Showing posts with label Honey Gluta Soap. Show all posts
Showing posts with label Honey Gluta Soap. Show all posts

Friday, 22 December 2017

INI DIA KELEBIHAN HONEY GLUTA SOAP YANG SETIAP ORANG PERLU TAHU

Assalamualaikum...

Hi ..





INI DIA KELEBIHAN HONEY GLUTA SOAP YANG SETIAP ORANG PERLU TAHU 

Baru-baru ni saya ada baca tentang  Glutathione atau pun kita biasa sebut Gluta.. Ada banyak juga maklumat tentang Gluta yang saya baca ni .Ternyata Gluta banyak digunakan dalam merawat penyakit dalaman dan juga penyakit kulit.

Apa itu Gluta atau Glutathione ? Glutathione  adalah antioksidan penting dalam tumbuhan, haiwan, kulat, dan beberapa bakteria dan arkea. Glutathione mampu mencegah kerosakan kepada komponen sel penting yang disebabkan oleh spesies oksigen reaktif seperti radikal bebas, peroksida, lipid peroksida, dan logam berat. Ia adalah tripeptida dengan kaitan peptida gamma antara kumpulan karboksil rantaian sisi glutamat dan kumpulan amina cysteine, dan kumpulan karboksil cysteine ​​ (wikipedia)






Glutathione boleh didapati dalam beberapa makanan .Antaranya bayam, telur, brokoli, hati ayam , daging segar, ikan , kobis dan beberapa makanan lain.

Ada yang gunakan nya dalam produk makanan kesihatan dan ada juga produk mengandungi Gluta yang digunakan terus pada kulit. Seawal tahun 2000 lagi Gluta dah mula mendapat perhatian ramai .

Gluta ni bersafat antioksidan yang boleh membuatkan sel baru tumbuh dan mencegah pertumbuhan radikal bebas. Kalau kita guna untuk jangka masa yang panjang , kulit boleh jadi cerah.Jadi Gluta ni memang jadi pilihan ramai wanita la..Orang perempuan kalau tak nak cepat tua boleh la guna produk yang ada Gluta.

Salah satu yang saya nak syorkan pada korang ialah Honey Gluta Soap.. Saya panggil ni sabun comel sebab comel sangat .Bentuk love ..tau..Boleh la siapa-siapa nak bagi pada crush ..hahahaha... Sabun Honey Gluta ni bukan saja comel tapi ada keistimewaan dan kelebihan yang tersendiri yang boleh buat korang terkejut.Ini lah yang saya nak ceritakan pada korang ni..

Kelebihan dan keistimewaan Honey Gluta Soap

Sabun pembersih ni bersifat lembut dan natural pada kulit wajah. Dia tak de kesan kulit mengelupas lepas kita gunakan sabun ni..Ada banyak bahan yang terkandung didalam Honey Gluta Soap ni. Siapa sangka sabun secomel ni ada lebih  10 bahan tersembunyi didalam nya...

Yang menariknya sabun ni ada saffron oil. Tahu tak saffron oil ni dia mampu menghilangkan noda dan efek hitam pada kulit kita tau.Kemudian ia membantu melindungi kulit kita dari sinaran UV.

Kemudian ada juga Negila Sativa atau pun kita lebih kenali dia dengan nama Habatus sauda.Tak perlu disangkal lagi habatus sauda ni memang sangat bagus untuk kesihatan dalaman dan juga luaran.

Gluthation ni pulak adalah bahan utama dalam produk untuk mencerahkan kulit.Biasanya nya kalau tak de Gluta ni memang lambat la kulit kita nak cerah . sebab tu ada setengah ubat yang mengandungi Gluta ni , bila pesakit tu makan untuk jangka masa panjang , ada yang mengalami kesan kulit dia semakin cerah.



Terdapat juga extract dari Sari Herba yg berkesan utk memelihara kesihatan kulit secara menyeluruh dan menambah keyakinan bagi penampilan diri.

Jadi bila kulit kita segar, bersih dan cantik tak la rasa rendah diri, rasa diri tu kurang menarik.Nak buat apa pun jadi tak de semangat kalau ada masalah kulit wajah..Betul tak??.Nak berjalan angkat muka pun tak mau.

