Showing posts with label apa perlu isteri buat jika suami tak peduli cakap isteri. Show all posts
Showing posts with label apa perlu isteri buat jika suami tak peduli cakap isteri. Show all posts

Wednesday, 4 March 2015

APA PERLU ANDA LAKUKAN JIKA DIA TIDAK PEDULI

Assalamualaikum...

Isteri : sayang..tengok ni..kelakar betul..

Suami.: erm.. (sambil selak suratkhabar)

isteri : hahaha..tengok la ni sayang..gelihati i...

suami : .........

isteri :malas la i nak cakap dengan u ..tak peduli pun kat i..

Suami : ye ye..apa tadi??



kalau jadi macam ni pada kawan2 mesti ada yang tarik muka..kan??
kita bercakap dengan dia,dia buat tak tahu pulak..
tak banyak sikit mesti ada kecik hati jugak..
lagi2 kalau baru kawen..
erm..terus merajuk tak masak..heheheh..



Dulu saya pernah baca ada satu blog kata
kalau isteri bercakap tapi suami buat tak dengar
tu maknanya suami tak sayang isteri..blog luar negara .
tak ingat nama nya apa..

Amboih!!tak kan sampai macam tu kot..
Tak boleh nak buat kesimpulan macam tu..



Ada setengah lelaki dia rasa cukup kalau dia ada disisi kita.
tak cakap,tak saling memandang pun tak pe..
Dia rasa kita ok kalau dia makan dengan kita,
membaca bersama2..tengok tv berdua..
Jadi bila dia tak layan time kita bercakap itu benda biasa la..
jangan la kita ambik serius sampai merajuk2 tarik muka..



Tapi kalau dah namanya perempuan sikap tak puasa hati tu tetap ada .
Sibuk pulak dia nak ubah suami atau lelaki tu jadi macam yang dia nak.
Nak suruh suami tu melayan dia bercakap bila2 masa saja dia mahu.
tak payah ubah sikap suami..
cuba ubah diri sendiri..jadi lebih terbuka dan matang.
tak payah ambil hati untuk perkara2 kecil yang boleh menjejaskan hubungan.
lelaki suka wanita yang menyenangkan dia..
bukan yang minta dipujuk setiap masa hanya untuk perkara2 remeh.

sekian...


sekian...