Advertisement

BABY SHARK DANCE - VIDEO PALING RAMAI TONTONAN DI YOUTUBE UNTUK TAHUN 2020

BABY SHARK DANCE  -  VIDEO PALING RAMAI TONTONAN DI YOUTUBE UNTUK TAHUN 2020 | Video lagu "Baby Shark", yang dimuat naik oleh Pinkfong ,Sebuah saluran edutainment yang berpusat di Korea Selatan , kini mempunyai lebih daripada 7.04 bilion tontonan menjadikan video ini sebagai video paling banyak di tonton disaluran YoutubeVideo Baby Shark dimuat naik di laman Youtube sejak jun 2016. Pada tahun 2019 video Despacito nyanyian Luis Fonci mengungguli tahta . Namun pada tahun ini Baby Shark menjadi video paling banyak di tonton mengatasi Despacito yang hanya mempunyai 7.03 bilion.

Video yang berdurasi dalam dua minit dan 16 saat, menampilkan lirik "doo doo doo doo doo doo" yang berulang-ulang ketika lagunya memanggil "baby shark", "mommy shark" dan "daddy shark."

Versi Pinkfong "Baby Shark" telah menjadi popular, mencapai angka 32 di Billboard's Hot 100 Singles Chart pada tahun 2019. 

Pada tahun 2016 lagu Baby Shark mula popular di Indonesia dan Malaysia dan menjadi trend di dalam Tiktok pada tahun 2018. Malah bebrapa rancangan tv Korea Selatan juga mengunakan muzik video Baby Shark untuk selingan di dalam rancangan variety di negara itu menjadikan lagu ini semakin popular dan digemari ramai.
Catat Komen

4 Ulasan

 1. Kann ramai yang minat, Abg Qi pun suka. Hehehe

  BalasPadam
 2. kita pun selalu buka baby shark do do do do, hahaha

  BalasPadam
 3. Anak saya sekali tengok ulang 40 kali, padanlah view tinggi haha

  BalasPadam
 4. Lagu ni memang catchy sampai kan baby pon suka dengar. Lirik mudah buat budak2 suka dengar

  BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)