Skip to main content

AN OPEN LETTER TO MY BROTHER ,FRASER ANNING - DR ZULKIFLI MOHAMAD AL-BAKRI

Kalau korang semua follow Senator Fraser Anning di twitter korang mesti tahu yang dia sangat membenci orang islam terutamannya orang islam yang datang ke Australia. Banyak post-post dia di twitter yang meminta agar menyekat kedatangan orang islam ke negara tersebut,



Baru-baru ni , atas komen nya berkaitan insiden di New Zealand, seorang ramaja lelaki mencuri tumpuan dunia apabila remaja tersebut menyerang senator tersebut dengan sebiji telur.

Ramai yang menganggap tindakan remaja terbabit sebagi berani dan dia dianggap hero dunia. Banyak komen dan kecaman juga diterima Fraser Anning berkaitan komen nya itu.





Malaysia juga mengutuk keras komen yang dilontarkan oleh Fraser Anning yang mendakwa kejadian tersebut berpunca dari kehadiran orang Islam yang semakin meningkat dan menjadi punca serangan di Canberra yang menyebabkan 49 orang mati.

Anning turut dikritik oleh ahli partinya sendiri yang kebanyakannya melahirkan simpati terhadap mangsa serangan pengganas berkenaan.

Hari ini Mufti Wilayah Persekutuan , Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri menyampaikan surat terbuka untuk Fraser Anning. Surat tersebut didedahkan di laman twitter nya.



Dalam surat tersebut Dr Zulkifli menulis,  dakwaan Fraser Anning itu memberi kesan kepada lebih 1.8 bilion orang islam di seluruh dunia. Kenyataan Fraser Anning juga hanya berdasarkan propaganda dan khabar angin. 

"Orang yang berpendidikan seperti anda tidak seharusnya bergantung pada khabar angin ketika mengulas mengenai agama yang berusia 14 abad dan diikuti lebih dari 1.8 bilion orang."




Comments

  1. skrg dia manusia yg kedua dibenci selepas donal trump kerana kebencian tentang islam di dunia. kalau baca surat dia lepas kes tembakan tu mmg sakit ati, budak eggboy tu mmg berani betul...

    ReplyDelete
  2. KENYATAANNYA MEMBANGKITKAN KEMARAHAN ISLAM GLOBAL N TINDAKAN PELAMPAUNYA MEMBUNUH JEMAAH YG SDG SOLAT JEMUAAT AMAT MENYEDIHKAN.

    ReplyDelete
  3. ohhh.. kes ni rupanya.. semoga kita semua terpelihara dari kekejaman..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …