Skip to main content

MAJIKAN TAMPUNG PERBELANJAAN PERCUTIAN 3500 PEKERJA BERCUTI DI TURKEY - UNTUNG LA....



Seronok nya kalau kerja dengan bos yang baik hati dan tahu menghargai setiap pekerja nya. Kalau gaji kecil pun tapi dapat bos yang memahami keadaan dan kesusahan pekerja nya pun dah cukup baik..kan??

Macam yang berlaku di India ni.. Seramai 3500 orang pekerja sebuah syarikat menerima durian runtuh dari majikan apabila mereka diberi peluang bercuti bersama di luar negara. Bukan sahaja dapat bercuti malah mereka turut diberi wang saku sebagai perbelanjaan ketika bercuti.

Majikan yang bergelar jutawan tersebut tidak mahu mendedahkan nama nya kepada umum namun nama beliau dikatakan pernah tersenarai di dalam Forbes dan  memiliki kekayaan lebih dari USD 20 milion


Jutawan tersebut membelanjakan hampir  USD 10 juta bagi membiayai percutian kakitangan nya di Hagia Sophia, Turki . Percutian tersebut diuruskan oleh Firus Baglikaya,  dari Turkey Travel Agencies Union (TURSAB), dan Murtaza Kalender, dari  Travel Shop Turkey dan turut di sokong oleh lementerian Budaya dan Pelancongan Turki.

Para pekerja akan bercuti di negara tersebut selama 1 minggu.



Mengikut perancangan  semua  pekerja tersebut  akan mengunjungi Istana Topkapi yang memiliki binaan berunsurkan Utsmaniyah yang digabungkan dengan  gaya Baroque Eropa,,kemudian mereka akan ke Hagia Sophia, dan juga merasai perjalanan di atas kapal yacht di selat Bosphorus.

Para pekerja juga akan turut diberikan wang perbelanjaan sepanjang mereka di sana.. Selain daripada itu mereka juga akan menginap di hotel-hotel di Istanbul, dan beberapa hotel mewah yang terkenal.

Selain dari pekerja-pekerja nya di India, percutian tersebut juga turut melibatkan pekerja nya di 20 negara lain .

Best nya dapat bos baik macam ni..Agaknya siapa lah jutawan dari India tersebut ,..kan??Ada yang kata jutawan tersebut ialah Mukesh Ambani ..Seorang ahli perniagaan Petrochemicals  , minyak  & gas... Betul ke??mungkin juga orang lain...  Boleh teka tak??

sekian..

Comments

  1. untung kalau ad boss cam tu. tk fikir untung semata mata. nk jugak gembirakan hati pekerja

    ReplyDelete
  2. rs nyer harta mukesh lbh drpd 20 juta... 20 billion mgkn... kalu belanja pekerja 20 juta, tggl utk dia (harta) 10 juta je ;-)

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …