Advertisement

SENARAI FILEM MELAYU 2020

SENARAI FILEM MELAYU 2020 | Beberapa hari lepas saya terbaca yang covid 19 menjejaskan industri filem di Malaysia. Memang jelas filem Melayu terjejas sebab ada banyak filem yang sepatutnya di tayangkan di pawagam terpaksa disirkan di siaran netflix dan di Astro First.  Mood menonton di panggung wayang dan di rumah di berbeza. Jadi susah nak tarik penonton untuk menonton di rumah.

Walaubagaimana pun masih ada yang tak kisah untuk menonton filem di rumah. Lebih jimat sebab sekali bayar dah boleh tonton 5,6 kali. Tak payah beli popcorn dan air, tak payah isi minyak kereta.kan?

Sejak januari hingga November ni ada banyak filem yang sudah ditayangkan. Memang nampak macam tak meriah, tapi bila tengok dari senarai di bawah ni boleh tahan banyak jugak filem yang ditayangkan.Jom kita semak senarai filem Melayu 2020.

Senarai Filem Melayu 2020 Yang Sudah Di Tayangkan

Syif Malam Raya


Ada Apa Dengan Dosa


Pasal Kau!


Bulan Dan Pria Terhebat



Jebat


Jodoh Syaitan


M4M4


Ratu Kala Jengking


Rock 4: Rockers Never Dai


Miimaland


Takut Ke Tak


Daulat


Town Mall


Mael Totey





Catat Komen

5 Ulasan

  1. ada yg dah tengok, ada yg belum... yg kesian bulan pria terhebat tu sebab katanya cerita tu best, dia betul2 tayang & kita kena pkp kan

    BalasPadam
  2. Dalam list tu baru tengok Pasal Kau...anak-anak mengekek gelak tengok cerita ni..

    BalasPadam
  3. nak tgk lah mimaland tu...yg pernah tgk dlm list akak ni cite mama..yg lain blm lg..

    BalasPadam
  4. tak tengok pun filem ni semua. tapi ada rezki nak tengok jebat.

    BalasPadam
  5. banyak juga filem Melayu yg terbit tahun ni

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)