Monday, 14 January 2019

GAMBAR AKSI PENDUDUK NEW YORK NAIK TRAIN TANPA SELUAR SEMPENA NO PANTS SUBWAY RIDE








"No Pants Subway Ride " adalah acara tahunan yang diadakan oleh Improv Everywhere setiap bulan Januari di New York City. Tarikh nya berubah dari tahun ke tahun dan diumumkan pada awal Disember. Untuk tahun ini acara diadakan pada 11/1/2019.

Acara tahunan ini awalnya bermula dengan  gurauan kecil  tujuh orang lelaki dan telah berkembang menjadi perayaan antarabangsa dengan disertai berpuluh-puluh kota di seluruh dunia yang berpartisipasi setiap tahun.

Rupanya ada jugak acaran tahunan yang tak de faedah macam ni. Saya pun kurang pasti sejarah acara ni macam mana tapi mungkin ianya hanya untuk suka-suka sahaja. 

Sejumlah penumpang keretapi bawah tanah  dilihat tidak memakai seluar sempena  'No Pants Subway Ride' di Manhattan, New York, Amerika Syarikat.   



Dalam acara  ini para penumpang yang tiba diStesyen keretapi akan berpakaian lengkap. Namun sebaik mereka tiba untuk menaiki keretapi , mereka kemudian nya akan membuaka seluar atau pun skirt dan hanya memakai seluar dalam lalu menaiki keretap bawah tanah.



Walaupun ianya kelihatan agak janggal namun rata-rata penumpang tidak kisah untuk membuka seluar masing-masing dan hanya berseluar dalam.


.











Penumpang yang menyertai  'No Pants Subway Ride' mengenakan kembali seluar setelah keluar dari Stesyen keretapi bawah tanah Manhattan, New York,.

Nasib baik lah kat Malaysia tak de acara pelik macam ni. Kalau tidak ada jugak yang hilang selera makan. Orang Malaysia ni seluar dalam pun 3 bulan sekali baru merasa beli lain. Faham-faham je la cemana rupa seluar dalam 3 bulan sekali tu ye.. Benang tercabut getah longgar, jahitan dah tetas.. Tapi luaran memang tip top..gaya macam artis..


hahahah...

1 comment:

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();