Skip to main content

JADUAL PIALA DUNIA 2018 - WORLD CUP RUSIA 2018




JADUAL PIALA DUNIA 2018  - WORLD CUP RUSIA 2018   . Piala Dunia 2018 untuk kali ke 21 menampilkan Rusia sebagai tuan rumah  selepas negara tersebut di pilih pada tahun 2010.

Sebagai tuan rumah  , Rusia diberi penghormatan memulakan perlawanan pembukaan Piala Dunia 2018 di Stadium Luzhniki, Moskwa pada 14 Julai  2018 menentang  Arab Saudi .

32 buah negara bakal beraksi di Piala Dunia 2018 yang bermula pada 14 Jun hingga 28 jun 2018. Untuk perlawanan seterusnya akan diadakan pada 30 Jun hingga lah  perlawanan final padal 15 Julai 2018.

Sebanyak 64 perlawanan akan di adakan melibatkan 12 stadium utama . Berikut adalah Jadual perlawanan peringkat kumpulan PIALA DUNIA 2018

Jadual Piala Dunia 2018














  




Sekian..

Comments

  1. Banyak cepat masa lalu, piala dunia bola sepak mcm baru lalu tak lama saja sudah sampai sekali lagi. Dah 4 tahun lalu....

    JustUnique.com.my

    ReplyDelete
  2. Ligan lah pasni peminat bola..uols team mana hihi

    ReplyDelete
  3. Banyaknya pasukan nak kena lawan, mesti abis lama ni

    ReplyDelete
  4. lama dah tak tengok bola..nampaknya ada perlawanan dunia..byk jgk pasukan yg bertanding...nanti boleh la tgk :) hmm pasukan mana yang nak sokong ni..

    ReplyDelete
  5. tak lama dah Piala Dunia. ramailah yang tak tidur nanti. hihi

    ReplyDelete
  6. World cup bila start bila tamat pun saya tak pernah ambil tahu kak..Kurang sikit bola ni. Kalau bafminton ye..hehehe

    ReplyDelete
  7. Tiap kali world cup.. cik en tggu lagu ngn ramalan octopusm ahhah

    ReplyDelete
  8. Makin ramai la yang MC akan datang...

    Sally team #Portugal sejak dulu! hahahaha...actually sebab baju dia je..lama-lama mmg fan! :P

    ReplyDelete
  9. Jarang betul ambil tahu bab ni. Haha
    Tak pernah nak follow ke apa. Adoiyaiii..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …