Skip to main content

REVIEW FILEM THE SINISTER SURROGATE (2018)


Tajuk: The Sisnister Surrogate 
Directors: Isak Borg, Dena Hysell-Cornejo (as Dena Hysell)
Writer: Adam Rockoff
Stars: Jaclyn Hales, Kelly Thiebaud, dan  Brian Ames.
Taglines: She'll Do Anything to Get What She Wants
Genres: Thriller
Country: USA
Language: English
Release Date: 13 October 2018
Rating dari saya: 4/10




Filem lama tapi baru tonton je. Dah tak de buat apa ni kita tulis review untuk filem ni  pulak. Filem Sinister Surragate ni filem tahun 2018 lakonan Jaclyn Hales, Kelly Thiebaud, dan  Brian Ames.

hah!!gitu..nama pelakon nya pun tak terkenal.. Hahahah.. Lepas ni saya nak tulis review untuk filem-filem lama pulak la. Mana tahu kalau ada yang nak baca dan tertarik nak tonton.

Saya ni memang suka tonton filem yang macam drama-drama sikit. Biasanya filem drama ni, walaupun filem aksi tapi dia tak la ganas atau kejam sangat. Kalau filem romantik dia tak la romantik sangat. gitu!!!



The Sinister Surrogate mengisahkan sepasang suami isteri, Danielle dan Josh yang dah lama berkahwin tapi Danielle disahkan tak boleh mengandung.

Disebab kan diaorang betul-betul nak anak, diaorang pun cari la agent untuk gunakan perkhidmatan ibu tumpang. Agen tu kenalkan diaorang dengan Kailee.

Kailee cantik, nampak sopan, ada latar belakang yang baik dan mereka pun setuju untuk jadikan Kailee sebagai ibu tumpang.

Sepanjang Kaliee mengandung tak de apa-apa masalah. Hubungan mereka baik dan melalui perjanjian selepas bersalin, mereka tak kan berjumpa lagi tapi sayang nya seorang ibu pada anak yang dikandung tak de siapa boleh sangkal. Walaupun sekadar ibu tumpang.

Selepas bersalin Kailee selalu muncul di depan Danielle dan Josh. Dia gunakan "kebetulan" sebagai alasan. sekali ok lagi tapi kalau seminggu 2,3 kali bertembung mesti lah rasa pelik..kan?

So psangan suami isteri ni pun berterus terang denganKailee supaya jangan muncul depan diaorang lagi. Tapi Kailee buat tindakan lebih ekstrem lagi. Masa Danielle tertido, dia terkejut bila dia bangun nampak Kailee tengah dukung anak dia. kat dalam rumah dia.



Dia serang kailee dan Kailee buat report polis. padahal Kailee yang ceroboh masuk rumah Danielle. Tapi sebab melalui rekod yang pasangan suami isteri ni kenal Kailee jadi alasan kailee menceroboh tu polis tak terima pakai.

Kailee juga pasang alat untuk curi dengar dalam rumah Danielle dan Josh. Sampai satu tahap, Kailee sanggup bunuh kawan sekerja Josh yang josh upah untuk godam website perkhidmatan Ibu tumpang supaya diaorang dapat maklumat berkaitan mental Kailee. Sebab diaorang agak Kailee ni sakit mental disebabkan tindakan2 dia pada diaorang sebelum ni.

Filem ni ringan saja jalan cerita nya. tak de babak ngeri dan kejam sangat yang ditayang kan. Babak tikam2 pun tak tunjuk terang-terang macam setengah filem lain sampai risau kita nak tengok.

Masa pertama kali diaorang dah start risau Kailee asyik muncul tu, saya ingatkan diaorang nak pasang cctv, tapi dah macam2 kejadian , dah melibatkan polis bagai baru nak pasang cctv. Entah la apasal lembab sangat laki bini tu.Hahhaha.



Ada banyak babak dalam filem ni yang tak berapa kuat dia punya cara menterjemahkan tu. Kailee yang dah ditahan polis tiba2 dilepas kan macam tu je padahal dia serang orang dengan pisau.

Tiba2 je keluar kat berita kata doktor yang merawat mental Kailee dibunuh. Siapa yang bunuh pun macam tergantung je sebab ada dua orang penjenayah dalam filem ni.

Josh yang kena tikam kat perut, tiba2 boleh berdiri tegak siap tak nak pi hospital dapatkan rawatan. macam pelik je. Saya agak produksi tak cukup bajet nak buat pengambaran kat hospital. Hahhah.

Apa pun filem ni masih seronok untuk di tonton terutamanya bila kita dah tak de filem apa nak tengok.Hahhahah

Comments

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …