Skip to main content

Posts

Showing posts with the label blog

PARSE HTML FOR BLOGGER XML TEMPLATE

PARSE HTML FOR BLOGGER XML TEMPLATE sangat penting bagi  seorang blogger untuk memudahkan kerja-kerja edit template blog

Code yang kita nak letak di dalam edit HTMl blog kita perlu kita parse dahulu.

Kalau tidak mesti akan keluar eror sewaktu kita save template selepas kerja-kerja edit dilakukan. Terutamanya jika korang nak masuk kan code adsense di dalam blog. Code tersebut perlu lah di parse dahulu.

Masuk kan code ke dalam kotak di bawah dan klik pada "PARSE CODE HTML"



Small Tool Parse HTML

Parse Code HTMLClear




So korang pun kalau nak Parse code html boleh la guna Parse Tool HTML di sini.
Semoga Parse Tool HTML ini bermanfaat untuk semua dan untuk saya jugak..:)

sekian.

TUTORIAL CARA PASANG IKLAN GOOGLE ADSENSE DALAM ARTIKEL

Assalamualaikum..



TUTORIAL CARA  PASANG IKLAN GOOGLE ADSENSE DALAM ARTIKEL Ramai nya rakan blogger yang dah lulus akaun google adsense .Tahniah semua... Yang belum lulus tu InsyaAllah sikit hari lagi rezeki korang pulak. Tapi bukan semua orang tahu macam mana nak pasang iklan google adsense di blog. Untuk hari ni saya nak kongsikan cara betul pasang iklan google adsense didalam artikel supaya kita boleh menjana lebih lagi keuntungan dengan iklan dari google adsense ini.

Saya pun sebenarnya bukan pandai sangat.tapi sebab saya kerap tukar template blog , jadi dah beberapa kali masuk kan iklan adsense di bahagian dalam artikel tiba-tiba rasa macam dah pandai pulak.hahahah.

Tutorial ni khas untuk kawan-kawan yang minta saya ajarkan .Yang tak paham boleh rujuk gambar ye..


TUTORIAL CARA  PASANG IKLAN GOOGLE ADSENSE DALAM ARTIKEL 1- Mula-mula log in ke akaun Google Adsense korang.

klik pada "my ads"

Klik pada +new ads unit 



2- Pilih in article ads


3- Sekarang edit paparan iklan kora…

BELAJAR BUAT BLOG : BAGAIMANA NAK DAPATKAN PENGUNJUNG BLOG YANG RAMAI.

Assalamualaikum...

Terima kasih untuk blogger Anuar yang menganjurkan   Contest SEO : Belajar Buat blog bagi mendidik lebih ramai orang untuk menulis blog dan sekaligus menjana pendapatan dari blog.Ini pertama kali saya turut serta dalam kontest SEO yang dianjurkan oleh rakan blogger. Hanya untuk memeriahkan dan memberi sokongan pada rakan blogger sahaja.

Sebenarnya ramai juga dikalangan rakan-rakan saya yang ingin belajar buat blog.Tapi mungkin tak tahu dari mana nak bermula dan saya pula tak pandai nak ajar orang.

Ini tahun ke 7 saya terlibat dengan dunia blog.Blog bukan saja menjadi medan untuk saya berkongsi pandangan dan buah fikiran tapi ianya juga membantu saya menjana pendapatan melalui blog.Kalau ditanya apa rahsia blog saya boleh bertahan selama 7 tahun , sama saja dengan blog-blog lain cuma mungkin blog saya mempunyai pembaca setia yang sekian lama bersama saya sejak awal saya menulis blog lagi.

BELAJAR BUAT BLOG
Memandangkan kepentingan blog yang semakin diguna pakai untuk…

APA PERKARA YANG KITA PATUT TULIS DALAM BLOG?

Assalamualaikum...



Kita cerita tentang blog ...Sebab sekarang ni ramai yang dah berminat nak buat blog.Cuma masalahnya mereka tak tahu nak tulis tentang apa dalam blog mereka ni.

Nak tulis blog tak semestinya kena tulis isu yang besar atau yang sangat-sangat penting untuk semua orang tahu.Isu yang kecil2 pun boleh juga kalau nak tulis.Satu sebab kenapa kita tak de idea nak tulis apa kat blog  ialah sebab kita sibuk nak tulis perkara-perkara yang semua orang patut tahu atau isu-isu besar yang sedang berlaku. Tulis tentang sarapan apa pagi tadi pun boleh je..

