Showing posts with label beauty. Show all posts
Showing posts with label beauty. Show all posts

Saturday, 30 September 2017

HILANGKAN TRAUMA PRODUK TIMBANG KILO DENGAN AMI SKINCARE

Assalamualaikum...



HILANGKAN TRAUMA PRODUK TIMBANG KILO DENGAN AMI SKINCARE Tahun ni tular cerita tentang prodok kecantikan  beracun sampai saya sendiri jadi risau bila baca di socmed ramai yang jadi mangsa produk-produk tak ada kelulusan KKM ni.

Peringatan juga untuk pengasas produk lain supaya menghasilkan produk yang selamat digunakan.. Ada pengguna yang memang terumpan dengan ayat "kulit licin dalam masa 5 hari.." tapi sebenarnya lebih ramai yang suka memilih produk yang merawat dengan berperingkat .

Tak kisah la produk tu lambat merawat yang penting dia tak memburuk kan lagi kulit wajah.Apa guna cantik cepat tapi membahayakan organ dalaman kita. Kan?

Menyedari tentang kerisauan dan trauma wanita-wanita yang menjadi mangsa produk beracun ini AMI SKINCARE kini tampil dengan menghasil kan set skincare untuk merawat kulit .

Saya dah cuba AMI Skincare ni dan nak berkongsi dengan korang apa yang membuatkan korang wajib dapatkan AMI SKINCARE sebagai pelindung kulit korang tu.

AMI SKINCARE ada kelulusan KKM (NOT 170904313K) .Ianya adalah Vitamin untuk wajah  yang terdiri dari Cleanser, serum dan Night Sticky Serum.

Cara Penggunaan Ami Skincare

Ami Skincare Cleanser

Ckeanser Ami Skincare ni tak macam cleanser lain.Ianya tak ada bau dan tak ada buih. Pakai nya pun sikit je..Picit kat tangan dan apply kat muka.Elak kan terkena mata. Lepas tu bilas dengan air.Guna 2 kali sehari .


Saya suka Cleanser yang tak de buih macam ni.Sebab bila tak de buih kita ada keinginan nak urut2 muka kita masa pakai cleanser.



Cer kalau pakai yang ada buih banyak tu, gosok main taram je..lepas tu bilas..Betul tak??Tak nak mengaku la tu...

Lagipun cleanser kalau banyak buih tak elok tau..nanti kulit cepat kering

Ami Skincare Serum

Untuk penggunaan serum ni saya guna waktu siang sekali je..lepas mandi tu saya guna serum ni.. tapi kalau korang nak guna 2 kali boleh je..Guna lepas mandi pagi  dan lepas mandi petang.. 

Botol nya kecik je sebab guna dia cuma dot dot je kat tapak tangan lepas tu ratakan kat muka dan leher..




Ni khas untuk bagi kulit kita lembab dan tak cepat kedut. Serum ni je yang wangi dalam set Skincare ni.Tu pun bau oren je,.


Ami Skincare Night Serum

Botol paling kecil ni ialah night Serum. Night Serum ni pulak saya guna waktu malam sebelum tidur.

Sama juga cuma picit 1 dot je kat tapak tangan lepas urut kat seluruh muka dan leher guna hujung jari.


kemudian boleh la tidur dengan nyenyak.. :)

Kat bekas ni dia tulis Night Sticky Serum tapi tak la sticky pun. gimik je kot.hahahha.


Setakat saya guna Ami skincare memang tak de masalah jerawat banyak atau kulit mengelupas..Saya dah cuba stop guna dan tak de kesan buruk pada fizikal saya



Saya tak boleh jamin korang guna pun akan ok sebab kulit kita semua tak sama..Macam kulit saya memang agak sensetif dan mudah tumbuh jerawat. Tapi Alhamdulillah..Produk ni sesuai untuk kulit saya

Di bawah ni testimoni dari pengguna lain.Nampak kan??dia tak boleh menyembuhkan dengan cepat.Ambil masa...kita kena disiplin la kalau nak cantik ni.Mana boleh cantik dalam, masa singkat..kan??

testimoni Ami Skincare


Kelebihan dan kebaikan Menggunakan Ami Skincare

Repairing , Whitening and Glowing

Kelebihan utama Ami Skincare ni ialah merawat kulit wajah kita. Itu fungsi utama dia. Sebab tu produk ni ada kandungan vitamin yang tinggi . Vitamin sangat bagus untuk memulihkan luka dan sel2 kulit yang rosak.

So kalau ada yang nak cerah kan kulit sekaligus buat kulit nampak glowing , Ami Skincare adalah pilihan terbaik. Ditambah pulak dengan htrganya yang mampu milik setanding dengan produk luar.