Dibawah ni ialah senarai bahan yang terkandung didalam Honey Gluta Soap


Gabungan Campuran Sari Madu Lebah dan Madu Kelulut
Gluthation
Pomegranate
Aloe Vera
Papaya
Alma
Extract Olive Oil
Saffron Oil
Negila Sativa
Vitamin C
Vitamin E
Collegen

Kenapa kita  patut menggunakan Honey Gluta Soap sebagai perawatan bagi kulit wajah

1) mencerahkan kulit wajah agar kelihatan putih secara semulajadi
2) membersih secara berkesan dan mengecilkan pori kulit wajah agar kulit menjadi halus
3) sangat baik merawat permasalahan Eye Beg
4) berkesan mengawal sebum pada jenis kulit wajah berminyak
5) sangat terbaik merawat permasalahan jerawat dan parut pada kulit wajah
6) mengurangkan dan memudarkan garis2 penuaan pada kulit wajah
7) memudarkan dan menghilangkan jeragat jika rajin di pakai sebagai mask


Testimoni Sabun Honey Gluta ( Honey Gluta Soap)


Saya berpeluang menggunakan Sabun Honey Gluta ni dan sangat-sangat berpuas hati dengan kesan nya..Untuk kulit yang sensitif macam saya , memang tak de alami apa-apa kesan buruk pada kulit .

Sabun ni tak la berbau wangi bermakna tak de bahan kimia didalam nya.Ianya lebih kepada bau semula jadi.

Harganya juga berpatutan dan memang murah. Untuk penggunaan selama beberapa hari saja ianya dah boleh buat jerawat jadi kecut .

Saya gunakan nya sebagai pencuci muka sahaja.Belum berpeluang nak buat masker wajah.nanti bila-bila saya try buat masker.

Untuk penggunaan sebagai masker boleh digunaan setiap 3-4 kali kali semingu.Tapi kalau tak nak jadikan masker boleh la guna sebagai pencuci muka setiap hari.



Cara Menggunakan Honey Gluta Soap


Selepas  2- 3 kali penggunaan sebagai masker  , kesan nya sudah dapat di lihat. Jeragat diwajah akan berkurangan dan mula kelihatan terhakis dan pudar..jika digunakan lebih kerap jeragat akan beransur-ansur hilang.

kesan nya mungkin berbeza untuk setiap kulit.Ada yang lambat dan ada yang cepat nampak perubahan.

Kalau nak dijadikan masker boleh la dibuat pada waktu malam atau sebelum tidur. Dibawah ni saya kongsikan cara menggunakan Honey Gluta Soap sebagai masker wajah.

1- basahkan sabun dengan sedikit air.
2- gosok sabun hingga berbuah
3- sapu pada wajah sambil dilakukan urutan kecil.
4- biarkan selama 4-5 jam.
5- bilas dengan air biasa


Dimana boleh dapatkan Honey Gluta Soap

Bagi yang berminat nak mencuba sabun Honey Gluta ni sama ada untuk kegunaan sendiri atau untuk menjadi Agent Honey Gluta Soap boleh la hubungi nombor-nombor di bawah atau terus ke laman facebook yang di sertakan ni..


Puan Zah  017 558 2750  - Sungai Petani

Puan Sally  011 144 3962 5  - Sungai Petani

Puan Hamidah  017 589 2319  - Sungai Petani

Puan Ayu  011 145 7132 5  - Kulim

Puan Ida  017 422 4055  - Penang

Cik Amy  017 534 3251  - Penang

Puan Ina  011 124 7936 6  - Perlis

Encik Azli  019 971 1799  - Bandar Pusat Jengka Pahang



Honey Gluta Soap memerlukan sesiapa yg berminat untuk menjadi agent bagi seluruh semenanjung dan sekitar Sabah dan Sarawak .. Korang boleh hubungi

 017 589 2319 - Puan hamidah 

Atau lawat laman facebook Ikin Shikin 

Sabun ni juga boleh dibeli dalam kuantiti yang banyak .  Kalau ada pengusaha hotel atau homestay yang nak dapat kan sabun untuk hotel dan homestay ni pun  boleh hubungi mana-mana no di atas ni.

Boleh juga dijadikan sebagai sabun untuk doorgift untuk sebarang majlis memandangkan bentuk nya yang sangat cantik dan comel contohnya seperti majlis perkahwinan atau pun majlis harijadi.

Sekian..