Friday, 15 March 2019

SUHAIMI SAAD ADALAH CONTOH TOXIC PEOPLE YANG SEMUA ORANG PATUT ELAK KAN

Hye semua..



Sebenarnya saya malas nak menulis tentang isu Suhaimi Saad ni. Tapi bila ramai yang bagi terlalu banyak perhatian pada dia, tergerak juga la jari ni nak menulis sesuatu sebagai teguran untuk korang yang membaca ni.

Jelas Suhaimi Saad ni antara toxic people yang  yang kita patut elak kan. Bila kata "perlu dielak " kan tu bermakna kita tak payah pedulikan dia. Biarkan dia dengan pendapat-pendapatnya.

Bila kita sebarkan apa yang dia luahkan sedikit sebanyak dia berjaya menyampaikan rasa hati dia kepada umum.

Kita nak sekat dia dari meluahkan pendapat-pendapat bodoh tapi dalam masa yang sama kita membantu dia menyebarkan fahaman dia.

Bila difikir-fikir siapa yang paling  bijak??





So lepas ni elak kan berkongsi pendapat toxic people di sosial media. Kalau kita takut fahaman mereka menular pada orang lain, kita yang patut berhenti dulu menyebarkan nya.

Contoh toxic people yang patut korang elak kan ialah mereka yang semua isu dia nak ulas walaupun pendapat nya tu tak diperlukan.

Ataupun mereka yang suka mengeluarkan pendapat yang menghina , menjatuhkan semangat orang lain dan juga yang memburuk kan hubungan dua pihak.

Please avoid toxic people at all. Diaorang cuma nak lihat kita berasa tak bahagia. Jangan bagi terlalu banyak perhatian pada mereka.Let them say whatever . Korang balas je dengan diam dan jangan pedulikan dia.

Dear Toxic people.. Korang tak rasa ke letih asyik complain itu ini tentang orang lain tapi diri korang sendiri pun tak bahagia. Dont search for happiness dengan cara menjatuhkan orang lain dengan pendapat-pendapat bodoh korang.





3 comments:

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();