Harga 1 set Ami Skincare ni ialah RM175 (semenanjung) dan RM185 (sabah/sarawak) .

Tapi istimewa untuk 5 orang je , korang boleh tebus baucer RM40 sorang di facebook page, instagram dan whatsapp dengan menaip :

REDEEM VOUCHER: DIANA

 Cepat-cepat redeem Voucher ye sebab terhad untuk 5 orang saja..

Korang boleh dapatkan Ami Skincare di :

Facebook page: Ami Legacy
Instagram: @Amilegacy
Website: www.amilegacy.com
Whatsapp / sms/ call : 017 549 9817


sekian..





Monday, 7 August 2017

KULIT CANTIK DAN GLOWING DENGAN KLAIRS MOCHI BB CUSHION PACT DAN KLAIRS MID DAY BLUE SUN LOTION

Assalamualaikum...



Tak tahan betul saya rasa dengan cuaca sekarang ni.Panas membahang sampai tak selesa dibuat nya.Kulit ni jadi macam kering, nampak kusam sebab terdedah dengan panas . dalam dok berkira-kira nak cari apa produk la yang bagus untuk lindungi kulit saya ni bila setiap kali keluar , dapat pulak saya kenal dengan Klairs.

Klairs ni produk dari Korea.Dua produk yang saya nak review ni bukan sahaja bertindak sebagai melindungi kulit  tapi juga sebagai solekan..Saya suka packaging nya.Simple je.Tak payah nak letak gambar buah la, sayur  la , daun-daun hijau bagai.Simple kan??


Untuk yang belum tahu tentang produk Klairs ni hari ni saya akan  review sikit 2 produk dari Klairs ni.

Yang pertama ni saya ada Klairs Mochi BB Cushion Pact dan yang kedua ni Klairs Mid Day Blue Sun Lotion SPF40..Saya pun tak tahu apa makna gambar depan packaging BB Cushion pact ni ni Tapi yang penting comel.Kalau korang perasan la produk skincare dari korea ni dia punya packaging tak de la gambar beriya-iya sangat.Sebab dia orang lebih fokus pada kualiti produk dan keberkesanan nya.


Klairs Mid Day Blue Sun Lotion

Saya ni kalau apa-apa skincare dan bahan solekan pun bila buka je mesti nak bau dulu.Hahahaha....Untuk Mid Day Blue Sun Lotion bau nya tak la wangi .Bau biasa je.maknanya dia tak la berfungsi untuk wangi kan korang ye.



Saya suka skincare  yang ada penutup logam macam ni.Tau kenapa??Untuk orang cerewet macam saya ni bila tak de penutup logam ni mula la dok rasa dah ada orang picit2 lotion ni,.Picit saja tak pe la..Ni siap cuit2 lagi...Tak suka ok terbeli lotion yang orang dah picit dan sentuh.Suka hati la nak kata saya kedekut ke apa.. :p


Mid day Sun Lotion ni bukan saja untuk lindungi kulit korang dari matahari tau.Tapi boleh jadi makeup base jugak.nanti makeup korang nampak neutral dan tahan lama.Yang ada masalah kulit kering dan kusam korang try nanti ye.Memang terus berubah kulit korang.Nampak segar dan naik kan seri wajah korang.

Mid day Sun Lotion bertindak sebagai sun screen , makeup base dan juga moisturiser. Biasanya bila nak keluar  kena pakai moisturizer, makeupbase bagai..tapi yang ni sekali pakai je..Lepas tu dah boleh pakai Klairs Mochi BB Cushion Pact yang saya nak cerita kat bawah ni..


Klairs Mochi BB Cushion Pact


Saya percaya siapa tengok Klairs Mochi BB Cushion ni mesti jatuh cinta. Baru tengok je luar macam ni pun dah rasa macam nak sentuh, nak buka, nak tengok dalam macam mana..kan??Luar dia nampak best kan??kat dalam lagi best korang oi..

Angkat sponge dia..Ada penutup ni..Memang dijamin la lepas guna tak la kotor..mana tau tengah dok leka anak kecik kita ambik pi buka pulak.Penutup ni memang membantu sangat.Dia mesti tak boleh buka penutup atas ni..Selamat la harta benda kita..Nak buka dia kena pusing ye..Nak bawak pi mana2 pun tak risau..

Bila dah habis jangan buang pulak.Bekas ni boleh guna untuk beli refill nya nanti,Tolak je bahagian bawah dia.Boleh letak yang refill nya .best kan??

