Skip to main content

AN OPEN LETTER TO MY BROTHER ,FRASER ANNING - DR ZULKIFLI MOHAMAD AL-BAKRI

Kalau korang semua follow Senator Fraser Anning di twitter korang mesti tahu yang dia sangat membenci orang islam terutamannya orang islam yang datang ke Australia. Banyak post-post dia di twitter yang meminta agar menyekat kedatangan orang islam ke negara tersebut,



Baru-baru ni , atas komen nya berkaitan insiden di New Zealand, seorang ramaja lelaki mencuri tumpuan dunia apabila remaja tersebut menyerang senator tersebut dengan sebiji telur.

Ramai yang menganggap tindakan remaja terbabit sebagi berani dan dia dianggap hero dunia. Banyak komen dan kecaman juga diterima Fraser Anning berkaitan komen nya itu.





Malaysia juga mengutuk keras komen yang dilontarkan oleh Fraser Anning yang mendakwa kejadian tersebut berpunca dari kehadiran orang Islam yang semakin meningkat dan menjadi punca serangan di Canberra yang menyebabkan 49 orang mati.

Anning turut dikritik oleh ahli partinya sendiri yang kebanyakannya melahirkan simpati terhadap mangsa serangan pengganas berkenaan.

Hari ini Mufti Wilayah Persekutuan , Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri menyampaikan surat terbuka untuk Fraser Anning. Surat tersebut didedahkan di laman twitter nya.



Dalam surat tersebut Dr Zulkifli menulis,  dakwaan Fraser Anning itu memberi kesan kepada lebih 1.8 bilion orang islam di seluruh dunia. Kenyataan Fraser Anning juga hanya berdasarkan propaganda dan khabar angin. 

"Orang yang berpendidikan seperti anda tidak seharusnya bergantung pada khabar angin ketika mengulas mengenai agama yang berusia 14 abad dan diikuti lebih dari 1.8 bilion orang."




Comments

  1. skrg dia manusia yg kedua dibenci selepas donal trump kerana kebencian tentang islam di dunia. kalau baca surat dia lepas kes tembakan tu mmg sakit ati, budak eggboy tu mmg berani betul...

    ReplyDelete
  2. KENYATAANNYA MEMBANGKITKAN KEMARAHAN ISLAM GLOBAL N TINDAKAN PELAMPAUNYA MEMBUNUH JEMAAH YG SDG SOLAT JEMUAAT AMAT MENYEDIHKAN.

    ReplyDelete
  3. ohhh.. kes ni rupanya.. semoga kita semua terpelihara dari kekejaman..

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …