Skip to main content

SEMOGA BLOG DIANARASHID DOT COM CEPAT BEBAS DARI GOOGLE SANDBOX

Hi Semua..

Sedih betul bila try check blog kelmarin tengok-tengok blog saya masuk dalam Google Sandbox. Benda dah nak jadi. Jadi saya tabahkan je la hati ni. Tak tahu nak cakap cemana. Patut lah pengunjung tak ramai macam dulu. Rupanya ada entry yang tak di index Google.

Bagi yang tak tahu,blog kita ni kalau masuk dalam senarai Google Sandbox bermakna ada kemungkinan yang ada entry dalam blog kita tak di index Google. Kau pulun menulis hari-hari pun tak guna.




Banyak sebab nya kenapa blog kita masuk dalam Google Sandbox. Salah satu mungkin sebab banyak letak keyword dalam entry tu atau pun entry copy paste. tapi saya tak buat entry copy paste. Kalau dari sumber lain pun usaha juga letak link contohnya macam ambik kat twitter.

Tapi saya agak mungkin punca dari ambik gambar di google.Benda tu nanti kena tengok balik la.

Kalau korang nak check blog korang boleh la check kat Sandbox Checker ni.


Lepas tu akan keluar result sama ada korang punya blog masuk dalam Google Sandbox. Kalau tak masuk dalam Google Sanbox kiranya Alhamdulillah.. Tapi kalau ada masuk ke Google sanbox korang kena submit balik sitemap korang ke Google Webmaster.

Sebelum Submit tu kena edit dulu la entry korang yang tak de keluar kat enjin carian Google. Kiranya memang banyak la kerja nak kena buat.

Saya pun mula-mula pening nak kena check satu2 entry sama ada keluar ke tidak kat enjin carian. Kebanyakan nya tak keluar.




So sekarang ni saya dah submite sitemap. Cuma tunggu je la keputusan nya . tak tahu la bila. seminggu lagi saya nak check tengok dah keluar dari senarai dalam Google Sandbox atau pun belum.

Kalau dah keluar dari Sandbox saya akan buat satu entry apa cara yang saya guna untuk atasi masalah ni.Kalau tidak , memang kena edit balik la entry dan submit sekali lagi sampai berjaya.

Korang doakan lah ye semoga blog saya ok semula.

Comments

  1. x boleh la pulak msk sandbox checker ni

    ReplyDelete
  2. Semoga blog Diana Rashid pulih seperti biasa

    ReplyDelete
  3. GIRU PULAK YA MMG XFAHAM.MOGA BLOG DI KELUAR SAND BOX

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …