5 aku ada satu be tu je..
makin slow je blog aku ni..
satu bulan satu be,..
masa zaman rajin,tekun dan berwibawa dulu
kemain rancak mengumpul duit..heheh
blog lain aku tengok dah masuk bulan 6 ni
depa dah kumpul 12-13 be..
hebat..

apa pun..
berblog memang sesuatu yang menyeronok kan...


sekian..

Saturday, 25 February 2012

MIMPI SIANG HARI YANG MENJADI KENYATAAN.

Assalamualaikum...

tadi jam 9 aku tidur kejap...
lepas tu aku mimpi aku dapat be...
bila bangun je cepat2 aku buka blog.tengok2 dapat be
betul2 dari digi samsung galaxy nexus bm.
aduhai..lawak betul la...

malas2 pun masih dapat be.
nampak nya kena la rajin bw balik lepas ni.

tengok la..
gara2 malas be tinggal 3 je...
yang tengah2 tu baru dapat tadi.yang lain tu baru
seminggu 2 yang lepas..

apa pun terima kasih nuffnang...terima kasih digi dan friso...
nak bw la sikit lepas makan tengahari nanti..

satu lagi berita baik..laptop aku dah sembuh...
best2...

sekian..

Thursday, 26 January 2012

CARA DAPATKAN BUFFERED EARNING DENGAN MUDAH

Assalamualaikum...

Selamat petang...
sejak aku mengandung ni makin hari
makin kurang dah aku bw dan update entry..
jadi be yang ada tu pun tak la subur macam selalu..

cuti 4 hari yang lalu langsung tak
buka blog..bila buka je nuff tengok2
be cuma naik rm2 je dalam masa 4 hari..hehehe..

tapi mujur la tak de yang jadi me lagi..
bertambah be ada la..
cuma duit tak bertambah dengan meriah la..
semalam sempat la bw sikit
dan hari ni tengok adalah bertambah Rm5.
aih..tak boleh lama2 la macam ni..aku kena rajin berblog macam dulu la nampaknya..
tapi tak boleh duduk lama2..sakit pinggang..
pelik kan..bila kita malas bw atau update blog
mesti be datang tanpa diundang..

jadi pada blogger yang nak be tu apa kata
korang berehat je 2,3 hari dari berblog..
lepas 2 ,3 hari mesti dapat be...
dapat be baru bw sakan2 punye..ekekek..

untuk yang nak be je la..
yang pura2 tak nak duit tu dok diam2 sudah..
muahahahah...

sekian...

Thursday, 22 December 2011

CURRENT EANING DARI DIGI DI WWW.DIANARASHID.COM

Assalamualaikum...

Selamat malam semua..hari ni aku bukan sihat pun..
entry pasal santau tu pun bukan aku yang tulis..
tapi suami aku..hehehheh..aku paksa dia tulis..

Akhirnya dia tulis jugak.dia memang pembaca setia blog aku.
jadi dia tahu la macam mana cara aku menulis.
terima kasih abang..
nanti bila2 boleh tolong kita lagi eik??ekekek

malam ni aku cuma nak tunjuk ini..
jeng..jeng..jeng..!ada buffered earning baru la..
kali ni dari digi lagi..seronoknye dapat be dari digi..


be kalau dari digi memang masyuk giler2 punye la..
malah be dari digi akan melekat lama.
contohnya be digi yang atas sekali tu.
itu be yang aku dapat dari bulan 10.
masa mula2 dapat be tu sampai bulan 11 cuma naik 2,3 puluh ringgit je..
tapi masuk bulan 12 mendadak naiknye...

terima kasih untuk digi dan nuffnang

Sekian..

Thursday, 15 December 2011

TIP SUPAYA BUFFERED EARNING BERTAHAN LAMA.

Assalamualaikum...

Agak lama tak kasi tips blog..
bukan apa..aku tengok sekarang semua
hebat2 dah bab blog2 ni..tak payah ajor dah..kan??

Minggu lepas aku ada tunjuk earning
untuk be yang masih bejalan tu..ingat tak>???
Ada yang pelik apasal aku dapat be
sampai cecah puluh2 ringgit.
padahal tak la gelemer pun blog ni.
orang lain pun dapat be jugak.tapi baru 5 ringgit dah
jadi metered earning.jadi petang ni nak ajor le sikit ye..

bila kita dapat be..
apa yang penting adalah traffic kita.
semua tau kan dapat be kena bw untuk
tambah traffic.traffic tambah,earning naik laju je.
dan korang kena tau kalau traffic korang
meningkat naik selepas dapat be
potensi besar untuk be tu bertahan lebih lama.
dan korang kekalkan traffic korang tu..
jangan turun2 ..

nak cara mudah kekalkan traffic lebih tinggi
dari selalu ialah dengan SEO.
satu hari satu entry SEO pun jadi la
kalau dah rasa tak nak lari dari blog peribadi tu..kan??
tu pun kalau nak be kekal lama la..
maklum je la..blogger sejuk macam kita ni
kalau tak buat entry best2,ingt ada ke yang nak
suka2 masuk baca???


sekian...

