ZUL MUHAMMAD

AN OPEN LETTER TO MY BROTHER ,FRASER ANNING - DR ZULKIFLI MOHAMAD AL-BAKRI

Kalau korang semua follow Senator Fraser Anning di twitter korang mesti tahu yang dia sangat membenci orang islam terutamannya orang islam yang datang ke Australia. Banyak post-post dia di twitter yang meminta agar menyekat kedatangan orang islam ke negara tersebut,Baru-baru ni , atas komen nya berkaitan insiden di New Zealand, seorang ramaja lelaki mencuri tumpuan dunia apabila remaja tersebut menyerang senator tersebut dengan sebiji telur.

Ramai yang menganggap tindakan remaja terbabit sebagi berani dan dia dianggap hero dunia. Banyak komen dan kecaman juga diterima Fraser Anning berkaitan komen nya itu.

Malaysia juga mengutuk keras komen yang dilontarkan oleh Fraser Anning yang mendakwa kejadian tersebut berpunca dari kehadiran orang Islam yang semakin meningkat dan menjadi punca serangan di Canberra yang menyebabkan 49 orang mati.

Anning turut dikritik oleh ahli partinya sendiri yang kebanyakannya melahirkan simpati terhadap mangsa serangan pengganas berkenaan.

Hari ini Mufti Wilayah Persekutuan , Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri menyampaikan surat terbuka untuk Fraser Anning. Surat tersebut didedahkan di laman twitter nya.Dalam surat tersebut Dr Zulkifli menulis,  dakwaan Fraser Anning itu memberi kesan kepada lebih 1.8 bilion orang islam di seluruh dunia. Kenyataan Fraser Anning juga hanya berdasarkan propaganda dan khabar angin. 

"Orang yang berpendidikan seperti anda tidak seharusnya bergantung pada khabar angin ketika mengulas mengenai agama yang berusia 14 abad dan diikuti lebih dari 1.8 bilion orang."
Post a comment

3 Comments

  1. skrg dia manusia yg kedua dibenci selepas donal trump kerana kebencian tentang islam di dunia. kalau baca surat dia lepas kes tembakan tu mmg sakit ati, budak eggboy tu mmg berani betul...

    ReplyDelete
  2. KENYATAANNYA MEMBANGKITKAN KEMARAHAN ISLAM GLOBAL N TINDAKAN PELAMPAUNYA MEMBUNUH JEMAAH YG SDG SOLAT JEMUAAT AMAT MENYEDIHKAN.

    ReplyDelete
  3. ohhh.. kes ni rupanya.. semoga kita semua terpelihara dari kekejaman..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)