Advertisement

ISU BEKAS KEKASIH PU RIZ MUNCUL SELEPAS BERITA PERTUNANGAN NEELOFA

ISU BEKAS KEKASIH PU RIZ MUNCUL SELEPAS BERITA PERTUNANGAN NEELOFA  |  Sejak tersebarnya berita tentang pertunangan Neelofa ramai yang cuba mencari gali kisah-kisah lama bakal imam neelofa ni. Mungkin sebab mereka terlalu sayangkan Neelofa. Tapi yang tak sedapnya bila muncul satu topik berkaitan bekas kekasih Pu Riz. Gadis cantik yang bernama Amal Syahmina ni menjadi topik perbulaan warga net . 




Ramai yang bersimpati dengan Amal dan ada juga yang merasakan pilihan PU Riz adalah tepat.. Ada jugak yang mengatakan Amal ni seolah-oleh tak move on dengan hubungan lalunya dengan PU Riz.

Apa pun saya nak kongsikan luahan hati Amal beberapa minggu lalu, selepas hubungan nya dengan PU Riz beakhir.

An open letter for myself, and to those who are concerned. The only and only reason I'm doing this is so I could move forward with good faith. Things are circulating online and I'm uncomfortable with it. For once and for all, I will never want to speak of this again and I'd like to clear my name.




Yes, I was wrong for being "bitter". As a Muslim, we are never in a position to judge one's intention when they are changing to be better. I felt suffocated and I could’ve reacted better. I have all the reasons to be sad and grieve. Regardless. I admit, it's my mistake. I am at fault.

Some of you are coming at me and dissing me, telling me I am not good enough. This, this is where it has to stop. You weren't the one in a relationship with him for 5 years, you weren't the one who grew so close to my family, and most importantly, it wasn't you who had promised my family and me that you would marry me.

Our relationship was tested when a third person came into the picture, and it was merely his fault for not fighting for me. Putting me as an option was not right in many ways, but you're entitled to choose whatever you wish to do, hence, I respect your decision and I am learning to be okay with it. I am making my peace with it. Do I wish it would have gone a different way? Yes. But, I have always believed in Allah's qadr. This will make sense sooner or later. Seconds or even years to come.

What is meant to you will find its way to you. I only want to wish everyone well from now on. I want a fresh start, for my own good. I am going to be happy for myself, for them. I don't regret knowing him. He was a part of my life that made me who I am. But now, it's time to let go. I deserve my best, he deserves his best. We're just not each other's best. Redha.

Peminat-peminat Neelofa sepatutnya berhenti mengaitkan Amal dalam hubungan PU Riz dan Neelofa. Masing-masing dah ada jalan sendiri.  Amal pun mungkin dalam proses membina hubungan baru.Siapa tahu..kan?

Tapi bila disebut2 macam ni , nampak macam mengganggu hubungan kedua-dua pihak. Mungkin adalah yang akan kata saya ni "peminat lofa" tapi kita kena percaya dengan takdir. 

Ada orang bercinta 10 tahun pun, kalau dah takdir itu bukan jodohnya, tak jadi jugak.kan?

Kalau nak marah pun tak guna sebab Pu Riz dan Amal bukan nya dah kahwin. Jadi tak timbul pun isu  salah pilih ke, kena rampas ke.. 

Tahniah neelofa sebab bakal mendirikan rumahtangga. Dan untuk Amal semoga berjaya menemui cinta sebenar.
 

Catat Komen

4 Ulasan

  1. Kan kan...Saya pun mulanya malas gak nak search dia ni, baca dari mana kawan kongsi aje, tapi bila baca komen-komen, tu terpanggil gak nak tau.. kesahnya dia susah nak move on hehehehe

    BalasPadam
  2. Netizen ni memang ada je yang tak kene..rasa nya tak perlu nak kaitkan lagi.dorang dah berpisah kan.. btw happy sangat tgk Neelofa dengan PU Riz

    BalasPadam
  3. kesian ex dia..nak move on dengan tenang pun payah kalau netizen duk gali je kisah dia kan..

    BalasPadam
  4. netizen mmg begitu lg2 peminat..selagi boleh gali..mcm2..

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)