Advertisement

JANGAN PERCAYA - TUALA WANITA BOLEH DIJADIKAN TOPENG MUKA UNTUK ELAK JEREBU

Banyak video hack dari luar negara yang sering kita tonton menjadi panduan di saat-saat kecemasan untuk membantu menjalani kehidupan seharian.Contohnya menggunakan baking soda untuk mencuci karat dan juga menggunakan barang terpakai untuk dijadikan barangan yang boleh digunakan.

Di Malaysia sekarang musim jerebu melanda dengan menunjuk kan kenaikan IPU yang semakin hari semakin membimbangkan. Disebabkan itu terdapat pihak yang menyarankan agar menggunakan topeng muka yang dibuat menggunakan  tuala wanita.

Mesej yang bertebaran di group-group whatsapp yang memberi panduan cara membuat topeng muka menggunakan tuala wanita itu banyak di kongsi di banyak group whatsapp hinggakan ada yang mempercayai tuala wanita tersebut mampu menghalang manusia dari terhidu asap jerebu.

Pada mesej whatsapp tersebut turut disertakan kebaikan menggunakan topeng wajah dari jenama tuala wanita terbabit. Antaranya menghindari bakteria dan habuk.Menurut Dr. Khairul Hafidz mesej tersebut yang banyak dihantar kepada kumpulan WhatsApp adalah sesuatu yang tidak patut dipercayai oleh orang ramai kerana ianya adalah palsu dan tidak benar.

Dr Khairul juga mencadangkan penggunaan topeng muka yang betul iaitu Mask 95 yang boleh didapati di farmasi.Dalam beberapa tahun kebelakangan ini ramai yang mempercayai tuala wanita bukan sekadar digunakan ketika haid namun mereka percaya ianya mampu mengurangkan bacaan meter elektrik, menghilangkan panas badan, mengurangkan sakit sendi, dan banyak lagi perkara yang tidak masuk akal.

Pengasas produk tuala wanita mungkin sudah kehabisan idea untuk memasarkan produk mereka hingga mula menggunakan taktik "over claim " ini. Menghairankan mengapa ramai yang mempercayai taktik pemasaran seperti ini.


Catat Komen

3 Ulasan

  1. Saya ahli produk tu juga...tp sy guna ikut kegunaan ia dicipta

    BalasPadam
  2. HAHAHAHAHAHAHAHAHA IS THIS FOR A REAL? terhiburnyaaaaa

    by the way, if you dont mind boleh tak pergi blog saya, unfollow blog saya lepastu follow balik? sebab saya tukar link blog baru. takut tak masuk dalam reading list. thankyou in advance. if awak tak kisah lah

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)