Advertisement

DRAMA HALIM HALIMA LAKONAN AZREL ISMAIL DAN WANNA ALI

DRAMA HALIM HALIMA LAKONAN AZREL ISMAIL DAN WANNA ALI |  Drama bersiri Halim Halima disiarkan melalui siaran Awesome Tv Saluran 112, di MYTV. Drama ini dibintangi oleh Azrel Ismail, dan Wana Ali. Drama arahan Azri ini juga disiarkan setiap isnin hingga Rabu jam 8 malam. Halim Halima boleh di tonton di awesometv.my bermula 27 Oktober 2020.


Sinopsis Drama Halim Halima 

Drama Halim Halima mengisahkan tentang dua orang pelajar kolej yang bersahabat baik dan mempunyai cita-cita untuk membuka perniagaan butik pengantin selepas tamat pengajian.

Halima Seorang pelajar Kolej Komuniti. Dia seorang yang  susah menepati masa dan kurang mengambil berat untuk perkara-perkara penting. Berbeza dengan sahabat baiknya Halim yang sangat rajin, bertanggungjawab, dan pandai memasak. Tapi Halim tak pandai memandu. Jadi kemana sahaja mereka pergi Halima lah yang akan memandu.

Halima meminta ayahnya membelikan nya motorsikal tetapi ayahnya membantah dan memintanya untuk berkahwin. Halima tidak bersetuju. Ayah Halima risaukan  keadaan anaknya yang tidak mahu berkahwin dan tingkah lakunya yang seperti seorang lelaki.

Satu hari Halima dan Halim melihat sepasang pengantin baru sedang mengadakan seisi fotografi. Mereka sependapat untuk mengusahakan butik pengantin . 

Pelakon Drama Halim Halima

Azrel Ismail

Wanna Ali

Safwan Nazri

Natasya Mahyan

Azhar Amir

Tonton Drama Halim Halima Full Episod di sini ------> https://awesometv.my/menu/highlight 

Halim Halima Episod 9
 
Catat Komen

1 Ulasan

  1. alamak kenapa tak kenal sorang pun pelakon ni, nampaknya kena banyak tengok tv lagi ni huhu

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)