Skip to main content

SEKALI SEKALA MEMANG ADA RASA MACAM NI....

Assalamualaikum..

2,3 minggu ni malas nak update sosial media, malas nak update blog. Tak tahu la apa punca malas sangat tu. Makin lama makin rasa jemu dengan sosial media, dan blog saya.

Saya rasa seronok bila jauh dari media sosial.Rasa lebih tenang dan rileks. Apa yang saya buat lebih tertumpu pada diri sendiri. Kalau sebelum ni , buka je facebook, instagram, asyik nampak cerita pasal orang je..

Lepas tu sibuk pulak memikir tentang orang lain..

Bila sibuk pikir pasal orang lain, kurang la fikir tentang diri sendiri.Padahal kalau fikir tentang diri sendiri mesti tak serabut sebab tak banyak benda sangat la nak di fikirkan.

Tapi bila fikir pasal cerita2 di sosial media tu , serabut kot..Banyak sangat masalah kat luar.

Tak de lah terfikir nak buang semua sosial media dan blog ni..Cuma nak kurang kan saja.. Buat masa ni je la..Masa akan datang siapa tau kot saya lebih rajin menulis semula.

Siapa tahu entah2 esok saya bangun pagi terus rasa nak ambik tahu dan berkongsi pandangan tentang masalah semasa ..kan??


Minggu ni jugak 2 job review saya tolak sebab belum ada hati nak menulis dalam 2, 3 hari ni. Client nak saya publish postblog dalam minggu ni jugak jadi terpaksa tolak..Tapi kalau korang nak bagi job untuk minggu depan ke, bulan depan ke, InsyaAllah saya boleh je terima..

Cuma minggu ni je macam tak mau buat apa2..Anak2 pun jadi punca jugak ni..Bila anak2 cuti sekolah saya memang malas sikit nak update blog, fb dan IG.


sekian...


Comments

  1. Kdg2 sbb idea kita dah kekeringan.. dan penat mengurus anak2.. normal lah tu sis.. nt dua tiga hari , akan rindu smula pada blog..hehe

    ReplyDelete
  2. awak ok lagi ... akak ni makan bulan mood kelaut ... hahahaha

    ReplyDelete
  3. sesekali mmg gtu, tp tak blh lama2 sbb nnti ramai yg rindu....

    ReplyDelete
  4. Bila sampai waktunya perasaan begitu mesti ada. Kegairahan yg makin pudar untuk terus menulis. Saya dapat rasakan begitu ketika sembuh dari sakit. Walaupun banyak bahan ada untuk dipost tapi rasa malas melebihi dari segalanya.

    ReplyDelete
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  6. saya tiap tiap hari berangan nak update blog...tapi asik tertangguh je...

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …