Breaking

Monday, 12 February 2018

SENARAI HASHTAG YANG DILARANG UNTUK DIGUNAKAN DI INSTAGRAM

SENARAI HASHTAG YANG DILARANG UNTUK DIGUNAKAN DI INSTAGRAM Saya suka post gambar di instagram. kalau ada gambar yang menarik dan bermakna untuk disimpan sebagai kenangan saya akan post di instagram. Ianya bagaikan album gambar online terbaik setakat ini.

Korang pun mesti ada instagram..kan?? Lagi-lagi sebagai blogger dan influencer  instagram adalah salah satu socmed yang memberi impact besar terhadap blogger  dan influencer. Di sinilah kami menyebarkan maklumat kepada orang ramai. kami juga berkongsi aktiviti dan lifestyle kami di instagram.






Bila dah guna instagram ni kita juga perlu tahu menggunakan #hashtag, . Hashtag adalah salah satu perkara penting setiap kali kita post gambar di instagram.Kerana ianya memudahkan pencarian dengan gambar yang berkaitan ,tapi hati-hati kerana tidak semua hashtag boleh digunakan .

Tahun 2018 ini lebih banyak hashtag yang di larang digunakan di instagram.Tidak di ketahui apa punca nya ... Nak tahu apa hashtag yang di larang untuk digunakan di instagram??jom tengok senarai di bawah.

A

#adultlife
#alone
#asia
#attractive
#assday

B

#beautyblogger
#brain
#babe
#bikinibody
#boho
#books
#beyonce

C

#costumes
#curvy
#curvygirls

D

#desk
#direct
#dm
#date
#dating
#dadylove
#dogsofinstagram

E

#eggplant
#elevator
#easter

F

#fitnessgirls
#fishnets

G

#goddess
#girlsonly
#gloves
#graffitiigers

H

#happythanksgiving
#hardworkpaysoff
#humpday

I

#ig
#instamood
#iphonegraphy
#italiano

K

#killingit
#kansas
#kissing

L

#lingerie
#like
#lean

M

#master
#models
#mustfollow

N

#nasty
#newyears
#newyearsday

O

#overnight

P

#petite
#pornfood
#popular
#pushups

S

#skype
#snap
#snapchat
#single
#singlelife
#stranger
#saltwater
#shower
#shit
#sallyhansen
#sopretty
#sunbathing
#streetphoto
#swole
#snowstorm

T

#tanlines
#tgif
#todayimwearing
#teens
#teen
#thought
#tag4like
#thighs

U

#undies

V

#valentinesday

W

#woman
#womancrushwednesday
#women
#workflow
#wtf

sumber: thepreviewapp

Ada dalam senarai hashtag diatas ini yang jika anda lihat masih terdapat post yang keluar.Tapi ianya akan beransur-ansur di sekat .

Saya pun ada guna banyak juga hashtag dalam senarai ni..Nampak nya lepas ni kena pilih hashtag yang lain pulak..hehehe..

Ada beberapa hashtag yang di block untuk sementara dan kebanyakan nya di block untuk selamanya.Menggunakan hashtag yang dilarang , mungkin akan menyebabkan akaun kita di block.

Setakat ini hampir 114 ribu hashtag telah di sekat penggunaan nya.

sekian..

20 comments:

  1. 14ribu banyak tu..nak hastag yang baik2 saja & tak berunsur ke arah x elok lah tu..

    ReplyDelete
  2. Kena hati-hati dalam berhashtag le lps ini

    ReplyDelete
  3. Hashtag yang boleh double meaning kot tu

    ReplyDelete
  4. Omg banyaknya hashtag dilarang. Like tu selalu juga guna. Kena buang nampaknya...

    ReplyDelete
  5. ooh tak tau pula begini. kena hati-hati pilih hashtag dh lps ni yek.

    ReplyDelete
  6. Ada juga 3 or 4 hastag yg CCL selalu guna . Lepas ni kena elakkan

    ReplyDelete
  7. Sebab takleh guna dan d block?

    ReplyDelete
  8. #pornfood ngan #foodporn sama ke kak?

    ReplyDelete
  9. #beautyblogger ? #books ? Adeyyyy kenapa la tu ek...

    ReplyDelete
  10. Ada gak guna hagtags di atas tu.

    ReplyDelete
  11. Banyak nye kadang ada juga yang guna dalam list tu

    ReplyDelete
  12. uiiihh baru tahu ni.. mujur hashtag yang tersenari tak pernah guna

    ReplyDelete
  13. banyak jugak guna..tapi kenapa eh dia nak sekat. sabau jelah kan...

    ReplyDelete
  14. adeh. macam tak faham. ada hashtag yang biasa je. tak lucah pun. tapi tetap juga kena sekat. adeh. pening.

    mrejoy.com

    ReplyDelete
  15. ehh byk jugak... x tau plak ade yang xlwh gune..paasni kene tgk2 balik la...

    ReplyDelete
  16. Selalu huna #beautyblogger tu..tak sangka pulak x boleh guna.mcm mcm

    ReplyDelete
  17. pornfood pun x boleh? aikk

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

Adbox