Monday, 9 September 2019

HATI-HATI DENGAN SCAMMER JUAL BARANG KEMAS INI.

Hi korang..

"Korang.. acik nak mintak tolong viralkan minah neh.. dia dah ambik duit acik RM99 .. acik bayar on 30th August.. sampai sekarang tak dpt brg.. bila acik pm page terus kena block.. tak dpt tengok dah page pompuan jahanam neh.. takpe.. tak kaya ko dgn duit celah gigi aku tu.. cuma aku takkan halalkan.. membusung lah ko makan duit org.. sekian thanks but no thanks"


Kesian akak ni dia kena scam kat facebook. Akak ni nak beli cincin harga rm99.  Bayaran dibuat pada 30 August 2019. Sampai sekarang barang tak dapat, dan dia pun dah di block dari facebook page scammer ni.

Kalau tengok pada Whatsapp Info ni dia siap tulis situ "Dropship will active On August 2018" bermaknan dari 2018 lagi dah buat kerja menipu ni.






Korang yang nak beli barang online hati-hati lah ye. Saya try cari  nama Mazad Lagacy kat Facebook Page dan nampak dia juga ada jual penapis air Coway. Saya rasa dia memang scammer yang banyak menipu la. No tel jual penapis air tu pun sama macam dalam Whatsapp tu.





Selain penapis air no tel tu juga digunakan untuk bisnes Jual pakaian , jual set hantaran, jual ubat kurap dan saya percaya ada banyak lagi bisnes yang diagunakan dengan nombor yang sama








Di bawah ni detail dia.

Hati-hati dengan Scammer jual barang kemas , scammer jual penapis air , scammer jual baju  dan macam-macam lagi.

Nama : Mardziah Binti Zahari
No akaun: 7011063088 - CIMB
No tel / Whatsapp : 011 - 1616 1082



1 comment:

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();