Saya banyak tulis tentang isu2 yang tak penting dan dalam post tu mesti ada satu komen macam ni.. , "tak penting pun benda ni ..."

..Yang kelakarnya kalau tak penting dia baca nak buat apa?Pergi la baca benda yang penting tu..



Biasa tengok tak kalau blog-blog atau ruangan akhbar yang cerita pasal artis tu, mesti ada yang komen " berita ni lebih penting dari bla..bla..bla.." sekadar sindirian la tu..Nak bagitau …

SEBARKAN WALAU SEPOTONG AYAT

Assalamualaikum...

Awalnya keluar entri pagi ni..Auto publish je..Sebab 3 hari tak update blog.Risau kalau korang lupa kat blog makcik..heheh..Sebenarnya makcik cuti la 3 hari ni..Bawak anak balik kampung, jalan-jalan , makan-makan bagi gemuk..hahahah..Sudahnya anak tak gemuk, mak depa pulak yang gemuk..Lantak pi la..hahah.


Untuk entry pemanas badan ni kita keluar entry personal dulu la.Tak pa..kan??jangan marah ye..Bukan apa..ada orang kata jangan banyak sangat tulis pasal personal.Tak bermanfaat untuk pembaca.Tapi bagi saya lain pulak..Saya rasa tulis cerita peribadi pun boleh bagi manfaat pada pembaca jugak.Misalnya bila cerita pasal anak kita batuk, kita boleh selit-selit tips mengatasi anak batuk..Dalam setiap cerita peribadi kita tu kita selit kan tips atau panduan berguna untuk pembaca.

Sebenarnya kita tak boleh nak nilai post yang blogger tulis tu bermanfaat atau sia-sia selagi kita tak baca.kadang-kadang tu ada orang yang malas nak baca blog-blog yang blogger dok cerita pasa…

KALAU NAK SELIT-SELIT LINK KORANG BOLEH JE..TAPI....

Assalamualaikum...

Blog saya tak banyak entry review produk..Memang kadang nampak macam banyak je dapat job review.tapi sebenarnya tak pun..seminggu ada satu, dua je entry review..Mungkin nampak banyak sebab saya selalu share walaupun entry review tu yang lama punya..

Kalau tengok entry yang saya tulis ada link online shop terselit tu bukan review berbayar tau..Cuma saya suka selit link diaorang ..Contohnya certa pasal rambut , apa salahnya saya letak link fb kawan yang berniaga produk penjagaan rambut..kan?kan??

Saya tak berapa suka blog saya terlalu banyak post pasal review je..seminggu satu, dua entry dah cukup...kalau berderet-deret siapa entah nak baca..Selalunya entry review bukan penyumbang utama traffic kat blog saya.Yang banyak menyumbang adalah entry tentang tips2 rumahtangga, tips cinta...heheh , petua, resepi dan cerita artis..:p

Korang pun kalau nak selit2 link korang kat blog saya boleh je tapi entry tu biarlah yang ada kena mengena dengan korang ye...

 *yang nak tahu c…

BETUL KE TENGOK STATISTIK BLOGGER LAIN BOLEH BUAT BLOGGER RASA RENDAH DIRI

Assalamualaikum...




Nak tahu tak macam mana saya mula datang minat nak tulis blog dulu?Semuanya bermula dengan melihat blog orang lain.Masa tu saya suka baca blogEyriqazz.com.Itu lah blog pertama yang berjaya membuatkan saya berminat nak tulis blog.Dia suka kongsi turun naik blog dia..Dia menang peraduan la, dia dapat hadiah dari advertiser, dia dapat sponser bercuti.Dia dapat pi event blogger..Semua tu buat saya berminat nak ada blog juga.

Saya tak tahu macam mana orang lain boleh rasa down bila lihat statistik blogger lain?Sebab sebagai seorang blogger itu adalah perkara yang sangat menyeronok kan.Bila kita dapat tengok statistik blogger lain kita akan rasa lebih semangat nak menulis.Itu Yang saya rasa sepanjang lebih 6 tahun saya menulis di blog ni.Jangan kan statistik..Orang kongsi keyword  blog pun saya kemain teruja .hahahApa lagi kalau kongsi tentang income dari blogging ni..seronok tengok oi..

