Monday, 26 March 2018

BANGUN LEWAT DI HARI PERTAMA PERSEKOLAHAN SELEPAS SEMINGGU BERCUTI

Assalamualaikum..

Anak-anak dah start sekolah hari ni lepas seminggu bercuti. Mood untuk update blog pun dah datang. Cuma hari ni lama sikit start enjin sebab banyak perkara nak diuruskan.


pipi tu...bulat2 nak pi mana entah...


Semalam ada buat party harijadi anak yang sulung, Maisara.. genap lah umur nya 11 tahun pada hari  ni 26/3.2018..

Tak sempat nak ambik gambar untuk kenangan sebab semua persiapan  saya uruskan sendiri. Jadi tak de siapa nak jadi jurukamera.hahah..

Apa pun anak-anak suka dan seronok bila ramai kawan2 sekolah, kawan satu taman dan jiran2 yang datang meraikan harijadi dia.

Jadi hari ni sibuk la mengemas pinggan-pinggan mangkuk tu..nak kena simpan balik , lantai pun nak kena cuci.

Buat jamuan untuk 30- 50 orang je.  Saya buat laksa, bihun sup, kek  brownies 2 biji , tu je..Tapi dia punya letih tu jangan cakap la..Rasa nak patah pinggang.. Malam tadi letak je kelapa terus terlelap. Pakej dengan bangun lewat sekali.


Hahhha..


Hasil tangan ibu yang tak seberapa...Hahaha.. 


Mujur la suami kerja petang, jadi dia lah menghantar anak-anak ke sekolah.. Jadi katun la kejap nak menyiapkan bekal anak-anak. Katun kat tv kan setengah jam je..kan??

Bayang kan lah cemana saya siapkan bekal anak dalam setengah jam.. Walaupun setengah jam bekal tetap kena ada..kalau tidak lapar la anak2 kat sekolah memandangkan anak-anak tak makan makanan kantin.

Ok.. tu je nak cerita..nanti malam update lagi..Kita dalam proses nak pelbagaikan content blog ni. Sebab tu kena ada entry personal jugak..Dah lama tak cerita pasal anak-anak padahal masa diaorang kecik ni la nak abadikan kenangan tu dalam blog..kan??

Lepas ni nak banyak kan cerita pasal diaorang..Cuma saya ni malas ambik gambar je..Ig pun dah lama tak update tu..

ok..bye.

1 comment:

  1. ingat anak yg bangun lwt rupanya mak dia yg lwt bangun hehehe...

    yelah bila bt majlis n semua hidangan makanan kita yg sedia sndiri... pnt nya mmg lain mcm...

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();