Skip to main content

Posts

Showing posts with the label DATO ALIF SYUKRI

BONDA ROZITA IBRAHIM DEDAH MENGAPA DIA MEMILIH SHAHIDA MENJADI ISTERI KEPADA DATO ALIF SYUKRI

Ramai yang senang dan suka dengan sikap mudah mesra Puan Rozita Ibrahim , Pengasas Sendayu Tinggi dan juga ibu kepada Dato Alif Syukri. Orang nya sangat baik hati dan suka berkongsi ilmu.Bagi yang mengikuti Puan Rozita Ibrahim atau lebih mesra dikenali sebagai Bonda pasti terhibur dengan video-video yang dikongsikan nya.

Baru-baru ini bonda telah mendedahkan mengapa beliau memilih Nur Shahida Mohd Rashid sebagai menantunya. Bukan sahaja kerana cantik tapi kerana beberapa sebab lain yang kita sendiri tidak menyangka nya.

"Bagaimana Ida menjadi menantu sy..?..Sy uji dia semasa dia mejadi staf sy lagi
.

Masa interview staff HR bagitahu dia ni adalah model syampoo yg terkenal..(sy x kenal artis sgt ) sy agak tekejut kerana seorg model yg income byk blh bekerja sbgai CS..??
.
Disini sy akui sy tidak mahu org yg dlm dunia glamer jadi ahli keluarga sy.. !! Tetapi sy xprajudis.. sy sentiasa memerhatikan dia sbb sy melihat akhlaknya seindah rupa parasnya yg cantik ..sgt baik..
.
Dia x sombong …

ALIF SYUKRI HARAP LAGU LAYAK KE AJL : INI RESPON NETIZEN

Assalamualaikum..




ALIF SYUKRI HARAP LAGU LAYAK KE AJL  : INI RESPON NETIZEN Tak salah kita punya impian dan harapan yang tinggi . Ianya sebagai pemangkin semangat untuk kita cuba buat yang terbaik dalam hidup kita.

Mempunyai impian juga boleh memberi semangat kepada orang lain ,maah untuk mencapai impian tersebut, sokongan dan kata-kata semangat dari orang lain juga sangat diperlukan.

Namun tak semua orang akan memberi sokongan terhadap impian dan cita-cita kita.

Itu lah yang terjadi kepada Dato Alif Syukri selepas satu portal hiburan menyiarkan berita mengenai impian nya untuk membawakan lagu nyanyian nya "Abang Nak Tegur" untuk  layak ke  Anugerah Juara lagu.

Rata-rata netizen bukan sahaja mempersendakan impian Dato Alif Syukri malah mereka merasakan jika lagu tersebut layak ke AJL , jelas menunjuk kan Anugerah Juara Lagu tidak mementingkan kualiti dan hilang taraf prestij anugerah tersebut.








Melalui komen-komen ini nampaknya boleh la Dato Alif bekerja lebih keras lagi dan …

PRODUK DATO ALIF SYUKRI BAKAL DI BOIKOT DI INDONESIA

Assalamualaikum...



Kecoh jugak la dalam seminggu ni dengan kes pembantu rumah Dato Alif Syukri yang berasal dari Indonesia di tangkap kerana mencuri di rumah nya.Memang macam-macam pendapat oleh netizen berkaitan kes kecurian ni.Apatah lagi Dato Alif memang sentiasa update tentang kes tersebut di Facebook page miliknya. Saya pun follow je cerita ni.Saja la nak tahu sebab Dato ni yang saya tahu dia memang sporting orang nya.. Macam tak percaya pulak Pembantu rumah dia buat aniaya macam tu sekali...

Menurut Dato Alif Tujuan nya buat live dan sentiasa update tu , bukan lah untuk mengaibkan pembantu rumahnya tapi nak memberi pengajaran dan supaya orang ramai berhati-hati dan tidak terlalu percaya pada pembantu rumah.

Kalau ikuti live yang Dato Alif buat setiap hari tentang kes ni, memang jelas setiap pembantu rumah Dato Alif diberikan banyak kemudahan dan ganjaran sepanjang bekerja dengan Dato Alif. Tapi kepercayaan dan budi baik Dato Alif disalah gunakan oleh pembantu-pembantu rumahnya …

INI CARA DATO ALIF SYUKRI MERAIKAN ULANGTAHUN PERKAHWINAN NYA

Assalamualaikum...
Macam-macam cerita buruk yang orang sebarkan tentang Dato Alif Syukri ni.. Pengasas Dherb yang bukan saja kacak dan kaya ni tapi dia sangat bersederhana orang nya. Ada yang kata dia sombong, hipokrit dan banyak lagi cerita tak elok yang disebarkan tapi dia tak mudah melatah.


Semalam genap usia perkahwinan nya yang ke 8 tahun. dikurniakan 3 cahaya mata dan isteri yang cantik ,Dato Alif Syukri  meraikan hari ulangtahun bersejarah mereka bersama2 keluarga. Dah tentu kita membayangkan sambutan yang gilang gemilang dan dipenuhi dengan bunga-bunga segar, dengan suasana yang romantik..kan??

Memang begitu lah cara orang kaya meraikan sesuatu.. Dengan hidangan yang enak-enak, sambutan di hotel dan dipenuhi dengan rakan2 jemputan...

Tapi hakikatnya... Ini lah cara Dato Alif Syukri meraikan hari ulangtahun perkahwinan nya bersama isteri.. Hanya di kedai makan bersama anak2 dan pembantu rumah...


Patut lah ramai yang senang dan selesa dengan dato Alif Syukri ni.. kalau nak tahu…

DATO ALIF SYUKRI DI KRITIK KERANA SELUAR PENDEK

Assalamualaikum..
Malu je rasa bila orang tegur cara kita berpakaian kan?? tak kira la tegur sembunyi2 atau tegur depan2 orang.. malu tetap malu.

kadang2 kita rasa pakaian kita dah ok.. rupanya kat mata orang tak elok.. macam tu jugak la yang terjadi pada Dato Alif Syukri pengasas kepada produk D'herb "terlajak laris" ni..


baru2 ni dia bercuti di London dengan keluarga nya.
Orang pun mula la mengkritik satu gambar beliau
yang memakai seluar pendek..
Agaknya memang orang melayu ni
kalau dah sampai ke London terus lupa
apa yang boleh dipakai dan tak boleh di pakai..kan??




kalau kat Malaysia ni boleh je
pakai baju lengan panjang la..
seluar ,kain semua cecah lantai..
bila ke London je semua jadi singkat.heheh


Sebenarnya kan.. memang ada lelaki yang tak tahu tentang aurat lelaki ni.. dia rasa aurat dia cuma "anu' dia je. yang lain tak pe buka2.. tapi bab aurat wanita dia tahu pulak. kawen je terus suruh bini pakai tudung baju labuh  seluar besar.. tapi diri sendiri …