Bila saya berkongsi statistik blog ,saya tak pernah terfikir nak menunjuk-nunjuk.Bag…

UNTUK PEMBACA SETIA, SILENT READER DAN PENYEWA TAPAK IKLAN

Assalamualaikum...



Baru saya tahu rupanya blog saya ni kawan2 suami saya kat tempat kerja pun baca..
Bagus2...jangan lupa suruh saudara mara juga baca tau..
lepas tu jangan lupa habaq kat depa..ni blog bini kawan tempat kerja ceq..
Ekekek..Blog saya tak banyak benda peribadi nak di cerita..
banyak tentang isu semasa je..

Kot kalau nak baca kisah kami suami isteri memang susah nak jumpa la..
Bukan tak dak..ada..tapi tak banyak..
setakat  cerita benda2 kosong saja..
maklum la..kami suami isteri lebih suka berbual tentang kami
sambil mengadap muka masing2..
Bila mengadap facebook dan  blog , cerita  hal rumahtangga kami tolak tepi.
Tapi kalau bab anak2 ok je..
boleh je pi jenguk2 facebook saya..ok..

Lupa nak habaq kat pembaca blog dan pemilik2 banner diatas ni..
PC saya ni dah ok tau..
kemain berdesup laju la sejak pi hantar ke kedi nun..
ada virus apa benda entah..
hantar pi kedai hari tu pun , saya tetap update blog macam biasa,,'
Walaupun guna tab je .nak buat cemana..kena usaha …

BACA DI FACEBOOK ATAU DI BLOG?

Assalamualaikum...



Saya rasa penyakit malas update blog ni macam dah sampai je..
Tapi saya kena kuat kan semangat nih..
buka juga blog untuk update.
Ikutkan hati nak lena je nih..hahha..
Kita ada tanggungjawab.kan??
jadi tak boleh nak lena sangat la.
ekekek..kena sedar diri tu...:p

Cakap asal update blog ni mesti ramai yang
susah nak kekalkan rentak update blog setiap hari.
Lagi2 sekarang ni kita ada facebook ada instagram..
kita rasa di situ lebih seronok kita menulis sebab respond lebih cepat.
tak sampai 5 minit dah ada yang like dan komen.

macam blog ni tak tentu..
kadang2 satu hari tu satu komen pun tak de,..
yang baca pulak nak dapat 10 pembaca dalam 10 minit pun payah..

Saya tak tahu la kalau saya sorang je yang rasa macam ni
tapi saya rasa sekarang orang dah tak suka sangat baca blog.
sebab maklumat yang mereka dapat dah ada di facebook , instagram
atau lama sosial lain nya.
Sebab itu bila kita nak menulis dah tak sesuai
kita cedok bulat2 apa yang ada di facebook
walaupun saya…

NENEK PUN DAH JADI BLOGGER.

Assalamualaikum..



Bila tengok anak2 saya yang makin membesar saya terfikir juga adakah saya akan terus menulis blog sampai dah jadi nenek?hahhah..harap2 nya macam tu la..semoga saya panjang umur..Dah tentu nanti saya akan banyak menulis tentang tips2 keluarga, tips jaga cucu, tips menguruskan anak yang masih dalam pantang bersalin, ececeh!!berangan banyak makcik nih...

setakat ni saya cuma kenal 2 orang blogger yang berstatus nenek.Mungkin ada lagi tapi saya tak tahu sebab dia tak menulis tentang cucu dia.Kalau ada sila letak link dia kat kotak komen.nanti saya update ye..

Jom kita tengok Blogger nenek yang memang kita tahu pembaca dan pengikut nya ramai..

1- kakcik Seroja
Blogger berstatus nenek ini emang aktif menulis blog sejak 2010.Mempunyai pengikut lebih dari 1000 dan lebih 2000 di google+.lebih mesra dengan panggilan kakcik .Pageview blog yang hampir mencecah 1juta dan setiap entry pasti disertakan dengan gambar2 menarik samada mengenai keluarga atau pun tentang pengembaraan ny…

BLOG INI DULU PENUH DENGAN ENTRY SAMPAH

Assalamualaikum...



Entry saya untuk tahun 2015 ada 955 .
Kira ok la kalau nak dibandingkan dengan tahun 2013 dan 2012 tu.
harap2 tahun 2016 saya berjaya update entry lebih dari 1000.

