Advertisement

HUTANG BLOGWALKING 4 HARI

HUTANG BLOGWALKING 4 HARI| Blog saya berwajah baru hari ni.  Malam tadi bertungkus lumus siapkan blog ni sebab hari ni nak blogwalking. Dah 4 hari tak blogwalking. 




Sejak anak tak kesekolah memang fokus pada diaorang je la. Ada masa sikit saya update la blog ringkas2. Asalkan ada update.

Masa anak belajar saya curi2 masa sikit cari template blog. Lepas tu stop kejap, uruskan benda lain pulak. Tu yang jadi lambat nak siapkan sampai tak sempat nak blogwalking.

Ni pun rasa macam tak kemas lagi. Rasa macam nak cari template lain. Tengok la nanti cemana. Kadang mengadap coding ni lama2 rasa macam buang masa pun ada. Hahaha.

Saya ni tak pandai nak pilih template yang cantik2. Jadi kena test satu2 la kalau nak tau template tu sesuai dengan blog ke tidak. Kalau setakat tengok2 je kat website template tu ,susah nak nampak keseluruhan blog tu.




Ada template yang nampak tak cantik,tapi bila restored nampak cantik pulak. 

Setakat ni tak pernah lagi upah orang untuk edit blog. Semua buat sendiri sebab saya suka belajar. Bila kita buat sendiri, sekurang2 nya akan datang setakat masalah kecik2 tu kita boleh selesaikan sendiri.

Tapi kalau tak sempat ke, atau nak kan hasil yang lebih baik,.elok la kita cari yabg lebih pakar. Kan?

Hari ni nampaknya boleh la saya blogwalking macam selalu balik. Bila dah biasa blogwalking, tetiba tak buat memang rasa tak best je kan.. korang update cerita apa hari ni







Catat Komen

15 Ulasan

  1. Haiii... LeYa pun lama menyepikan diri.. Hari ni baru bukak blog yang dah bersawang... Yeah! Edit sendiri lebih baik. dapat tambahkan ilmu. Tapi kan! Tapi kan... LeYa ada buat servis design/edit blog jugak.. Hahaha...

    BalasPadam
  2. kita sejak tak berapa nak muda ni, serahkan aje pd yg pakar, duluuuu masih masuk kepala lagi bab coding2 ni, huhu

    BalasPadam
  3. Bagusnyaa Diana rajin BW, Sis ni kadang segan dengan mereka yang rajin singgah tapi Sis sendiri jarang nak BW, sebab kadang lepas duduk update, buat autopost, terus tak tengok dah laptop.. guna hp aje, so memang payah nak komen-komen guna hp, tapi baca dan view aje.. maaf tau kalau jarang ke sini..

    Btw kemas dan tersusun template baru ni..

    BalasPadam
  4. Rajin tukar baju blog. Hehe terus-terang rasa macam tidak beza sangat sebab baju blog ini masih kekal warna putih.
    Rajin buat tukar-tukar baju. Harap-harap jumpa yang berkenan 100%.

    BalasPadam
  5. kalau mama dah lama tak bw nak mulakan semua tu mmg payah oo.. appaun dahulukan yg penting ye

    BalasPadam
  6. bila edit sendiri template baru puas tapi pening juga nak mengadap coding..hehe

    happy blogwalking sis :)

    BalasPadam
  7. Tq D.. antara yang rajin singgah komen kat blog KakYa. Kita pulak skarang takdan nak blogwalking huhuhu .. Ni pon kebetulan ada masa singgah kejap balas komen ..

    BalasPadam
  8. Yaya pun edit sendiri template. Tak pandai sangat..tapi nak buat jugak. Hihi..
    Template ni kalau tengok kut laptop tab menu tu bergerak, cmne nak cakap eh.
    Tapi kalau mobile view ok.Lawa!

    BalasPadam
  9. kak pip pun belajar edit blog sendiri.
    dulu memang upah orang, now belajar sendiri.
    seronok edit2 blog ni rupanya.

    BalasPadam
  10. yg mudah2 tu abe kie buat sendiri. kalau yg susah tu cuba dulu. jika gagal baru upah designer.

    BalasPadam
  11. bab template ni memang ambil masa nak cari yang betul betul okay dan kena dengan mata kita. kadang pening jugalah nak edit tu.

    BalasPadam
  12. Ai suka juga edit sendiri. Tapi lately ni malas sebab tak sempat. So upah orang je lah.

    BalasPadam
  13. Baru nak cakap wah blog wajah baru. Bila pilih template ni jadi rambang mata sangat. Tapi tulah bila tukar template memang nak susun semula satu persatu itu yang kadang fikir semula. Walhal semangat berkobar-kobar asyik intai template je.

    BalasPadam
  14. sama lah kak..saya pun lebih suka edit sendiri sebab memang minat explore..tak pernah lagi upah orang sepanjang ada blog..

    BalasPadam
  15. aida x pandai edit sendiri.
    lelebih yg sekarang ni. sukar sgt!

    aida lebih byk bw dari update blog sendiri ha ha ha ha ha :)
    suka membaca blog.

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)