Bau dia  biasa ja..tak dak wangi2 ke apa..Belakang kotak dan bekas nya ni tulis korea jadi tak berapa paham apa la yang dia dok tulis banyak2 ni..hahah..Muka saya jadi glowing pakai benda lah ni.Macam terkagum pulak tengok muka sendiri..hahahah

Muka tak siap makeup (kiri)tu macam hantu je.. :)

Apa yang best nya dengan Klairs Mochi BB Cushion ni nak pakai nya mudah je.Dap-dap kat muka buat dia jadi sekata dengan sponge yang dia sediakan tu..Bertindak sebagai foundation dan juga membantu solekan kita nampak neutral.


Klairs Best Trail Kit

Korang kalau rasa nak cuba-cuba saja dulu produk ni korang boleh je dapatkan trial kit.Klairs ni bukan ada 2 produk yang saya review ni je..ada banyak..Untuk satu harga korang akan dapat 8  trail kit ni.


-Klairs Midnight Blue Calming Cream
-Klairs Supple Preparation Facial Toner
-Klairs Illuminating Supple Blemish Cream SPF40/PA++
-Klairs Mid Day Blue Sun Lotion SPF40/PA++
-Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil
-Klairs Supple Preparation All-Over Lotion
-Klairs Rich Moist Soothing Cream
-Klairs Rich Moist Soothing Serum


Semua produk yang saya ceritakan ni korang boleh dapatkan di Hermo.my sekarang..


Website: http://goo.gl/kg3uKA
Instagram: @Hermo Malaysia


Tuesday, 25 July 2017

7 MASALAH YANG BOLEH DI RAWAT GUNA CINDO WHITE HAND AND BODY CREAM

Assalamualaikum....


7 MASALAH YANG BOLEH DI RAWAT GUNA CINDO WHITE   HAND AND BODY CREAM Kebanyakan orang perempuan suka kulit cerah dan berseri.Bukan la nak putih melepak tapi kalau dapat kulit yang bersih, cantik, mulus itu macam satu bonus dalam hidup.Tapi nak dapatkan kulit macam tu bukan nya boleh duduk saja tanpa apa2 usaha.Kena la buat sesuatu juga.Krim Cindo White adalah salah satu produk yang mampu memberi kecantikan dan keserian pada kulit kita.Bukan cakap saja tapi sebab saya pun dah guna memang best la krim ni.



Krim ni bukan semata-mata untuk putih saja tau.Tapi ada beberapa masalah kulit yang boleh diatasi dengan menggunakan Cindo White.Sebab tu la ramai yang dah dapatkan krim ni sebagai salah satu bahan untuk merawat kulit bukan mencerah kan semata-mata..Korang yang ada 7 masalah  seperti di bawah ni boleh menggunakan Cindio white sebagai salah satu usaha korang untuk merawat.



7 MASALAH  YANG BOLEH DI RAWAT GUNA CINDO WHITE  HAND AND BODY CREAM

KULIT KERING
Cindo White mengandungi Vitamin C dan E yang memang kita sedia tahu sangat bagus untuk kulit kita.Ianya melindungi kulit kita dari matahari kerana meneutralkan radikal bebas yang terhasil semasa kulit kita terdedah dengan matahari.Malah Vitamin E berfungsi untuk mengekalkan kandungan kolegen dalam kulit kita.Jadi kulit kita ni akan nampak lembab sepanjang hari dan kekal segar.

Korang boleh sapu cindo white ni nipis2 je dibahagian yang selalu terjadi masalah kulit kering sepeti kat lutut, siku, buku lali , kaki dan bahagian tangan.



KULIT MATI
Masalah kulit mati selalu dialami jika kita ada masalah kulit kering terutamanya dibahagian siku, ketiak , celahan jari dan  tapak kaki.Korang boleh gunakan Cindo White dan gosok sehingga kulit-kulit mati tu akan tertanggal sendiri dan kawasan kulit korang tu akan jadi cantik ,Bila diamalkan setiap hari tak kan ada lagi masalah kulit mati.



KULIT GELAP
Ada bahagian-bahagian kulit tubuh kita ni yang jadi lebam-lebam hitam.Selalunya masalah ni jadi dibahagian lutut,belakang lutut ,  siku, ketiak , celahan peha dan  belakang leher . Kandungan susu dalam krim Cindo White mampu menghilangkan lebam hitam dan masalah kulit gelap yang korang alami.

Pengalaman saya menggunakan krim ni, kulit jadi cerah selepas seminggu menggunakan nya secara konsisten.Saya cuma sapu 2 kali sehari.selepas mandi dan sebelum tidur.

