Skip to main content

HOW TO PREVENT BURNOUT AS A LANDLORD





In the world of real estate investing, new bright stars emerge almost every few hours. However, even the brightest stars will one day burn out and fade away. What are we talking about? Burnout. It’s one thing to just rent a property out once and another thing altogether to do it concurrently and multiple times over and over. The positive experience of generating your first return can soon give way to the hectic stress and time it takes to properly manage your rental properties. So, how can you keep your star burning bright? Here’s a few tips and tricks for you to keep your optimism and sanity as a landlord!

More than money


While the prime motivator for your rental investments may be financial gains, finding the joy in other aspects of the activity should not be relegated to second place. Sometimes, when it’s all about the money, it will end up becoming a stress-fest of financial decisions. This can quickly lead to burnout when you’re only focused on the material aspects.

The solution: try to find some aspect of the process that you like. It may be meeting people; marketing your property during showings; cleaning or repairing the property with your own hands; being your own boss; or even the price of ownership. Think of the positive aspects of the rental business that you enjoy. Be excited about the prospect of a new house for sale in taiping, purchasing it, fixing it up, showing the product off, and renting it out. Know that you are making a big difference in the rental and housing market, however small your contribution may be.


Choose tenants carefully


In all honesty, most of the stress a landlord faces probably comes from issues with tenants. The quality of tenants typically correlates directly to a landlord’s stress levels and longevity. A good tenant will take care of your property for you, pay rent on time and make your renting effort an enjoyable one. A bad tenant will quickly make their problems yours. For example, late rent payments, damage to the property, and unnecessary conflicts. In the end, you might even have to resort to evictions. All this can put a damper on your enthusiasm towards your rental business and investments.

The solution: screen through prospective tenants thoroughly and wisely. Make sure you meet them a couple of times to get a grasp of their personality and character. Have a set of expectations for them from the moment you meet them. You would do well to choose tenants that you can maintain a healthy landlord-tenant relationship with.

Select properties wisely


It’s easy to get burnt out when your rental property is not generating any income. This defeats the whole purpose of choosing to invest in rental properties. After all, the only reason for rental property investment is to generate a stable and passive source of income.

If your rental property is not generating the amount of money you’d like to be making, you need to rethink the approach that you use to pick your rental properties. Rethink the basics of property selection: location and condition. For example, you wouldn’t want the extra stress of dealing with repairs and upkeep for an outdated and defective building. Neither would you want to buy a property in a place that has low demand and high supply.

The solution: choose prospective rental properties wisely. Know your target pool of tenants and try to cater towards their work and lifestyle. Also try to look for opportunities, for example, try to invest in an area where there is a constant and 
consistent demand for rental units. When you learn to choose properties more carefully and more wisely, you’ll put the pieces in place for you to make more money. If you’re making the amount of money you want, you’ll be less likely to experience the stress and pressure that leads to burnout.

Know when to disconnect


Being a landlord is a tough job. You might feel that you’re never truly off the clock. However, this doesn’t mean that you have to be available 24/7 to address the concerns of your tenants. Constantly working will make you feel overwhelmed and is a surefire way to make you less motivated and burnt out. Set aside some time to disconnect from your job. Perhaps you can devote your weekends as personal downtime, which means no work unless its an emergency. This allows your mind to focus on other things that you enjoy.

The solution: Work in a clause in your tenancy agreement with the stipulation that unless it is for emergencies, you can get back to your tenants in a reasonable amount of time. Direct your tenants to leave their concerns in the form of voicemail. You can then deal with the problem on your own time and your tenants will learn that they can’t expect you to pick up the phone for every minor little detail. Alternatively, you can require that all service requests from your tenant be in the form of writing, such as via email. This would serve both tenant and landlord well, as there would be a written record of the exchange. However, one caveat for this is that you need to make sure your tenants have your main phone number in order to reach you in case of emergencies.

Comments

  1. Kena pilih betul2 porperty ni jgn smpai rugi

    ReplyDelete
  2. zaza bab pelaburan dan hartanah tak lah tahu sgt tapi ya la..pasti kan pilih dengan betulkan supaya tidak berlaku kerugian..

    ReplyDelete
  3. Pelaburan dlaam bidang lroperty kena betul betul dan mengikut saluran yang betul dna boleh dioercayai. Silap langkah kita tanggung rugi

    ReplyDelete
  4. Honestly, I'm not really good in this matters. Tau sikit2 je

    ReplyDelete
  5. Thank you for info.. tak pandai sangat bab property ni dan wish untuk ada lebih dari satu property..

    ReplyDelete
  6. tq sis sharing info yg berguna

    ReplyDelete
  7. Oh banyak jugak risiko kerugian untuk landlord ye. Selama ni tak terfikir pulak

    ReplyDelete
  8. Bagus tips ni.. sesuai utnuk mereka yang memerlukan info begini.. tahnk for sharing yea..

    ReplyDelete
  9. Kena buat kajian dulu dr segala segi aspek.

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…