Saya memang minat menulis blog ni..kalau saya tak update blog tu
bukan bermakna saya malas tau..tapi sebab tak sempat...
Sebab tu kalau saya nak buka blog  saya akan selesaikan semua kerja2 saya.
sebab saya tak mau ada gangguan bila saya menulis blog ni.

Tapi kalau bab anak2 ni saya memang
terpaksa juga la abaikan blog .
Keutamaan saya tetap pada anak2.
jangan tak tahu duit yang saya dapat dari blog ni
memang saya bagi pada anak2.
sebab saya rasa saya curi sikit masa untuk buat blog ni dari diaorang berdua.
Simpan la duit tu untuk masa depan, nanti tak payah nak pinjam2..kan??

Sebenarnya ada ramai lagi blogger yang
rajin update blog sampai sehari 7-8 entry dia publish.
Tapi ramai yang tak nampak semua tu sebab nya
mungkin blogger tu ada join Giveaway atau dia sekadar letak gambar dan publish.
jadi tak pe…

AWAK KENAL SAYA KE??....TAPI SAYA TAK KENAL AWAK..

Assalamualaikum...
Ini pageview saya sekarang..
setiap hari ianya melebihi 10k..
Ok tak??

Tapi jangan ingat semua yang baca blog saya ni maknanya
dia suka blog saya..
Ada yang masuk untuk jadi perisik..
lepas tu kat whatsapp group mengata saya macam2.
Ni bukan tuduh2 ye,
tapi kenyataan..Saya tahu blog dia, fb dia.
Cuma sebelum ni tak pernah baca blog dia.

Bila saya tahu dia suka mengata saya
jadi saya pun pi la baca blog dia..
nak juga kenal2 siapa dia yang lagaknya macam kenal sangat kita ni.
ternyata saya memang tak kenal dia.

Cukup untuk tahu yang dia tak suka saya..
tahu lah saya apa yang perlu saya buat .
Saya memang tak de masalah dengan dia..
maksud saya , saya tak de apa2 perasaan pada dia..
Benci pun tidak, suka pun tak..
sebab saya tak kenal..

Saya tak boleh nak elak orang macam ni..
Saya pun tak tahu nak buat apa ,jadi saya biarkan je la.
Saya pernah Pm dia.saja tegur2 dia..
tapi saya acah2 je tanya sesuatu tentang hal masakan .
masa tu memang tak tergamak nak tanya
apa ya…

STATISTIK BULAN OKTOBER BLOG DIANARASHID.COM

Assalamualaikum...

Bulan lepas saya mengalami tragedi oktober..hahah.
Bulan paling menguji kesabaran saya sepanjang saya berblog ni.
Nak tayang statistik blog pun macam malas..
tapi untuk rekod sendiri kena la letak juga kat blog.

gambar atas ni menunjuk kan pageview bulan lepas..
screen capture bertarikh 1 november.

Bulan oktober 3 kali saya tukar template blog.
2 kali tukar kotak komen disebabkan masalah blog saya.
Ianya membuatkan kurang dikunjungi pelawat.
walaupun macam tu Alhamdulillah ramai yang masih
mengggunakan khidmat saya untuk review 'dan sewa kotak banner.
Setiap minggu sekurang2 nya satu review mesti ada.

Bulan oktober statistik untuk jumlah pelawat dan pageview ada  penurunan.
kalau bulan-bulan sebelum ni pageview lebih dari 300k
tapi untuk bulan oktober hanya lebih 200k sahaja jumlah page view yang diterima.
Berikutan berbagai masalah blog saya ni
sehari saya hanya menerima jumlah pelawat sekitar  2k
dan jumlah pageview hanya 6k-7k sehari..



Tapi alhamdulillah..masa…

PAGEVIEW DARI 10000 TERUS JADI 6000

Assalamualaikum...

Hampir sebulan  blog saya bermasalah..
Semuanya bermula bila saya tukar template dan tukar kotak komen.
Ada yang kata susah nak komen, lambat loading,
lepas tu tukar pulak template dan kata iklan tak keluar pulak..
macam-macam sampai saya pening kepala.


Saya ada juga tanyakan pendapat blogger lain tentang ni.
Tentang masalah iklan tak keluar saya minta
jasa baik blogger SEO yang hebat ni..Adzril Maizan sejahtera
Dia buat sekejap je dah ok..
Macam mana saya buat tak ok2 entah la..
hahaha...rasa malu je ..
dah la dia tak minta bayaran..
lepas tu siap nak sewa kotak iklan pulak..ekekekek..

