Skip to main content

REVIEW KDRAMA THE GREAT SHOW - BUKAN DRAMA KOMEDI TAPI DRAMA YANG ANNOYING

Hi semua...

Aku dah la tak suka budak-budak lepas tu pi tengok pulak kdrama The Great Show ni lagi geram je dengan perangai budak-budak.



Drama ni annoying sebab ada budak² macam ni. Kalau aku la memang kena penampar dah 4 beradik tu. Lagi2 yang lelaki tu. Kurang ajar sangat.

Korang rasa budak2 dalam The Great show ni punya perangai comel ke tidak??

Nak tahu kena tengok la. The Great Show.

Drama ni tentang seorang ahli politik ,Wie Dae Han yang kalah masa pilihanraya.  Dia kalah pada senior dia.

Lepas dia kalah dia tak boleh dah jadi Ahli Dewan dia berhenti dan kerja jadi pemandu. Tapi semangat nak jadi ahli politik masih tebal.

Satu hari datang sorang gadis yang mengakui dia anak kepada Dae Han dan paksa Dae Han terima dia dan adik² nya. Duduk serumah la Dae Han dengan 4 beradik tu.Lepas dia buat DNA test ternyata gadia tersebut bukan anak dia.

Awalnya dia halau budak² ni keluar sebab tak suka. Tapi satu hari dia dapat idea nak jaga budak² ni untuk raih perhatian dan populariti supaya dapat kembali dalam dunia politik.





Seterusnya korang kena tengok sendiri. Tapi drama ni memang annoying giler ba....

Ada masa nya kita akan rasa apa la fungsi perempuan yang rapat dengan Dae Han tu sebab bila ada orang mengutuk Dae Han dia cuma diam je dengar. Padahal boleh je kot dia sangkal kata² makcik² bawang tu.

Macam tak logik bila kau dengar orang mengata kawan kau lepas tu kau cuma diam dan tukar topik lain. Kan?

Kiranya drama ni banyak sangat watak2 yang annoying. Hahaha. Orang tengok drama nak hilangkan stress tapi kau tengok drama jadi bertambah stress. Hahah.

Ok.. tu je nak cerita.


Comments

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …