Skip to main content

Posts

Showing posts with the label DIET

PERCAYALAH!! MAKAN PRODUK KURUSKAN BADAN TAK KAN BUAT KITA KURUS.

Hi semua...




Korang pernah tak korang makan produk untuk turunkan berat badan? Berhasil atau tidak?Kalau pernah saya rasa baik korang hentikan dari sekarang..Sebab saya ada cara lagi bagus , selamat dan jimat berbanding guna produk dan malah ianyadi jamin berkesan..

Sebelum tu saya nak ceritakan pada korang ni... Sebelum ni saya ada apply job review untuk produk kuruskan badan. Tapi tak dapat..Saya bagitau suami..:

"alah..kita tak dapat la job review tu..Kalau dapat best juga "

Sebab masa tu saya tengah tengah semangat nak turunkan berat badan, Masa tu buat diet kalori so saya fikir kalau ada produk boleh bantu kurus .

Tapi suami saya kata.. "pernah ka kurus  guna produk ni? Sebelum ni masa tak buat diet , ada dapat produk kurus untuk review  juga tapi berat tak turun.kan?"

Maksud suami saya , masa saya tak kawal makan, tak bersenam, saya ada dapat produk kuruskan badan tapi berat tak turun pun walaupun saya makan produk tu dengan disiplin. Ye la..kita nak buat rev…

APA MAKANAN YANG BOLEH DIMAKAN JIKA PERTAMA KALI BERDIET

Assalamualaikum...





Siapa yang start hari ni untuk berdiet demi hari raya nanti?Kalau dah ada niat nak berdiet itu memnag dah bagus cuma kadang2 belum sampai setengah hari dah hilang semangat nak berdiet tu.Jam 10 dah minum teh tarik.Makan tengahari order minum sirap bandung cincau, petang jam 3 makan keria gula melaka.Amboih..lupa terus pada niat awal tadi aitu nak berdieT habis tu , untuk orang yang pertama kali berdiet , apa makanan yang boleh di makan?

Baru nak mula berdiet
Pada yang baru nak start diet hari ni atau yang pertama kali nak berdiet, korang kena pilih dulu diet apa yang korang nak buat.Ada macam-macam jenis diet, Diet atkins, diet kalori, diet protein, diet yoyo, macam-macam lagi la. .Bila dah tetapkan apa jenis diet yang korang nak buat , perhatikan pulak menu-menu yang disarankan dalam setiap diet.Setiap diet ada menu harian nya.Kalau korang ikut mesti diet korang akan membuahkan hasil.

Saya sendiri dah agak lama tak berdiet.Dalam sebulan ni berat badan pun naik men…

NASI BUAT SAYA MURUNG DAN SEDIH

Assalamualaikum...


Semalam saya bagitahu suami nak makan mee kari..Padahal tengah diet ni..Tekak masih lagi nak makan macam-macam..Hahhaha..Tak sedar badan dah gemuk.Saya memang senang gemuk.Kalau orang lain makan nasik seminggu pun tak naik-naik berat nya tapi saya ni cukup la 3 hari makan nasi mesti berat naik 1-2 kg...Seram kan?? Sebab itu saya tak makan nasik dan jarang2 ambil makanan yang berat.



Makan tu memang seronok tapi lepas makan buat saya tak gembira.Ada yang kata tak makan nasi mana boleh...Kalau nak tahu apa diet yang sesuai dengan kita salah satunya ialah kita gembira dengan diet yang kita buat.Kalau kita murung dan sedih je masa berdiet itu tandanya diet kita tak sihat dan tak sesuai untuk kita.Kalau saya tak makan nasik, bersenam setiap hari memang saya rasa seronok dan senang hati.Nasi memang buat saya tak gembira..hahaah

Saya lebih suka makan buah, roti dan telur..3 benda ni saya boleh makan 3 kali sehari. Pun dah cukup buat saya kenyang dan lawas dengan baik..Jadi…

KETAHUI JENIS SENAMAN DAN DIET MENGIKUT BENTUK TUBUH BADAN WANITA

Assalamualaikum...


Kalau bercakap tentang bentuk badan wanita ni sampai esok tak habis sebab masing2 ada kelebihan dan kekurangan nya.Ada orang pinggang ramping tapi pinggul dan kaki nya besar..ada yang bahagian atasnya besar tapi bahagian bawah kecil je.
Hari ni saya nak kongsikan info yang saya baca di BRIGHTSITE tentang bentuk tubuh badan wanita ni. Apa diet yang sesuai dan jenis workout yang sesuai dengan bentuk badan kita. Sebelum tu kita kena tahu la apa jenis bentuk badan Kita sama ada Apple, Pear, Hourglass atau pun banana (rectangular)....

RECTANGULAR- Untuk korang yang bntuk badannya  rectangular atau banana korang sesuai buat latihan kardio yang terdiri dari beberapa latihan untuk membina otot-otot yang berbeza.Ianya memberi bentuk pada pinggang anda dalam masa yang sama membuang lemak disekitar nya. Diet yang sesuai pula adalah lebihkan karbohidrat dan kurangkan protein.Lebihkan portion sarapan dan kurangkan makan malam.
PEAR- Bagi korang yang ada bentuk badan Pear korang p…

CARA MAKAN ORANG MELAYU TURUN TEMURUN..

Assalamualaikum..



Untuk orang yang kaki makan macam saya, nak kawal pengambilan
makanan bukan nya senang.
Lagi2 kita ni orang malaysia..Orang melayu..
Budaya makan orang melayu ni boleh dikatakan
setiap masa hidangan nya berat.
Waktu pagi sarapan mee goreng atau pun nasi lemak..
Tengahari pulak nasi putih , ikan, sayur , dan macam2 lagi..
Petang makan goreng pisang atau kopok lekor..
Malam makan nasi lagi..
Itu cara makan orang melayu sejak dulu lagi...
Jadi nak ubah tu memang susah la..


sebab tu kalau kita balik kampung je..
mula la mak2 kita , nenek2 kita sibuk masak nasi lauk macam2..
tak kan kita nak tengok je..kan?
walaupun diet makan jugak la..
dah start makan, mana boleh makan sikit..
paling sikit tambah 2 senduk..heheh

Jadi tak la hairan pun bila orang malaysia ni badan gemuk2..
yang kurus sila berdiri hujung sana..cabut rumput..
Ni cerita tentang orang bam bam je..hahah..



Tapi zaman pun dah bertukar..
kita dah banyak dapat maklumat berkaitan mengawal
pengambilan makanan yang…