Advertisement

DRAMA ROMANTIKA 4 HARI 3 MALAM TV3 EPISOD 1 - 13

DRAMA ROMANTIKA  4 HARI 3 MALAM | Nantikan drama adaptasi novel 'Romantika 4 Hari 3 Malam' karya Wizana Emilia di slot Lestary TV3. Drama ini menampilkan gandingan Sean Lee dan Amelia Henderson dan ramai lagi pelakon . Drama 13 episod arahan Nizam Zakaria, terbitan Wiranusa Corporation ini akan disiarkan jam 9 malam setiap Rabu hingga jumaat.Sinopsis Drama 4 Hari 3 Malam

Lana Analia… memang menjadi impiannya untuk menjadi seorang wartawan yang hebat. Dia ditugaskan untuk menulis rencana untuk ruangan Blind Date. Janji temu demi janji temu diatur. Setiap kali itu, dia berharap agar dipertemukan dengan lelaki sempurna. Namun entah apa malangnya, lelaki-lelaki yang ditemuinya ada sahaja yang tidak kena. Playboy, cakap besar, anak manja, sombong, selekeh, pengotor dan macam-macam lagi. Psiko pun ada! Menerusi artikelnya disampaikan setiap kekecewaan itu. Terus-terusan pula rencananya mendapat pujian dan semakin diminati sehingga namanya dikenali ramai.

Tanpa diduga, hadiah percutian eksklusif 4 hari 3 malam di Pulau Impian yang dimenanginya mencipta pertemuan tanpa dirancang. Seorang lelaki yang dianggapnya panas baran telah berjaya mencuri hati dan jiwanya. Segala-galanya cukup indah sepanjang 4 hari 3 malam di pulau itu.Namun, kata cinta tidak sempat dilafaz. Salah faham menyebabkan Amar pulang lebih awal. Lana kehairanan kerana ditinggalkan tanpa pesan. Berkali-kali cuba dihubungi lelaki itu, tapi Amar seolah-olah hilang begitu sahaja. Lana putus harap. Dia cuba meneruskan hidupnya seperti biasa, namun percutian itu telah mengubah dirinya. Rindu dan cintanya terlalu dalam buat Amar. Kenangan demi kenangan begitu payah dilupakan.

Lana penat dan hampir berputus asa. Satu demi satu berlaku. Kisah cinta yang tidak kesampaian, konflik, tragedi serta pembunuhan kejam. Juga kisah tentang lelaki misteri yang menghantar warkah-warkah biru yang cukup menakutkan. Dia mengambil keputusan untuk meletakkan jawatannya. Percutian indahnya bersama Amar dijadikan bahan coretan terakhirnya dalam ruangan Blind Date. Sempatkah lafaz cinta yang tertangguh diucapkan? Mampukah kenangan indah di Pulau Impian diulang kembali?Pelakon:

Amelia Henderson sebagai Lana Analia

Sean Lee -Amar

Syafi Tee -Hisham

Oshin Ahmad -Nia Erlina 

Nynaa Harizal -Aida Safia

Daniesh Suffian -Baim

Dottie -Zeti

Wafariena -Raina

Izzendra -Azlinda

Jesse Lim -Encik Masri

Aida Aris -Cik Norsira

Lisdawati -Mak Salmah

Sahronizam Noor -Dato' Zahid

Tonton Online Drama Romantika 4 Hari 3 Malam

Catat Komen

3 Ulasan

sila tinggalkan komen anda...:)