Skip to main content

Posts

Showing posts with the label anak tak mahu sekolah

TIPS UNTUK ATASI MASALAH ANAK MASIH BELUM MAHU KE SEKOLAH

Assalamualaikum...



MIkhail...Pagi ni mood dia tak berapa baik.Mungkin sebab yang kejutkan dia tu ialah kakak, jadi dia rasa geram je kot .Selalunya ibu yang kejutkan dia bangun.Pagi tadi kakak nak ayahnya yang hantar ke sekolah jadi time adik bangun tu dia masih lagi di rumah.Teringin nak tengok adik bersiap ke sekolah.Dia pun kejut kan lah adik.last2 adik mengamuk pulak.hahahha..

Walaupun mood tak baik tapi tetap nak pergi sekolah.Saya ni kalau anak buat perangai pagi2 memang saya masuk bilik tutup pintu.Bagi dia bertenang sendiri kat luar tu sebab si adik ni bukan jenis makan pujuk.Ni semua dah ke sekolah rasa sunyi la pulak.hahahh..

Dah masuk minggu kedua ada lagi ke yang hadapi masalah anak tak mau ke sekolah?Anak kawan saya dulu masa baru masuk Tadika hampir sebulan anak nya tak betah di sekolah.setiap pagi mesti ada aksi menangis di dalam kereta sebab dia tak mahu ke tadika .

Selalunya kalau ada masalah macam ni ada beberapa perkara yang mak ayah kena buat.


1) Tanya kenapa dia ta…