ZUL MUHAMMAD

SINOPSIS FILEM WANGI LAKONAN ERRA FAZIRA DAN NABILA HUDASinopsis Filem Wangi Lakonan Erra Fazira dan Nabila Huda|
Tajuk Filem: Wangi

Pengarah: Mohd Latiff Zami (Yeop Hitler)

Penerbit: Shuhada Mohd Di

Pelakon:

Erra Fazira

Sharnaaz Ahmad

Nabila Huda

Syazwan Zulkifli

Muzik oleh: KL PostSinematografi 
Zuhiri Mat Ali

Disunting oleh: Isazaly Isa

Syarikat penerbitan: Resilience Studio

Pengedar: Empire Film Solution

Tarikh Tayangan:  September 2019

Tempoh tayangan: 1 jam 31 minit

Sinopsis Filem Wangi 


Wangi mengisahkan pasangan suami isteri,  Nor (Erra Fazira) dan Khuzairi (sharnar Ahmad) yang tinggal di dalam buah banglow peninggalan keluarga Nor.

Sebelum berkahwin, Nor dan khuzairi sama-sama belajar diluar negara. Nor mempunyai adik angkat bernama Bella (Nabila Huda) yang juga adalah kekasih kepada adik Nor iaitu Azlan (Syazwan Zulkifli).

Bella yang sarat hamil tinggal bersama Nor dan Khuzairi selepas Nor dan khuzairi berkahwin.

Selepas beberapa tahun  berkahwin dengan khuzairi dan melahirkan anak kedua, Nor pulang kerumah dari hospital dengan dijaga ibunya. 

Nor merasa pelik kerana Bella tiba2 sahaja hilang dan menurut Khuzairi Bella sudah pulang ke Armsterdam untuk berkahwin.

Sejak itu berlaku beberapa gangguan misteri di dalam rumah tersebut.

Ibu Nor menasihatkan agar Khuzairi dan Nor mengadakan kenduri doa selamat  kerana risau akan gangguan di dalam rumah tersebut.

Anak sulung Nor juga turut diganggu dan ini merisaukan Nor dan suaminya. Satu hari datang seorang nenak tua ke rumah Nor. Dia mengaku sebagai Nenek Bella.

Nenek Bella menyuruh Nor meletak kan barang peribadi Bella dia atas katil tempat Bella tidur jika Nor mahu mengetahui apa sebenarnya yang berlaku pada Bella.

Selepas melakukan apa yang Nenek Bella arahkan, barulah Nor tahu perkara menyayat hati yang berlaku pasa Bella. Dan lebih menyedihkan lagi ianya melibatkan suaminya Khuzairi.

Tonton Wangi Full Movie 


Post a comment

2 Comments

sila tinggalkan komen anda...:)