Thursday, 28 June 2018

INILAH PENAMPILAN BARU ISMA YUSOOF YANG MENGEJUTKANFilem Blok 404 bakal ditayangkan tak lama lagi. Bagi yang tak tahu sebenarnya Blok 404 pernah di tayang pada sekitar tahun 2001 Masa tu dijual dalam bentuk DVD je. Memang ramai la yang suka telefilem ni dulu memandangkan masa tu drama dan filem seram  mula tumbuh macam cendawan dan mendapat perhatian ramai.

Sekarang ni Blok 404 bakal ditayangkan di pawagam pulak.

"Filem yang asalnya dihasilkan dalam bentuk video cakera padat diangkat ke layar lebar dengan judul sama.

Bergenre seram cemas, Blok 404 memaparkan naratif baru yang tiada kaitan dengan karya terdahulu dan menariknya menyelitkan beberapa elemen sesuai dengan peredaran zaman.

Diarahkan Isma Yusoof, Blok 404 mengisahkan sekumpulan remaja yang terperangkap di resort yang terletak di tengah hutan.

Dalam pada menikmati kehidupan sebagai remaja yang terjebak dengan pelbagai aktiviti tidak bermoral, mereka sebenarnya terperangkap dalam kalangan pesakit mental.

Dari situ, penonton dibawa ke satu situasi yang mencemaskan apabila beberapa plot diubah dan membuatkan penonton tak mampu membuat jangkaan.

Lebih menarik, Blok 404 mengekalkan beberapa pelakon asalnya iaitu Boy Iman, Raja Azrey dan Zamarul Hisham.

Selain itu, filem ini turut dijayakan Nur Risteena, Amar Asyraf, Nadia Brian, Aedy Ashraf, Adrea Abdullah, Fasha Sandha, Kamal Adli, Kilafairy, Azrel Ismail, Izreen Azminda dan Taufik Hanafi." -hmetro.com-Patut lah saya tengok Isma Yusoof turut sama mempromosikan filem ni di Ig beliau.Rupanya beliau adalah pengarah filem ini.

Bercakap tentang Isma Yusoof ni saya agak terkejut juga dengan penampilan baru pengarah filem dan drama yang berbakat ni.

Kalau sebelum ni kita biasa tengok apabila Isma Yusoof   muncul di tv dan suratkhabar dia biasa mengenakan pakaian yang ringkas sepeti jeans dan t-shirt. Pernah berambut pendek dan kelihatan seperti lelaki biasa..

Tapi sekarang semuanya berbeza. Kalau dilihat di IG nya juga semua gambar-gambar lamanya sudah dibuang.Dan yang ada hanyalah gambar-gambar terkini Isma Yusoof.


Isma Yusoof pernah disahkan mengidap bipolar disoder tahap 1 pada tahun 2009. Dia juga pernah terlibat dengan beberapa kes kontroversi yang menggemparkan dunia hiburan tanah air.

Gambar Terkini Isma Yusoof


Sekian..

4 comments:

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();