Monday, 23 April 2018

9 LIFESTYLE BLOGGER PILIHAN 2018

Hi semua...

Kalau sebut pasal lifestyle blogger mesti kita ada blogger pilihan kita sendiri. Blogger tu mesti lah yang selalu kita baca coretan nya di blog dan selalu kita ikuti di sosial media..kan? 

Untuk tahun 2018 ni ada 9 lifetyle blogger pilihan  yang memang saya kerap baca blog mereka dan ada entry mereka yang boleh saya katakan terbaik dan saya suka.

Lifestyle blogger pilihan 2018 yang saya senaraikan ini bukan sahaja aktif mengemaskini blog mereka malah mereka juga aktif di laman sosial . 



Blog Cikash.com bukanlah asing di kalangan blogger .Blogger yang sangat aktif berbalas komen di sosial media.Sangat Ramah CikAsh ni dengan pengikut-pengikut nya..Walaupun wajah nya masih menjadi misteri tapi blog nya tetap dikunjungi ramai terutamnya bagi kaki-kaki drama.

Blog CikAsh ni  banyak berkongsi tentang drama tempatan . Kalau nak tahu biaodata hero dan heroin drama atau pun nak tahu sinopsis dram terbaru , ini lah blog yang wajib kita singgah.Selain tu ada banyak resepi yang CikAsh kongsi kan di blog nya. Kiranya blog Cikash.com ni memang tumpuan para wanita lah. Entry Pilihan :  Tiga Tanda Kucing Datang pada Kita .




Kalau sebut tisu Imaan mesti terus teringat blog Iuzira.com . Iuzira juga adalah lifestyle blogger yang sangat menonjol di tahun 2018 ni. Dia aktif menulis review dan macam-macam cerita lagi boleh baca di blog dia. Dari bab makan sampai la fesyen semuanya di kongsikan di blog Iuzira.com . 

Iuzira juga adalah seorang peniaga online yang jual tisu Imaan. Tisu yang tengah jadi viral sekarang ni la. cerita tentang Iuzira ni  juga pernah masuk dalam surat khabar Utusan Malaysia tau.Bukan biasa-biasa...Entry Pilihan :  Bagaimana Cara Menang Contest Atau Giveaway


seterusnya blog www.cahayapermata.my.com ni ...  Kenal blogger Alja ni dekat facebook. Blogger yang rajin sangat like2 dan komen di status rakan blogger lain.Sangat mesra dan manja orang nya. Memang disenangi ramai rakan blogger . Disebabkan tu juga la blog Alja ni sangat dikenali ramai. Antara lifestyle blogger yang  sering share kisah personal dan pendapat peribadi di blog.

Alja juga sering jadi pilihan untuk review produk dan tempat-tempat best di malaysia. Cantik manis orang nya ni.. Entry Pilihan: Sayang anak tangan-tangankan






Siapa lah yang tak kenal blog WawaAshiharaa.com ni..Beauty blogger yang selalu share tentang kecantikan di facebook.Dia rajin buat live makeup tau..Memang suka sangat tengok  cara dia makeup, sapu sana sini dah cantik..Kagum la dengan video2 makeup yang dia buat sebab tangan kita tak berseni macam dia..hahah..

Wawa juga memang jadi pilihan founder  produk untuk review skincare dan kosmetik diaorang. Tak ramai lifestyle blogger yang mampu buat apa yang Wawa buat.Bukan senang nak buat video ni tau.Entry Pilihan : Tips Blog Nampak Lebih menarik




Suka betul baca tentang resepi-resepi yang di tulis di blog Syamimisaad.com ni. Rajin memasak dia ni tau..selain perkongsian resepi blog dia juga ada tulis tentang review , tips rumahtangga dan yang paling best cerita tentang anak-anak beliau.Tapi sekarang macam dah kurang je share pasal anak-anak.Kita suka la baca cerita pasal anak-anak dia..hehhe

Apa pun syamimi memang rajin sangat update blog dan laman sosial nya. Itu lah ciri-ciri lifestyle blogger yang baik tau. Antara blog dan laman sosial nya yang lain dapat diseimbangkan dengan baik.Entry Pilihan: Di mana keikhlasan & Keberkatan dalam rumahtangga




Blogger yang saya kenali sejak awal saya menulis blog lagi. .Kalau sebut pasal kucing mesti ramai yang akan ingat dengan Tengkubutang.com.  Orang nya ramah dan selalu buat giveaway.Blog nya berkisar tentang kecantikan, tips dan juga resepi.Banyak juga reseou best2 yang TB kongsikan

Tengkubutang juga antara lifestyle blogger yang selalu dapat tawaran untuk review. Seronok baca review-review dari blog ni . Entry-entry juga tak kurang menariknya. Entry Pilihan : Resepi rendang Ayam Perak Sedap Dan Mudah  





Lifestyle blog yang terakhir ni siapa lah yang tak kenal.Zazaiman.com .. Nama nya saja mudah diingati .Kalau tidak tak la anak saya pun asyik menyebut nama Zaza Iman ni . Terjerit-jerit panggil Zaza iman di depan pintu pagar .. Lifestyle blogger yang paling aktif sejak dulu lagi.Kecil-kecil cili padi dia ni.Mana tak nya . Zaza ni juga suka menulis tentang buku motivasi.

Orang nya sangat berkeyakinan tak tak takut mencuba apa saja .daripada tak pandai makeup sekarang dah cantik dan makin bergaya. Suka sangat tengok perubahan Zaza ni dari awal dia berblog sampai la sekarang.Boleh dijadikan motivasi bagi blogger-blogger baru. Entry pilihan :  Best sangat Ke jadi Popular?


Korang pun mesti ada blogger pilihan 2018 ..kan?jom kongsikan diruangan komen..

sekian..

10 comments:

  1. blog kita ratu drama dan resepi hahahaha

    ReplyDelete
  2. Wahh rmi juga tu kan.. Kdg2 lifestyle ni lah yg merangkumi semua.. Hehehe.. Sbb apa kita minat apa kita buat boleh cerita...

    ReplyDelete
  3. Mekasih kak diana dok review pasal kita. Hehe
    Semua pun blogger² hebat ni. Rajin juga terjah mereka.

    ReplyDelete
  4. Tqq kak.. Zaza pun ada yang baru skg kenal dan masing2 adaa kelebihan ❤️

    ReplyDelete
  5. Semua sy kenal.kak zaza punya link blog tuh typo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Mimi...dah edit balik..heheh..nak cepat punya pasal tu..hahaah

      Delete
  6. Semua ada kehebatan sendiri..seronok dpt kenal ramai blogger dan bertukar pndpt

    ReplyDelete
  7. terima kasih sudi review blog TB.. heee.. TB pun suka baca blog dianarashid.com ni sebab banyak info..

    ReplyDelete
  8. Wow.. mcm nk tersenarai plk.. tp blog depa mng hebat2 semuanya

    ReplyDelete
  9. bagus la dianarashid sebab apreciate air tangan blogger yang lain. Semoga Allah murahkan rezeki awak dan berikeberkatan dalam hidup diana sekeluarga amin3


    tebumanis78.blogspot.my

    ummuhurairah78.blogspot.my

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();