Monday, 28 January 2019

ORANG PEREMPUAN TOLONG HATI-HATI DENGAN LELAKI YANG PANDANG KAU ATAS BAWAH - WANITA DEDAH PENGALAMAN DI GANGGU LELAKI GATAL

Walaupun wanita semakin ramai dalam dunia ni bukan bermakna kita selamat dari nafsu jahat lelaki-lelaki kat luar sana. Kalau diikutkan bab tenaga dan upaya ni orang wanita memang nampak lemah. Tapi itu bukan alasan untuk kita tak melawan dan bertindak.





Saya kagum dengan keberanian yang wanita dalam video ni tunjuk kan.Walaupun tak gunakan senjata tapi dia berani pula maki hamun lelaki yang buat perkara kurang sopan pada dia.

Pemilik akaun twitter Sarahaniesah1 ni juga sempat menceritakan apa yang sebenarnya berlaku padanya hingga bertindak memarahi lelaki berkenaan.









Sarahaniesah juga mendakwa dia pernah diganggu sebelum ini oleh lelaki lain. Lelaki tersebut memintanya mencuba seluar legging yang dibeli untuk kekasih nya dengan alasan saiz peha kekasih nya sama dengan saiz wanita ini.



So pada semua wanita berhati-hati dan sediakan lah spray ke payung ke supaya boleh dijadikan senjata bila berlaku perkara macam ni. Kalau tak de senjata apa menjerit lah sekuat hati. Jangan menjerit ketakutan, tapi jerit dengan rasa marah dan tegas.

9 comments:

  1. bahayanya zaman sekarang ni..huhu

    ReplyDelete
  2. di tempat awam pun ada yang berani buat macam ni ye. memang rasa xselamat dan wajib bawa apa yang patut untuk keselamatan diri.

    ReplyDelete
  3. Minta dijauhkan musibah ini pada keluarga kita amin..

    ReplyDelete
  4. Minta kita semua dilindungi la hendaknya dari perkara macam ni kan. Bahaya. Sekalipun kita dalam keadaan sopan sekalipun.

    ReplyDelete
  5. Ya Allah.. moga dijauhkan kita semua dari gangguan orang macam ni. aduhai, menakutkan betul!

    ReplyDelete
  6. seram aklau sorang-sorang dapat ellai macm ni..ayoyo..gilerla..euuww anu dia tu..ahhaa..kalau bersendirian bawwak jela apa yang patut

    ReplyDelete
  7. Kita seram dgn laki cmni.. Penah kena laki saiko cmni.. Rasa nak tampo pon ade..... Kita klo sorg2 kne brnikn diri walaupun tkut.. Pndg atas bwh telek apa kita pakai seram kn

    ReplyDelete
  8. Memang takut lelaki macam ni, that is why kena berjaga-jaga kat mana mana jer not only at public transport

    ReplyDelete
  9. Memang takut kalau ada org tak kenal duk perati je. Mesti ada somethings yang tak kena

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();