Skip to main content

7 PENAMPILAN CANTIK DAN ANGGUN SHERRY AL HADAD SEPANJANG BIG STAGE MUSIM KE DUA

Hi semua..

Nama Sherry Al Hadad adalah nama besar dalam industri hiburan yang berjaya mengetengahkan bakat melebihi penampilan. Namun ramai yang lebih mengenali Sherry  kerana bakat dan penampilan nya seiring menjadi inspirasi dan dikagumi ramai.



Walaupun sering menjadi bahan jenaka namun Sherry tetap melangkah dengan senyuman dan sikap meredah dirinya amat disenangi ramai. Tidak hairan lah wanita anggun ini mempunyai ramai peminat yang sentiasa menyokong kerjayanya dan sering memberi kata-kata semangat setiap kali ada pihak yang cuba menjadikan nya sebagai satu bahan jenaka.






Sejak mengendalikan rancangan realiti Tv Big Stage, Sherry semakin dikagumi ramai dan sehingga siaran Big Stage musim kedua , gandingan Sherry dan Alif Satar dikatakan sebagai pasangan pengacara paling serasi.

Satu lagi yang menjadikan kemunculan Sherry dinanti-nantikan oleh penonton ialah kerana penampilan nya menggayakan berbagai busana. Ianya sangat elegent dan menyerlahkan kecantikan seorang Sherry Al Hadad.



Big Stage Minggu 1

Big Stage Minggu 2


Big Stage Minggu 3


Big Stage Minggu 4

Big Stage Minggu 5


Big Stage Minggu 6


Big Stage Minggu 7

Sherry Al Hadad memberi inspirasi kepada ramai wanita bertubuh besar untuk lebih berani dan yakin dengan diri sendiri. Kebanyakan wanita yang bertubuh besar malu lebih suka kekal dengan satu gaya fesyen kerana risau kan penampilan mereka.

Kecantikan dan ketertarikan diri kita datangnya dari keyakinan diri. Jika kita sentiasa malu dan berasa rendah diri kerana bertubuh besar orang lain juga akan melihat seperti mana yang kita tunjuk pada mereka, Simpan saja rasa malu dan takut itu. Berdirilah dengan yakin dan berani.


Comments

  1. Sherry ni memang pandai bergaya...kagum tau!

    ReplyDelete
  2. sherry ni memang pandai bergaya, sentiasa kene je dengan gaya dia... memang jenis yg ada confident yang tinggi

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …