ANTARA GRAB DAN MYCAR MANA YANG LEBIH BAGUS



Saya belum ada pengalaman buruk dengan pemandu-pemandu Grab walaupun banyak jugak kes-kes yang saya baca tentang ketidak puasan hati penumpang berkaitan pemandu Grab. Untuk pemandu Mycar sampai sekarang masih belum pernah saya baca atau dengar cerita-cerita buruk pasal pemandu Mycar.




Mungkin sebab tak ramai pemandu Mycar macam pemandu Grab.. Kan??

Hari ni saya nak kongsikan beberapa perbandingan antara pemandu Grab dan Pemandu Mycar. Semua pendapat-pendapat ni saya petik dari perkongsian pengguna 2 perkhidmatan ni iaitu Grab dan Mycar.

Dengan perkongsian ni dapat lah memudahkan korang memilih perkhidmatan mana yang lebih baik untuk korang.

A @ 4mylee_
Dari segi range harga, ya. mycar lebih murah berbanding grab. tapi durasi untuk ketibaan mycar agak sedikit lewat berbanding grab sebab pemandu mycar tak banyak seperti grab.

yang benar,
penumpang tegar grab & mycar.



kiri kiri @FieeTahir
Untuk driver, kalau bawa grab, kau jadi lembu untuk company tu. Sistem bagus tapi operation dia macam sampah. Mycar flexible, tapi sistem kurang dari segi payment. And sekarang dah tak tunjuk rider nak pegi mana kalau tak silap. Dia buat macam uber.

Kalau driver grab minta tolong cancel job tu, cancel jela. Tak payah bergaduh dengan  driver. Ada sebab kenapa minta cancel job. Kadang tak sempat nak tutup auto accept, dah ping masuk. Sekali masuk trip rm5, pukul 8 pagi, jalan tun razak, kena pick up 2km. Gg



yol @ AmirulJr
Driver mycar ni kebanyakannya dari driver grab yang dah kene banned..so kalau dah kene banned tu pepaham jela


chaera @iera_csh
Uber still paling bagus takkan pernah terganti


 جويرية عبداللطيف@juwairiyah92
 Mana yg murah ketika tu, itulah yang terbaik.



lindor @nfrna_
 Mycar is like half price tapi depends tempat senang nak dapat or tak



Gotye @mohd_asyraf10
takkisah janji jangan teksi hshsgshags


şąbby @frhsbrna
technically way wayyyyy cheaper. but very limited in certain area. nasib sangat kalau on the spot dapat.


PU Arif @sugarstorm880
 Grab lagi bagus sebab reputation tu dah ada



 MAS @MrsF0411
Prefer grab


Mohd Afnan Najmi @afnannajmi
Kadang my mycar lagi murah , kadang grab . Better survey dua2 sebelum ambil service


Janda Kelam  😂 @_NajaFarihaaa
 Mycar lagi murah dari Grab tapi dalam hp aku ada Grab je Mycar takda hahaha


@NobiYung
 naik teksi hmm kesian diorang kebanyakkan umur ayah ayah



Lychee-kin @lhai_chee
Check harga dedua apss, kalau harga sama go for grab



tora @myszathirah
 prefer grab sebab populasi dia lebih diyakini berbanding mycar


Adib Afdzal @afdzal_adib
 Prefer grab food


Nufa .@Ainaaa_Fatihah
Mycar ni lagi murah tapi susah dapat hmm






苇雅 @evialynnn
dua dua ada kebaikan dan keburukan actually



heyysiti @sitiamirakamizi
dia bgus time fare grab tgh mahal 😬



Queen  👑 @qiqie52_
Sama je dua2


hæziq @M_haziqazmi
 Teksi lah better hahha


semoga bermanfaat untuk anda..
ANTARA GRAB DAN MYCAR MANA YANG LEBIH BAGUS ANTARA GRAB DAN MYCAR MANA YANG LEBIH BAGUS Reviewed by Diana Rashid on 13:59:00 Rating: 5

5 comments:

  1. akak tak pernah guna antara dua nih, tp ingat dulu2 org kata grab ngn uber... uber lg ok...

    akak ni jenis ke mana je driver sndiri

    ReplyDelete
  2. BANYAK PILIHAN PENGANGKUTAN SENANG NK GERAK KE MANA2

    ReplyDelete
  3. Pernah guna grab ja. . Tu pon mmbr yg cari

    ReplyDelete
  4. Dua-dua tak pernah guna hahaha...

    ReplyDelete
  5. TB biasa naik Grab je.. mycar x pernah try lagi.. cepat tak servis dia?

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

Powered by Blogger.