Wednesday, 7 December 2011

ENTRY KIPAS NUFFNANG

Assalamualaikum...

Selamat petang semua...
petang ni ada rezeki masuk nih..hhehee..
ada dapat be lagi la..
kali ni be dari NESTLE.
mungkin be ni dapat semalam..
semalam tak check pulak nuffnang jadi
tak tahu dapat hari ni ke semalam..
terima kasih nuffnang dan NESTLE..
saaaaayang nuffnang!


orang kata kalau kita sayang2 nuffnang
lepas tu bodek2 sikit akan dapat be banyak lagi tau..
ekekekeke...

Nak bodek lagi la..
nuffnang best..nuffnang tak kedekut
dan sentiasa peka dengan kehendak kami blogger2 ni..
muahahhaha...
melampau punye kipas..

dah la..nak buat entry berfaedah sikit lepas ni..:p

sekian..

Friday, 2 December 2011

BUFFERED EARNING YANG PANAS DAN MENGEJUTKAN

Assalamualaikum...

selamat petang semua...
mengejutkan la...
hari ni tengok2 ada 2 be baru..seronoknya..
dah lama tau aku tak dapat be serentak 2..
selalunya.. sebulan 1..sebulan 1..sebulan 1...
tapi kali ni dapat 2 sekali..
maknanya kena rajin bw lagi...

masih panas lagi be ni tau...
memula aku buka tengok ada be yang lama tu je..
lepas tu aku ke dapur buat susu maisara
dan bancuh kopi aku..
5 minit lepas tu datang balik refresh page nuffnang,
tengok2 ada be baru
pulak..tetiba je..hahahah

korang tau tak sebenarnya kenapa aku dapat be...??
sebab korang la....
terima kasih ye..:)


sekian...

Saturday, 29 October 2011

BUFFERED EARNING DAN ROKOK

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua...
line masih slow kan hari ni???
jadi kita pun kena bergerak slow jugak la..
dah la aku ada buffered earning dari digi..
bila bergerak slow2 gini mula aku risau..
kang tak pasal2 jadi metered earning pulak..

Bila dapat be dari syarikat telekomunikasi
jangan sia2 kan..kena pulun bw
sebab be dari depa memang boleh dapat lumayan
bila rajin bw..

Ada orang nak tau cemana nak dapat be..
aku pun tak tahu cemana caranya..
dulu ramai yang buat tips cara nak dapat be tu..
dulu boleh la pakai tips2 tu..
sekarang dah tak boleh pakai dah..
kalau dapat pun macam nasib je la..

boring la citer pasal be ni eik???
jom kita citer pasal lain la..
korang tau tak ada perempouan suka betul
lelaki yang bau rokok..maknanya bau rokok
yang ada kat lelaki tu..dia suka..

bagi dia bau tu macam bau
seorang yang gagah la..
dia tak suka bau2 perfume yang import2 tu..
ni kisah benar tau..
cuma tak ramai yang nak mengakuinya je..
cinta punya pasal,bau rokok pun
dikatanya harum..:p

sekian...

Friday, 7 October 2011

NUFFNANG!DENGAR LAH KELUHAN HATIKU INI..

Assalamualaikum...


selamat pagi semua...
apa berita panas2 pagi ni ye??
suratkhabar pagi ni semua cerita biasa2 je..
bagi aku la..bagi korang mungkin dah
cukup "wow" dah tu..

pagi ni ada yang tanya awal2 lagi..

"tak de entry baru ke pagi ni??"

ada..
cuma pagi ni aku sibuk bubuh bloglist kat sidebar.
tengah pilih2 blog ni..
jadi entry lambat sikit keluar..

tapi dah ada orang tanya aku
jawab la dalam entry tak de input ni..heheheh..

hari ni jugak habis la sudah be aku...
dah habis tempoh si adidas berkhidmat.
apa pun terima kasih untuk 2 minggu perkhidmatan
yang telah menjana RM69.24.hehehhe...

harap2 satgi ada be baru..
Nuffang!sila dengar keluhan hati ku ini..
jam 12 satgi bagi be ye...
ehhehhe...senang je mintak..kan??
macam mintak nasik sepinggan je..

Ok la...
bloglist masih belum siap..
nak kena geledah entry kawan2 dulu..

sekian..

Sunday, 21 August 2011

Apa perlu buat bila dapat buffered earning

Assalamualaikum....

Entry penaik semangat malam ni..
boleh tak??

bulan lepas aku dah cashout..
sampai sekarang cuma ada satu be je kat blog aku ni..
tapi tak sangka dengan satu be tu
aku boleh cashout lagi bulan ni..

harap2 lepas ni tetiap bulan boleh cashout.
Boleh la aku tukar tv baru .
heheh...

cerita pasal be..
tak semua orang tau
apa perlu buat bila dapat be..
ada yang bila dapat be sekadar buat
entry ucap terima kasih kat nuffnang.

lepas tu tutup lappy blog terabai 2,3 hari..
cemana nak beranak pinak be yang dia dapat tu..
lepas tu be jadi metered earning..dah rugi..