BAU BADAN\BAU KETIAK
Bahagian ketiak adalah bahagian sensetif dengan peluh .Bagi mereka yang selalu mengalami masalah terlalu banyak berpeluh , mesti akan mengalami masalah ketiak berbau. Krim cindo white dicipta dengan haruman yang sangat memberangsang kan.Jadi ianya sangat sesuai dijadikan haruman badan.Korang boleh sapu dibahagian ketiak untuk mengurangkan bau ketiak .Dan penggunaan nya di bahagian tangan serta badan akan membuatkan badan korang berbau harum.

Haruman pada Cindo White mampu bertahan selama beberapa jam.Selagi korang tak mandi atau bersihkan badan korang salagi tu lah haruman tu akan kekal .


PARUT DEMAM CAMPAK
Siapa yang tak ada parut? Sama ada parut yang tersembunyi atau yang mudah dilihat kita mesti nak supaya parut tersebut hilang.Penggunaan Cindo White yang berterusan mampu menghilangkan parut dan menyamarkan warna parut tersebut. Kandungan Shea Butter dalam krim Cindo White sangat bagus untuk masalah ruam, bintik-bintik pada badan dan juga parut .Samaada parut luka, dan parut demam campak Cindo White mampu menghilangkan nya.

Kebanyakan bekas pesakit kencing manis akan meninggalkan kesan lebam atau hitam pada bahagian tubuh mereka.Korang boleh sapukan Cindo White pada bekas luka tersebut setiap hari untuk mengembalikan warna kulit korang.


LUKA TERBAKAR DAN MELECUR
Parut akibat luka terbakar dan melecur jika tidak dirawat pasti akan meninggalkan kesan parut yang kekal .Namun dengan penggunaan Cindo White pada parut luka terbakar dan melecur boleh dikurangkan.Malah jika penggunaan nya secara berterusan parut tersebut akan pudar dan warna nya juga akan berubah malah bahagian kulit tersebut akan jadi lebih cantik.

ECZEMA
Cindo White mempunyai Titanium Dioxide . Jadi ianya selamat untuk semua jenis kulit terutamanya  bagi mereka yang mengalami masalah kulit sensitif.Malah bayi dan kanak-kanak juga selamat menggunakan nya.Saya sendiri sapukan Cindo white pada anak-anak apabila badan mereka ada ruam. Untuk pengidap eczema juga boleh guna Cindo White . Bila rasa gatal2 cepat2 sapu Cindo White.Kulit-kulit yang mengelupas tu akan jadi cantik semula .


Testimoni Pengguna Cindo White


Cindo White bukan lah produk pemutih sementara.Untuk mendapatkan kesan yang bagus penggunaan nya perlu lah secara berterusan. Biasanya dalam masa tak sampai 2 minggu kesan nya sudah boleh di lihat.Semua pengguna yang dah menggunakan Lotion Cindo White ni sangat-sangat berpuas hati.











Pada yang nak dapatkan krim Cindo White ni boleh la terus ke facebook MV Cindo Organics untuk mendapatkan krim yang serbaguna ini. Produk ini selamat digunakan dan mempunyai kelulusan KKM . Untuk satu bekas cindo White 100g mampu bertahan selama 2 bulan.

Whatsapp sekarang!!!

018 9570958


Korang kena cuba sendiri Cindo White ni dan mesti akan puas hati.Sebab tu lah Cindo White jadi pilihan selebriti dan juga blogger.

sekian...

Thursday, 15 September 2016

IBU KEPADA 3 ORANG ANAK, MARION CAUNTER TETAP ANGGUN DAN CANTIK

Assalamualiakum...

Awal kemunculan Marion Caunter  dulu mesti ramai yang selalu nampak beliau di rancangan 8tv Quickie .Dia bergandingan dengan beberapa pengacara lain yang tak kurang hebat nya.kalau dulu dia punya cara berpakaian biasa-biasa je.Tapi sejak dia berkahwin dan mempunyai 3 orang anak saya lihat yang dia sangat pandai bergaya dan setiap apa yang dia sarungkan ke badan nya tu memang nampak ada classs dan sempurna..kan??Tambah pulak dia semakin cantik..setiap apa yang dipakai seperti dibuat khas untuk dia..

Jom tengok gambar -gambar Marion Caunter yang cantik ..


gaya ringkas dengan beg galas dkoleksi Jimmy Choo.


seksi...baju dari Johanna Ortiz 



Coat dari Chi Chi Von Tang



baju kurung dari Innai Group




Cantik sangat skirt dari Dolce Gabbana tu..


ops!!nampak pelik sikit  rekaan  ELLERY ni....
Mujur yang pakai nya orang cantik..:)

comel nya dress dari Alexis ni...


Baju kurung dari Rizalman..

 Jom kita cantik-cantik macam Marion juga..Jaga makan, bersenam dan selalu pandang benda2 yang cantik je..baru la kita pun nampak cantik..:)


sekian..