Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2019

REVIEW DAN SINOPSIS KDRAMA CHOCOLATE 2019

Hi semua..

Sekarang banyak betul Kdrama yang best-best. Tapi korang perasan tak genre kdrama ni macam bermusim jugak la. Sekarang dah makin kurang Kdrama dengan genre fantasy. Tapi lebih kepada cinta yang lebih serius dan matang.



Contohnya macam cinta dalam perkahwinan dan alam pekerjaan. Kalau beberapa tahun sebelum ni genre fantasy dan horror memang mendominasi di banyak saluran tv yang menyiarkan Kdrama.

So untuk Kdrama terkini yang sedang ditayangkan saya nak review sikit tentang Kdrama tajuk Chocolate. Drama ni dibintangi oleh Ha Ji Won dan Yoon Kye Sang.




Kalau korang masih ingat Ha Ji won ni pernah berlakon drama Secret Garden pada tahun 2010. Memang meletup habis drama tu. Sekarang umurnya dah 41. Tapi masih cantik tau.

Yoon Kye Sang pulak adalah bekas anggota kumpulan G.O.D dulu. Banyak drama2 yang dia berlakon cuma watak sampingan saja.

Ok..jom baca sinopsis Drama Chocolate 2019. Posting ini saya dah kongsikan di laman IG saya dan facebook. Cuma tak lengkap saja. So ini dia …

KERUSI RODA YANG SELAMAT DAN TAHAN LASAK UNTUK BERCUTI DAN UMRAH

Hi semua..

Alhamdulillah sekarang dah masuk musim cuti sekolah dan ramai jugak kawan-kawan saya yang tengah buat persiapan nak bercuti bermula disember nanti. Ada juga yang pertengahan disember nanti nak pergi menunaikah Umrah di tanah suci.



Bila nak pergi bercuti dan menunaikah umrah dah tentu kita yang membawa orang tua ni berharap orang tua kita akan rasa selesa dan rasa selamat sepanjang menunaikan umrah atau pun bercuti. Ada mak ayah kita yang menolak untuk ikut kita kemana-mana sebab dia risau akan menyusahkan kita.Betul tak?


Untuk memudahkan dan buat mak ayah tak kan menolak untuk ikut bercuti saya nak perkenalkan Wheelchair yang tahan lasak dan selamat untuk bercuti dan menunaikan umrah. Memang banyak Wheelchair di pasaran tapi yang betul-betul selamat dan mudah digunakan ialah  dua jenis kerusi roda ini iaitu

1- Comfy Wheelchair Black Aluminium Lightweight Easy Carry Transit with Carry Bag 8.5kg (17")

2- Lohas Wheelchair Blue Air Compact Lightweight Travel w/ Bag 8.5kg …