Showing posts with label apa yang best jadi surirumah sepenuh masa. Show all posts
Showing posts with label apa yang best jadi surirumah sepenuh masa. Show all posts

Friday, 2 September 2016

INI KELEBIHAN BILA JADI SURIRUMAH SEPENUH MASA

Assalamualaikum...



Saya ni bukan orang yang aktif diwaktu pagi.Biasanya bila anak dah pergi sekolah, suami pi kerja saya dengan anak saya ni akan baring bergolek2 depan tv..tarik langsir ni bagi gelap..Lepas tu tengok tv la..sampai jam 11 ..Lepas tu bangun kemas2 rumah,sambil mesin basuh melakukan tugas nya dan saya memasak untuk anak yang balik sekolah nanti..

Sebab tu kadang2 lepas jam 2 petang baru nak update blog ni.hehehe...tapi ada jugak suri rumah yang dia bangun pagi, habis je solat subuh terus buat kerja rumah, basuh memasak sampai jam 11 pagi..kemudian baru dia rehat2 sampai petang..



Orang kata jadi surirumah ni memang kerja tak pernah habis.tapi yang bestnya kerja-kerja dalam rumah ni kita boleh tangguh-tangguh..Macam saya bukan hari-hari  saya basuh baju..selang sehari baru basuh baju.Sekali basuh untuk 2 hari punya..memang penuh la ampaian tu..hehhe..

Jimat masa buat gitu sebab letih nya sekali..Hari yang kita tak basuh baju tu kita boleh buat benda lain.Contohnya cuci longkang.Jangan la rasa bila jadi suri rumah ni ,asyik buat kerja rumah je..Nanti ada pulak yang takut nak jadi suri rumah.



Ada wanita yang rasa dunia dia dah berakhir bila dia jadi surirumah.Dia rasa terkongkong , tak bebas dan sebagainya.Sedangkan menjadi suriruamh ni adalah kerja yang bagi banyak kelebihan pada wanita tu sendiri.Dia ada lebih masa untuk bersama keluarga, lebih masa untuk beribadat dan yang paling best dia sendiri yang tentukan apa kerja dia nak buat..hahah

Tapi ada juga wanita yang memang berharap akan dapat jadi surirumah sepenuh masa tapi keadaan tak mengizinkan.Tak pe la..Buat masa ni kerja la dulu.Nanti dah ada peluang, rezeki lebih boleh jadi surirumah, buat kerja2 atas talian macam saya ni.. :)

sekian..