Monday, 23 July 2018

MAJIKAN TAMPUNG PERBELANJAAN PERCUTIAN 3500 PEKERJA BERCUTI DI TURKEY - UNTUNG LA....



Seronok nya kalau kerja dengan bos yang baik hati dan tahu menghargai setiap pekerja nya. Kalau gaji kecil pun tapi dapat bos yang memahami keadaan dan kesusahan pekerja nya pun dah cukup baik..kan??

Macam yang berlaku di India ni.. Seramai 3500 orang pekerja sebuah syarikat menerima durian runtuh dari majikan apabila mereka diberi peluang bercuti bersama di luar negara. Bukan sahaja dapat bercuti malah mereka turut diberi wang saku sebagai perbelanjaan ketika bercuti.

Majikan yang bergelar jutawan tersebut tidak mahu mendedahkan nama nya kepada umum namun nama beliau dikatakan pernah tersenarai di dalam Forbes dan  memiliki kekayaan lebih dari USD 20 milion


Jutawan tersebut membelanjakan hampir  USD 10 juta bagi membiayai percutian kakitangan nya di Hagia Sophia, Turki . Percutian tersebut diuruskan oleh Firus Baglikaya,  dari Turkey Travel Agencies Union (TURSAB), dan Murtaza Kalender, dari  Travel Shop Turkey dan turut di sokong oleh lementerian Budaya dan Pelancongan Turki.

Para pekerja akan bercuti di negara tersebut selama 1 minggu.



Mengikut perancangan  semua  pekerja tersebut  akan mengunjungi Istana Topkapi yang memiliki binaan berunsurkan Utsmaniyah yang digabungkan dengan  gaya Baroque Eropa,,kemudian mereka akan ke Hagia Sophia, dan juga merasai perjalanan di atas kapal yacht di selat Bosphorus.

Para pekerja juga akan turut diberikan wang perbelanjaan sepanjang mereka di sana.. Selain daripada itu mereka juga akan menginap di hotel-hotel di Istanbul, dan beberapa hotel mewah yang terkenal.

Selain dari pekerja-pekerja nya di India, percutian tersebut juga turut melibatkan pekerja nya di 20 negara lain .

Best nya dapat bos baik macam ni..Agaknya siapa lah jutawan dari India tersebut ,..kan??Ada yang kata jutawan tersebut ialah Mukesh Ambani ..Seorang ahli perniagaan Petrochemicals  , minyak  & gas... Betul ke??mungkin juga orang lain...  Boleh teka tak??

sekian..

2 comments:

  1. untung kalau ad boss cam tu. tk fikir untung semata mata. nk jugak gembirakan hati pekerja

    ReplyDelete
  2. rs nyer harta mukesh lbh drpd 20 juta... 20 billion mgkn... kalu belanja pekerja 20 juta, tggl utk dia (harta) 10 juta je ;-)

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();