30 BANGUNAN STARBUCKS YANG MENARIK DAN UNIK DI SELURUH DUNIA.


30 BANGUNAN STARBUCKS YANG MENARIK DAN UNIK DI SELURUH DUNIA | Hujung minggu macam ni memang seronok kalau dapat keluar jalan-jalan dengan keluarga. Singgah pulak kat Starbucks untuk tambah gula dalam badn. Lagi la gumbira rasa di hati. Bila tengok bangunan Starbucks yang biasa2 je di dalam negara kita ni terlintas pulak macam mana rupanya bangunan Starbucks di negara lain. Sama sajakah atau ada perbezaan nya.

Photo: Insider


Sekarang ni tengah viral bila ramai yang ambik gambar bangunan Starbucks yang cantik-cantik di luar negara lepas tu berani-berani claim tu kat Ipoh la, Kuala Pilah La, Kota Bharu la.. Macam-macam la korang ni.

Kelakar pun ada bila ada yang percaya pulak semua gambar-gambar tu diambil di Malaysia. Padahal gambar bangunan Starbucks diluar negara.

Disebab kan tak mau bagi korang tertipu dengan diaorang yang nakal-nakal tu jom kita tengok gambar-gambar banguanan Starbucks diberbagai Negara. Ada antaranya mempunyai design yang sangat unik dan menarik.

Siapa tahu satu hari nanti kita semua boleh la jalan-jalan ke tempat-tempat tersebut.;-





30 Bangunan Starbuck Di Pelbagai Negara



Orlando, Florida


Thailand


   Tokyo, Japan


 Istanbul, Turki

 Switzerland


 Chengdu, China


 Milan, Itali



 Korea

 Kobe, Japan


 Shanghai, China


 Taiwan

 Kyoto, Japan

 Phra Nakhon Si Ayutthaya, Thailand

London


 Vietnam


 Chiang Mai , Thailand


  Samut Sakhon, Thailand


Turks & Caicos, United Kingdom


 Osaka, Japan


  Seocho-gu, Korea






Prague, Czech Republic




Mexico

Fuzhou, China


 Tempines, Singapore


 Georgetown, Malaysia

 Bentong, Pahang-  Malaysia


 Dubai, UAE


Amsterdem

Kuwait

 Idaho, Amerika Syarikat

Dalam pencarian saya mencari gambar-gambar bangunan  Starbuck yang lawa-lawa ni kebanyakan bangunan yang tercantik ada di Japan. Disetiap kawasan di Japan macam berlumba-kumba nak hasilkan bangunan Starbucks yang cantik dan menarik.

Kalau korang ke Japan boleh la pergi tengok sendiri bagaimana bangaunan Starbuck yang ada di kawasan tu.

Tu je la nak cerita.. Semoga terhibur. :)



Post a comment

13 Comments

  1. Milan & Mexico ada unsur2 gothic sikit... suka yg bgn historical & traditional mcm di Chiangmai, Georgetown & Fuzhou..

    ReplyDelete
  2. pernah masuk tabak ni sekali zaman opis di the mall dulu hehe

    ReplyDelete
  3. semua menarik dan unik kak..lawa2 sungguh..tp kat penang ade yg stabuk seketoi je bgunan dia..selepas highway xsilap kan...

    ReplyDelete
  4. Saya paling suka tengok yang Taiwan tu

    ReplyDelete
  5. premis mkn yg cantik n selesa

    ReplyDelete
  6. rajin sungguh awak ye ...mengumpul semua gambar ini ..

    saya baru sekali jer pergi setabak..

    second time tunggu soulmate pulak hahhaa

    ReplyDelete
  7. Yg pasti starbucks mmg mebuatkan poket robek haha

    ReplyDelete
  8. semuanya lawa2 n instagramble hehehe tp sy teringin nk g yg kuantan tu... baru buka katanya. oh lg 1. kat tokyo. sambil minum boleh tgk Shibuya Crossing hehehe

    ReplyDelete
  9. cantek2 semuanya. kami masuk yang shoplot je. hahaha

    ReplyDelete
  10. Suka yang kat kobe dengan kyoto japan tu. Nampak classic. mungkin boleh cuba yang kat bentong tu nampak style classic juga tu. nice design

    ReplyDelete
  11. Dasyat betul architectural designs dorang! Kagum betul tengok. Agak2, harga kopi sana ekstra mahal ka?

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)