Skip to main content

BUAT DUIT SAMPINGAN DENGAN JAWAB SURVEY ONLINE GLOVISS



Saya mula tahu yang kita boleh buat duit sampingan dengan jawab survey online pada awal-awal tahun 2009. Baru-baru ni ada sahabat di facebook yang perkenalkan saya dengan program jawab survey oleh Gloviss.Tak lepas kan peluang ni terus saya mendaftar .

Sebenarnya ada banyak cara untuk buat duit sampingan dan program jawab survey ni bukan lah sesuatu yang baru . Dah ramai yang menjadikan ianya salah satu cara tambah duit sampingan sambil-sambil online setiap hari .

Sejak beberapa tahun lepas saya dah sertai banyak program jawab survey dan ianya memberi pendapatan sampingan pada saya. Kali ni saya pilih untuk mendaftar dengan Glovis .

Kenapa perlu join program jawab survey dari Gloviss


Gloviss adalah sebuah platform di mana kita diberi peluang memberi  pendapat  dalam pelbagai jenis topik kaji selidik secara online mahupun offline. Hasil dari kaji selidik yang kita jawab ini boleh mempengaruhi produk dan perkhidmatan jenama global.

Kita boleh daftar Gloviss dengan percuma tanpa sebarang bayaran dan syarat yang ketat. Setiap kaji selidik akan mendapat point yang boleh ditebus  dengan  wang tunai yang terus dimasuk kan kedalam akaun bank dan juga boleh ditukar dengan barangan lain .  

Kaji selidik yang memerlukan pendapat kita akan dihantar melalui email. Butiran peribadi yang diberikan semasa kita mendaftar tidak akan di kongsikan kepada pihak ketiga.hanya jawapan kaji selidik sahaja yang digunakan oleh pihak Gloviss dan juga klien.

Selain itu pihak Gloviss juga akan membuat giveaway atau cabutan bertuah untuk ahli-ahli yang mendaftar dari masa ke semasa.





Cara Mendaftar dengan Gloviss

                                                     
Untuk mendapatkan ganjaran dari Gloviss kita kena mandaftar dulu.Jangan risau kerana untuk mendaftar ada lah percuma dan tak banyak butir peribadi yang diperlukan.

1- klik untuk mendaftar -  Daftar Gloviss 




Selesai mendaftar dan mendapat email pengesahan kita sudah boleh menggunakan link Referral yang diberikan dan kongsikan link tersebut di sosial media untuk menjana pendapatan.

Cara Mendapatkan Link Referral. 
 

Paparan dashboard akaun Gloviss ni sangat mudah dan ringkas.Malah ianya juga mesra mobile.So kalau korang tak de laptop atau komputer pun korang boleh guna phone saja untuk daftar dan jawab survey ni.


Untuk dapatkan link referral korang boleh rujuk cara di bawah...


Kemudian link tersebut korang kongsikan di facebook dengan caption menarik dengan  mengajak rakan-rakan lain menyertai Gloviss.

Setiap rakan yang mendaftar dari link Referral yang kita kongsi , akan diberikan mata ganjaran Gloviss.


Program jawab survey ni bukan benda baru pun.Memang banyak program serupa yang korang boleh join.

Ada orang risau nak join program macam ni sebab takut kena tipu. Sebenarnya program ni kalau dia tipu kita pun dia tak untung seduit pun sebab kita tak bayar apa-apa pun.

Kemudian dia tak paksa pun kita nak jawab survey tu atau tak.Kalau kita nak duit kita jawab la..kalau kita rasa malas nak jawab, tak payah buat.




Tak nak jawab survey , korang boleh join Gloviss Referral Program je .mana tahu kalau dia pun nak mula kumpul duit dengan jawab survey.. 

Boleh share link referral korang tu kat Fb, twitter, email atau kat mana je.Gambar diatas ni adalah mata  yang korang akan kumpul kalau korang tak nak jawab survey tapi cuma ajak kawan-kawan mendaftar..best kan??

Kalau nakperkongsian blogger lain  tentang Gloviss ni boleh baca entry di Blog Hasrul Hassan




Sebelum  ni saya join 4-5  program jawab survey luar negara punya , pun dapat duit jugak.Sekarang saya join Gloviss ni yang juga dibina oleh orang tempatan tau..Orang Malaysia.... Program ni sesuai la untuk orang yang suka dengan konsep sikit2 lama2 jadi bukit.. :)

sekian..

Comments

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …