Skip to main content

Posts

Showing posts with the label air tembikai susu

RESEPI AIS SUSU TEMBIKAI UNTUK JUADAH BERBUKA PUASA

Tak lama je lagi kita dah nak masuk ke bulan Ramadhan. So saya pun nak start kongsikan beberapa juadah berbuka yang best-best untuk korang cuba. Bulan Ramadhan bulan yang istimewa so tak salah kita nak meraikan ramadhan dengan hidangan yang istimewa disamping kita memperbanyak kan amal ibadah kita. Biarlah seimbang dunia dan akhirat.


Untuk resepi juadah berbuka puasa yang sedap-sedap ini saya ambil dari sumber di facebook dan instagram. Kali ni saya kongsikan Resepi Ais Susu tembikai yang sangat sedap dan menghilangkan dahaga malah menambah tenaga supaya dapatlah korang melakukan solat terawih.



Kalau makan makanan tak berkhasiat takut nanti baru separuh jalan terawih dah rasa letih dan lapar.

Resepi Ais Susu Tembikai ini dari Instagram Saudara Rikhatiwi.

Jom kita tengok bahan-bahan nya.

1 biji  Tembikai saiz sederhana
1 tin susu pekat manis ( Boleh kurangkan kalau nak kurang manis)
air 1 jug besar
1/2 tin susu cair
2 cawan nata decoco bersama airnya.
sedikit esen vanila.
Selasih yan…