Friday, 11 May 2018

TAIK BURUNG DAN MEE GORENG SEDAP

Assalamualaikum..




Ni kisah 4 hari lepas..Keluar2 rumah terkejut tengok bumbung kereta.Tengok lah apa jadi pada kereta suami saya ni..Yang kat atas tu taik burung tau. Hahahha.. Depan rumah saya ni ada pokok mangga yang rimbun. Tapi memang tak berbuah..Fungsi dia kat situ untuk sejuk kan mata dan teduh kan kereta.

Bila dah merimbun mesti lah jadi tempat burung jugak.Cuma yang peliknya kenapa kat bahagian belakang je ada taik burung ni..kan?

Suami saya kata memang kena cuci hari2 sebab najis burung ni boleh buatkan kereta jadi buruk sebab lama2 akan berkarat..Tapi rajin sangat ke cik abang kita nak cuci kereta hari2??hahah



Tengok la pokok mangga ni..Memang rimbun dan kalau nak tahu tempat parking ni memang jadi kegemaran ramai tau.Pantang kereta kami keluar je nanti balik tengok ada la yang pi parking kereta dia kat situ..padahal rumah diaorang nun entah kat mana,.

Tapi suami saya nak tebang pokok tu sebab dia makin membesar dan dan kebetulan kat situ ada paip air.Takut bila dia besar nanti pecah paip air tu.

Nak tebang tu pulak bukan boleh suka2 tebang sebab nanti dah tebanmg nak buang kat man??kalau dok kampung boleh juga buang belakang rumah.Ni dok kat kawasan taman nak tak nak kena la rujuk pada majlis perbandaran dulu.

InsyAallah tu dalam proses . Suami saya juga ada letak racun pada pokok tu supaya dia mati. Nanti senang la nak tebang dan buang . 

Gitu la kisah pokok pelam yang macam2 hal ni..



Masuk cerita mee goreng pulak.. Tadi cerita taik ni cerita benda makan .. Macam tak senonoh je..kan??hahah.. Cuma nak share mee goreng untuk sarapan hari tu.. Mee goreng nya siap ada tomato.. Lepas tu dia punya daun bawang pun banyak..sedap la..Mee goreng basah ni sepinggan rm3 tapi banyak siap boleh share  makan berdua.

Memang sedap.. Atas nya di tabur lada sulah..Memang pedas meletop-letop dalam mulut.Kedai makan ni letak nya depan masjid Simpang Ampat ni. Diaorang ada jual roti canai jugak.Sedap roti dia sebab style melayu..Bukan roti canai yang makan dengan kari  mamak tu tau..Dia punya kari cair sikit..

Saya kalau datang kedai ni menu selalu order , roti canai, mee goreng dengan bihun sup.Makanan lain pun ada jugak.. 




Sebelum balik selfie dulu.. Eh..ni la kaler sebenar kulit saya tau..tak de putih melepak pun..kalau putih melepak tu sebab pakai bedak je..ahahha..Tapi sejak baca post Nabila Huda yang selalu kata warna kulit tan gini cantik, terus rasa malas pulak nak pakai bedak ..hahahha..

Tapi tu la...warna kulit je tan tak payah la sampai bibir pun nak kaler tan ..kan??hahah..malas pakai lipstik sebenarnya..

ok bye.

1 comment:

  1. Najis burung memang kena basuh.. Kalau tak rosak kereta..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();