Kemudian tak lama lepas tu kotak komen pulak tak keluar..
saya dah uninstall commentluv dan
fikir nak pakai kotak komen blogger je..
memandangkan ramai yang tak suka dan merungut
dengan commentluv yang bagi mereka tak mesra .
Ok..jadi kita tukar ke kotak komen blogger..

Bila dan buang commentluv, komen blogger pulak tak keluar.
Fikir sampai 2 hari cemana nak buat.
Mintak tolong kat b…

KENAPA SAYA TUKAR KOTAK KOMEN SAYA?

Assalamualaikum...



saya dah tukar kotak komen saya kepada yang lebih baik..
Baik untuk saya dan dah tentu baik untuk kawan2 yang rajin komen2 jugak..
Mungkin ada yang rasa ianya nampak rumit tapi percaya lah..tidak..
Awak cuma letak URL blog awak dan komen kemudian tekan submit comment..dah siap..

Bukan bermakna yang sebelum ni tak baik..
Cuma yang sebelum ni macam kurang adil untuk blogger yang datang blog saya.
Nak balas2 komen pun tak boleh..
lepas tu bila nak balas kunjungan rakan blogger
saya kena klik banyak benda baru sampai ke blog awak.

kenapa saya kata baik untuk awak..
sebab kat sini bila awak komen akan
keluar entry terbaru awak.
Sekurang2 nya dapat la mempromosikan entry yang awak tulis.
Dan sekaligus meningkatkan pageview dan jumlah pelawat untuk blog awak.

Mana tahu lepas baca entry saya orang nampak pulak entry awak
dengan tajuk yang menarik dan best terus dia klik..
tak ke menguntungkan awak??
jadi kalau nak promote entry awak secara percuma di blog saya
rajin2 la ko…

JANGAN LUPA CASHOUT DUIT NUFFNANG DAN ENTRY YANG SENANG NAK DAPAT PAGEVIEW TINGGI.

Assalamualaikum...

Hari ni rutin harian  bermula macam biasa..
Hari ni jugak dah kena start blogwalking la..
Sejak raya haji tu mana ada bw sangat pun..
Macam tu la saya ni kalau anak-anak2 ada kat rumah..
Ada je aktiviti nak dibuat bersama..

Tambah pulak dapat anak yangkreatif macam Maisara.
Datang angin dia ajak buat rumah kotak..
Tetiap angin bertukar diajaknya buat origami..
Datang angin kus2 dia ajak main puzzle.
Dah la ibu diaorang ni masih berjiwa kanak2.
Mana mampu nak menolak.hahahh

Jangan lupa harini juga hari yang sesuai kalau
Nak cashout duit nuffnang.
Sampai hujung bulan ni saja ye.
Jangan terlupa pulak.
Kalau lupa kena tunggu hujung bulan depan la nampak nya.

Beberapa hari lepas ada yang bertanya pada saya
Macam mana nak dapatkan pageview yang tinggi setiap hari,
tapi tak mau tulis cerita2 panas dan gosip artis.
Mudah je..saya tahu bila dia tanya soalan ni
Dah tentu  dia tak berminat nak ber SEO ..kan??

Jadi apa yang saya cadang kan..
Tulis je resepi masakan..
Itulah ca…

BUKAN KOPI SEGERA TAPI IANYA 5 DALAM 1

Assalamualaikum...



Minggu yang lesu dengan 1001 macam perasaan.
sampai terabai blog2 kesayangan hamba..
entah apa cerita langsung tak jengah..kan??
sibuk dengan hal ehwal diri sendiri..
nama je suri rumah tapi banyak benda nak buat adik ahkak sekalian..
sat2 lagi,petang ka kami pi blog ampa na,...


Lepas tu dalam dok kalut2 tu mai langau tak tau la dari mana..
dok melewaq kat blog ni..
dah halau pun dok kerumun lagi..kerumun apa entah..
cari taik la tu tapi tak jumpa..
last2 saya pukul guna batang penyapu hilang terus..hahaha..
Langau tu minta perhatian..kurang kasih sayang la kot..