Pertamanya bila dapat be buat la entry
berkaitan iklan yang kita dapat tu..
kalau kita dapat be pasal olay
cerita sikit pasal produk olay tu..

kemudian korang kena blogwalking
dan rajin update blog korang..
baru la nampak berbaloi pengiklan
pilih blog korang..

dia letak iklan kat blog kita
supaya orang nampak produk dia.
kalau korang tak bw dan update blog
cemana dia nak perkenalkan produk dia..
sebab tu la ada yang be setakat 2,3 hari je...

lain la kalau blogger yang memang dikenali ramai.
update ke tak update ke tetap
orang datang blog dia.be yang dia dapat pun
cepat je naik..

blogger sejuk macam kita ni
kena la usaha lebih sikit dari mereka..

sekian..




Tuesday, 9 August 2011

takde buffered earning maknanya blog tak bagus.

Assalamualaikum...

Selamat malam semua..
ingat nak buat entry segmen dari RAFINAMIMI.
tapi sebab memori kad ilang
tak jadi nak buat.
entah mana la aku letak..

nak cerita pasal be..
tak de buffered earning maknanya blog tak bagus ke??
tak la...sapa yang fikir gitu
aku cubit2 perut dia nanti..hahahah

be tu bukan penanda aras
untuk kita nilai blog tu bagus ke idak..
ada blog yang langsung tak berinfo
tapi be berderet2 tau...
jadi adik2 dan kakak2 jangan sedih2 kalau
tak de be..
jangan rasa putus asa untuk berblog
hanya sebab tak dapat be..

ada yang merungut..
"blog saya tak best..sebab tu tak dapat be.."

be bukan diberi berdasarkan
best atau tak blog tu..
tapi cara korang bawak blog korang tu
yang jadi sebahgian dari sebab korang diberi be.

korang ingat blogger yang ramai peminat
dan be yang bersepah2 tu sebab
blog dia best ke???
tak la...jangan fikir be tu cuma untuk blog best je..

kalau blog korang tak best pun tapi
korang rajin bw..rajin ping entry,
rajin tulis benda2 yang baik2,
rajin bodek2 nuff,itu pun boleh dapat be jugak..

sekian...

Sunday, 7 August 2011

Buffered earning ada satu je..

Assalamualaikum...

Selamat malam..
entry pendek je ni...

aku dapat be...
terima kasih nuffnang...


be kali ni dari digi iphone4.
orang lain dah lama dapat.
aku baru hari ni dia nak bagi..
apa pun terima kasih untuk digi dan nuffnang...

sekan...

Sunday, 17 July 2011

Tip bila dapat buffered earning

ASSALAMUALAIKUM....

kalau dapat buffered earning dari
syarikat telekomunikasi...
jangan lupa bw giler babas ..ok..
sebab apa????

tak tau la kenapa tapi kalau dapat buffered earning
dari digi,maxis atau celcom ni.
duit korang cepat membiak berbanding
be yang lain...
jadi korang kena rajin bw okey!!!...

ada dapat ke belum??
kalau dah jom kita bw..:)

sekian...

Sunday, 10 July 2011

Buffered earning,header dan Blogger Hafizzi Aziz

Assalamualaikum...

Selamat Malam semua...
rupanya aku dapat bufferd earning yang ke tiga..

kali ni DiGi iPhone 4 Grapevine..
terima kasih nuffnang..



lain kali bagi la lagi..
cukup sepuluh BE mesti aku riak melampau2 ni..
giler seronok bila dapat be..
macam mula2 berblog dulu la..
seminggu sampai 3,4 be..
sebab tu boleh cash out 3,4 kali. dulu..
best tau..
Bukan dapat Be je dulu..
tiket wayang pun dapat..

petang ni suami aku pi main badminton.
jadi aku dok umah je la..
godek2 blog..
teringat nak tukar header..
dulu kini dan selamanya...Photoshop susah..hehehe..

entah bila la aku nak pandai guna photoshop.
memang terhad sangat2
pengetahuan aku ni pasal photoshop.
tadi dah geledah tutorial apit..
tapi tak paham2 lagi apa orang tu ajar..aih!!!



kalau korang nak belajar
pasal photoshop boleh pi kat blog dia..
ada banyak tutoral photoshop.
nak buat dengan tak nak buat je lagi..hehehe

kalau tak paham boleh tanya dia.
tapi aku malas nak tanya
sebab kang dia kata aku tak reti buat pulak..heheh..
jadi diam2 je la...:p

cer bagi pendapat tentang header 10 minit tu.
lawa ke tak??
kalau tak lawa nak tukar la jap lagi...



sekian...