Thursday, 22 March 2018

SEKALI SEKALA MEMANG ADA RASA MACAM NI....

Assalamualaikum..

2,3 minggu ni malas nak update sosial media, malas nak update blog. Tak tahu la apa punca malas sangat tu. Makin lama makin rasa jemu dengan sosial media, dan blog saya.

Saya rasa seronok bila jauh dari media sosial.Rasa lebih tenang dan rileks. Apa yang saya buat lebih tertumpu pada diri sendiri. Kalau sebelum ni , buka je facebook, instagram, asyik nampak cerita pasal orang je..

Lepas tu sibuk pulak memikir tentang orang lain..

Bila sibuk pikir pasal orang lain, kurang la fikir tentang diri sendiri.Padahal kalau fikir tentang diri sendiri mesti tak serabut sebab tak banyak benda sangat la nak di fikirkan.

Tapi bila fikir pasal cerita2 di sosial media tu , serabut kot..Banyak sangat masalah kat luar.

Tak de lah terfikir nak buang semua sosial media dan blog ni..Cuma nak kurang kan saja.. Buat masa ni je la..Masa akan datang siapa tau kot saya lebih rajin menulis semula.

Siapa tahu entah2 esok saya bangun pagi terus rasa nak ambik tahu dan berkongsi pandangan tentang masalah semasa ..kan??


Minggu ni jugak 2 job review saya tolak sebab belum ada hati nak menulis dalam 2, 3 hari ni. Client nak saya publish postblog dalam minggu ni jugak jadi terpaksa tolak..Tapi kalau korang nak bagi job untuk minggu depan ke, bulan depan ke, InsyaAllah saya boleh je terima..

Cuma minggu ni je macam tak mau buat apa2..Anak2 pun jadi punca jugak ni..Bila anak2 cuti sekolah saya memang malas sikit nak update blog, fb dan IG.


sekian...


6 comments:

  1. Kdg2 sbb idea kita dah kekeringan.. dan penat mengurus anak2.. normal lah tu sis.. nt dua tiga hari , akan rindu smula pada blog..hehe

    ReplyDelete
  2. awak ok lagi ... akak ni makan bulan mood kelaut ... hahahaha

    ReplyDelete
  3. sesekali mmg gtu, tp tak blh lama2 sbb nnti ramai yg rindu....

    ReplyDelete
  4. Bila sampai waktunya perasaan begitu mesti ada. Kegairahan yg makin pudar untuk terus menulis. Saya dapat rasakan begitu ketika sembuh dari sakit. Walaupun banyak bahan ada untuk dipost tapi rasa malas melebihi dari segalanya.

    ReplyDelete
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  6. saya tiap tiap hari berangan nak update blog...tapi asik tertangguh je...

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();