26 DESIGN INAI HEENA YANG CANTIK DAN TERKINI UNTUK MAJLIS PERKAHWINAN



26 DESIGN INAI HEENA YANG CANTIK DAN TERKINI UNTUK MAJLIS PERKAHWINAN | Masa kecil-kecil dulu suka betul pakai inai. Saya ingat lagi, di depan rumah saya ada pokok inai. Setiap petang saya kutip daun daun inai tu nak tumbuk dalam tumpurung. Tumbuk guna batu je. Lepas tu letak kat kuku.Memang hari-hari berinai je kuku ni.Tapi tidak la menghias dengan corak inai macam sekarang ni.

Zaman sekarang Inai dah makin mudah nak digunakan. cuma picit je dan macam-macam bentuk dan design boleh buat. Bukan je untuk kuku malah digunakan untuk mencantik kan bahagian tangan pengantin.






Design Inai paling cantik dan terkini

Hari ni saya kongsikan 18 design inai atau heena yang  yang paling cantik dan terkini yang sesuai untuk majlis perkahwinan anda.

Design-design ni saya dapat dari instagram  Mehendibyreshmaofficial, Pawam_mehndi , mehandiinvention, thegirlishchoice, thegiftssociety , girlyglimpses dan  Heena_fansclub .

Boleh la dijadikan rujukan untuk majlis anda nanti.



























Bagi yang nak mencuba belajar design inai boleh cuba cara yang dikongsikan oleh New_mehndi_design ni.. 


 Design Inai Paling simple dan terkini 


Bagi yang meminati corak inai ataupun design inai yang simple dan tidak sarat ada beberapa corak dan design yang sangat sesuai untuk anda.

Ramai yang lebih suka kan design yang simple kerana design heena yang simple dan terkini ini boleh dipakai ketika apa saja majlis bukan sahaja majlis perkahwinan. Contohnya seperti majlis pertunangan, hari raya, untuk bridemaids. ibu dan saudara mara pengantin dan untuk bayi dan kanak-kanak-kanak.

Photo: IG Zoyas05









 Semoga artikel 26 design inai heena yang cantik dan terkini untuk majlis perkahwinan ini memberi inspirasi dan bermanfaat untuk semua.



Post a comment

6 Comments

  1. cantik-cantik lukisan inai tu. senangla untuk bakal pengantin nak cari servis inai ni nanti

    ReplyDelete
  2. sama la kak, kecik2 dulu rajin petik daun inai and tumbuk guna lesung batu, campur air teh sikit..haha

    ReplyDelete
  3. Ada bykndesign comel2. Mama suka yg simple tapi mama sendiri X penah lukis inai kat tgn huhuu

    ReplyDelete
  4. kalau sy pilih yg plg simple... even mira filzah pun x buat utk majlis dia eh ehhh hahaha

    ReplyDelete
  5. Suka tengok hiasan inai yang tak sarat dengan motif ukiran bunga.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)