Skip to main content

"CIKGU, KAMI TAK PERNAH MAKAN PIZZA" LIHAT APA YANG DILAKUKAN GURU INI AGAR ANAK MURIDNYA DAPAT MAKAN PIZZA

Kerjaya sebagai guru memerlukan seseorang tu perlu dekat dengan pelajar mereka. Guru ni dekat nya seperti ibu dan ayah. sebab itulah ianya dianggap kerjaya yang sangat mulia.






Seorang guru mendapat pujian ramai selepas beliau berkongsi satu pengalaman sewaktu mengajar mengajar disebuah sekolah di Daro, Sarawak.

Kisah Alia Nadiera itu bukan sahaja mendapat pujian netizen malah pihak Pizza Hut sendiri yang sanggup menghantar Pizza untuk santapan anak-anak di sekolah tersebut.





Haritu ajar tajuk makanan dgn year 2. Then i ask,  siapa pernah makan pizza?  Nobody raised their hand.  Then, sorang budak ni 'cikgu, kami tak pernah makan, tu dia sorang ja pernah rasa pizza'

Pizza is like something realllllyyyy high end for them.  Mcm kita beli makeup la.  Kalau ada yg high end punya tu mmg jaga gila gila macam baby baru lahir.  Gituuuu 

I terdiam and was like seriously kids ðŸ˜­

I feel very sorry for them. But yeah man,  pizza hut is 2 hours away la paling dekat.  So,  i bgtau my mum. Luckily my mum mmg legend buat2 roti ni. And,  taadaaaa mini pizza project for my minions. I hope that this is enough to give them their very first pizza experience 



So here we are. Sedang menikmati pizza mini. On my birthday.  Food makes me happy so i make people happy by giving them food. Thats what i always do ðŸ™†






By the way,  the whole school gets to taste the pizza because its SKM and its only 32 of my kids. 🙆

(Ramai pulak tanya,  SKM tu sekolah kurang murid. Satu sekolah hanya ada 32 org murid)







Tweet tersebut telah mendapat lebih 6000 retweet dan mendapat perhatian pihak Pizza Hut .



Pizza Hut bersetuju untuk menghantar Pizza kepada anak-anak bertuah ini supaya anak-anak ini gembira

We're so touched by your story. Sorry we can't be nearer to you, but jgn risau. Kami akan hantar ðŸ• to your kids! Pizza is our love and joy. And we want eveyone to be able to enjoy it! Drop us a DM and we'll deliver some over. Jauh dari segi kilometer, tapi dekat di hati.❤


Comments

  1. untung pelajar dapat cikgu camtu.. semoga anak murid dapat membalas jasa cikgu..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …