Tuesday, 24 September 2019

SIAPA PESERTA GEGAR VAGANZA 2019 PILIHAN DIANARASHID DOT COM

Hi semua..

13 oktober 2019 akan bermula rancangan kegemaran ramai Gegar Vaganza 2019. Setiap tahun ni je rancangan realiti tv yang boleh di menawan hati ramai penonton. mesti banyak lagu-lagu lama yang menggamit memori kita semua. sebab tu ramai yang suka tengok rancangan ni.



 Seramai 13 artis lama yang bakal berentap merebut gelaran Juara Gegar Vaganza 2019. Kalau tahun lepas pemenangnya ialah Noryn Aziz, tahun 2019 ni siapa pulak. Harap-harap juara yang dipilih mampu lah mennadingi Siti Nordiana.

Setakat ni cuma dia sorang je yang menjadi. Yang lain lepas jadi juara terus senyap. Kalau keluar berita pun cuma pasal berlian palsu. Hehehe.

Cakap pasal berlian palsu, untuk tahun Gegar Vaganza 2019 penaja nya ialah farm Fresh dan Cuckoo.. Mesti kurang drama penaja tahun ni..kan? Di bawah ni adalah senarai peserta Gegar Vaganxa 2019.

1. Sham Visa
2. Jatt Black Dog Bone
3. Roy
4. Ameer Sofazr
5. Hady Mirza
6. Naqiu Boboy
7. Wann
8. Mazleela
9. Feeza
10. Noorshila Amin
11. Nurfatima
12. Kool
13. One Nation Emcees





Untuk tahun ni saya memilih  Wan Rashidah sebagai artis pilihan saya.  Dengar cerita dah 3 kali Gegar Vaganza lamar Wan untuk join GV. tapi dia tolak. Agaknye sebab ramai pengikut di IG yang nak dia join GV ..kan??



Saya memang dibesarkan dengan lagu-lagu beliau dan dah lama saya follow beliau di instagram. Saya tengok dia masih aktif menyanyi dan peminat-peminat dia pun masih ramai walaupun dia tak de album baru.

Apa yang saya tengok kalau artis tu dah lama tak menyanyi agak sukar dia nak bertahan dalam Gegar Vaganza.  Tapi yang aktif menyanyi dan mengasah suara , skill nyanyian mereka masih hebat dan akan mendapat pujian juri.

Saya tak tahu tentang artis lain tapi antara artis yang dalam senarai diatas masih aktif menyanyi ialah Wan rashidah, Norshila Amin, One Nation Emcees,Naqiu dan Hady Mirza. Yang lain tu saya tak berapa pasti la diaorang aktif ke tidak.

So, artis mana satu yang korang nak sokong kali ni?meh kingsi







2 comments:

  1. semalam tengok juga kt sinar tuh, tp yg hardy mirza tu mcm tak berapa kenal sgt lah... artis lain2 tu teruja jugak... sbb ramai yg dh lama tak nampak menyanyi atau keluarkan album

    ReplyDelete
  2. Makcik dah lama sgt tak tgk tv, ketinggalan sungguh, tapi ingat lah penyanyi Wan,buat kenduri kawin kat padang :))

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();