Skip to main content

Posts

Showing posts with the label apa yang best jadi surirumah sepenuh masa

INI KELEBIHAN BILA JADI SURIRUMAH SEPENUH MASA

Assalamualaikum...



Saya ni bukan orang yang aktif diwaktu pagi.Biasanya bila anak dah pergi sekolah, suami pi kerja saya dengan anak saya ni akan baring bergolek2 depan tv..tarik langsir ni bagi gelap..Lepas tu tengok tv la..sampai jam 11 ..Lepas tu bangun kemas2 rumah,sambil mesin basuh melakukan tugas nya dan saya memasak untuk anak yang balik sekolah nanti..

Sebab tu kadang2 lepas jam 2 petang baru nak update blog ni.hehehe...tapi ada jugak suri rumah yang dia bangun pagi, habis je solat subuh terus buat kerja rumah, basuh memasak sampai jam 11 pagi..kemudian baru dia rehat2 sampai petang..



Orang kata jadi surirumah ni memang kerja tak pernah habis.tapi yang bestnya kerja-kerja dalam rumah ni kita boleh tangguh-tangguh..Macam saya bukan hari-hari  saya basuh baju..selang sehari baru basuh baju.Sekali basuh untuk 2 hari punya..memang penuh la ampaian tu..hehhe..

Jimat masa buat gitu sebab letih nya sekali..Hari yang kita tak basuh baju tu kita boleh buat benda lain.Contohnya cuci l…