Minggu lepas saya ada daftar JomNiaga Affiliate..
tu pun tak sempat pun nak belek2 apa benda semua tu..
baru daftar ja..tengok la kot sempat dalam minggu ni
saya cerita la pasal JomNiaga ni yang juga salah satu
peluang kita blogger untuk buat duit sikit...



masa awal bulan hari tu dok nekad dah..
lepas ni sehari ada 4 entry..
tapi semalam ja dah kemana dah azam tu..
tak boleh juga nak  buat..
nampak gayanya…

STATISTIK BLOG DIANARASHID DOT COM - BULAN OGOS

Assalamualaikum..
Untuk rekod kita tampal dulu statistik blog untuk bulan ogos.. Kena tampal jugak ni... Senang nanti...

Apa yang senang?? ha..nanti bila siapa2 nak beriklan dan tanya berapa uv dan pv blog  Tak de la baru terkial2 nak godek sana sini cari statistik yang lepas..kan?? Macam sebelum ni.. Saya memang letak kat blog.. Jadi mudah nak cari..
Ada yang berminat nak beriklan di blog ni?? Silakan email saya ye..
Macam yang saya janjikan bulan ni  Saya buka semula iklan banner di bawah header tu. Sekarang ada dua .. Saya nak tambah lagi 2 je.. Siapa berminat cepat2 pm..
Ada pendapat mengatakan iklan banner orang tak klik.. Sebab itu la nak buat banner buat dengan kreatif supaya orang tak tertanya2 iklan apa tu??..bagi yang dah biasa melayari laman web dan blog ni satu benda yang diaorang tak suka ialah bila terklik iklan.. Jadi kalau diaorang tak suka klik, diaorang nampak nama kedai awak dan barang jualan awak pun dah ok. Nanti diaorang tahu kat mana nak dapat barang tu bila di…

MASALAH BESAR KE KALAU ENTRY TAK DE KOMEN?

Assalamualaikum...




Setiap kali saya tulis satu2 entry,saya berharap entry saya dapat banyak komen.
Bukan satu dua komen je..Paling sikit saya nak ada 10 komen untuk satu entry..
Blog saya ni blog yang santai je penulisan nya..
Saya tulis macam saya berbual2 je dengan awak..
Jadi bila tak de komen tu rasa macam bercakap sorang2 la..

Lain la kalau blog yang copy artikel2 berita kat Sinar ke,Hmetro ke, kan??
Yang tu kalau tak de komen pun tak kisah..
Dah tentu2 target dia ialah pageview dan jumlah pelawat sahaja.


kadang2 saya tengok ada blogger yang sangat ramai rakan blogger
yang rapat dan mesra dengan dia..
Saya agak blogger ni mesti mudah dapat banyak komen
dalam setiap entry dia.Tapi saya silap..
Mesra berbual di Facebook dan twitter bukan jaminan
 rakan blogger lain akan singgah dan komen2 kat entry kita.
padahal kalau di lihat entry yang dia tulis tu kadang2 melibatkan blogger lain jugak.
Contohnya tentang perjumpaan blogger , event blogger dan entry kipas lipas..hehe
entry yang p…

APA PENDAPAT AWAK TENTANG BLOG SAYA...

Asslamualaikum...

Sejak awal bulan ni saya dah mula mengurangkan
banner iklan kat blog ni.
Saya tumpukan pada iklan review sahaja.
sebab tu saya kurangkan iklan banner
supaya pengunjung akan mudah view entry2 saya.
Sebelum ni ada yang bagitau blog saya nampak semak dengan iklan banner kat
bawah header tu.

Biasanya kat bahagian header saya
hadkan iklan banner hanya 4 sahaja.
kat sidebar pulak cuma ada iklan affiliatte dan nuffnang.
Tapi sejak awal bulan hari tu saya had kan 2 iklan banner sahaja.
insyaAllah..awal bulan ni saya buka semula 2 lagi iklan banner di bawah header tu..
saya harap kawan2 boleh view entry saya dengan mudah ye..

Saya sentiasa menglu-alukan
pendapat kawan-kawan tentang blog saya.
Walaupun saya dah kurang update blog macam dulu tapi
setiap hari tetap 2 entry akan saya publish.
Jadi pendapat kawan2 tu sangat penting untuk
saya memperbaiki blog saya.
Soal gaya penulisan tak best,entry tak menyengat tu
saya tak mau ambik kesah sangat dengan cakap2 orang sebab
pendap…