Skip to main content

SENARAI HASHTAG YANG DILARANG UNTUK DIGUNAKAN DI INSTAGRAM

SENARAI HASHTAG YANG DILARANG UNTUK DIGUNAKAN DI INSTAGRAM Saya suka post gambar di instagram. kalau ada gambar yang menarik dan bermakna untuk disimpan sebagai kenangan saya akan post di instagram. Ianya bagaikan album gambar online terbaik setakat ini.

Korang pun mesti ada instagram..kan?? Lagi-lagi sebagai blogger dan influencer  instagram adalah salah satu socmed yang memberi impact besar terhadap blogger  dan influencer. Di sinilah kami menyebarkan maklumat kepada orang ramai. kami juga berkongsi aktiviti dan lifestyle kami di instagram.






Bila dah guna instagram ni kita juga perlu tahu menggunakan #hashtag, . Hashtag adalah salah satu perkara penting setiap kali kita post gambar di instagram.Kerana ianya memudahkan pencarian dengan gambar yang berkaitan ,tapi hati-hati kerana tidak semua hashtag boleh digunakan .

Tahun 2018 ini lebih banyak hashtag yang di larang digunakan di instagram.Tidak di ketahui apa punca nya ... Nak tahu apa hashtag yang di larang untuk digunakan di instagram??jom tengok senarai di bawah.

A

#adultlife
#alone
#asia
#attractive
#assday

B

#beautyblogger
#brain
#babe
#bikinibody
#boho
#books
#beyonce

C

#costumes
#curvy
#curvygirls

D

#desk
#direct
#dm
#date
#dating
#dadylove
#dogsofinstagram

E

#eggplant
#elevator
#easter

F

#fitnessgirls
#fishnets

G

#goddess
#girlsonly
#gloves
#graffitiigers

H

#happythanksgiving
#hardworkpaysoff
#humpday

I

#ig
#instamood
#iphonegraphy
#italiano

K

#killingit
#kansas
#kissing

L

#lingerie
#like
#lean

M

#master
#models
#mustfollow

N

#nasty
#newyears
#newyearsday

O

#overnight

P

#petite
#pornfood
#popular
#pushups

S

#skype
#snap
#snapchat
#single
#singlelife
#stranger
#saltwater
#shower
#shit
#sallyhansen
#sopretty
#sunbathing
#streetphoto
#swole
#snowstorm

T

#tanlines
#tgif
#todayimwearing
#teens
#teen
#thought
#tag4like
#thighs

U

#undies

V

#valentinesday

W

#woman
#womancrushwednesday
#women
#workflow
#wtf

sumber: thepreviewapp

Ada dalam senarai hashtag diatas ini yang jika anda lihat masih terdapat post yang keluar.Tapi ianya akan beransur-ansur di sekat .

Saya pun ada guna banyak juga hashtag dalam senarai ni..Nampak nya lepas ni kena pilih hashtag yang lain pulak..hehehe..

Ada beberapa hashtag yang di block untuk sementara dan kebanyakan nya di block untuk selamanya.Menggunakan hashtag yang dilarang , mungkin akan menyebabkan akaun kita di block.

Setakat ini hampir 114 ribu hashtag telah di sekat penggunaan nya.

sekian..

Comments

  1. 14ribu banyak tu..nak hastag yang baik2 saja & tak berunsur ke arah x elok lah tu..

    ReplyDelete
  2. Kena hati-hati dalam berhashtag le lps ini

    ReplyDelete
  3. Hashtag yang boleh double meaning kot tu

    ReplyDelete
  4. Omg banyaknya hashtag dilarang. Like tu selalu juga guna. Kena buang nampaknya...

    ReplyDelete
  5. ooh tak tau pula begini. kena hati-hati pilih hashtag dh lps ni yek.

    ReplyDelete
  6. Ada juga 3 or 4 hastag yg CCL selalu guna . Lepas ni kena elakkan

    ReplyDelete
  7. Sebab takleh guna dan d block?

    ReplyDelete
  8. #pornfood ngan #foodporn sama ke kak?

    ReplyDelete
  9. #beautyblogger ? #books ? Adeyyyy kenapa la tu ek...

    ReplyDelete
  10. Ada gak guna hagtags di atas tu.

    ReplyDelete
  11. Banyak nye kadang ada juga yang guna dalam list tu

    ReplyDelete
  12. uiiihh baru tahu ni.. mujur hashtag yang tersenari tak pernah guna

    ReplyDelete
  13. banyak jugak guna..tapi kenapa eh dia nak sekat. sabau jelah kan...

    ReplyDelete
  14. adeh. macam tak faham. ada hashtag yang biasa je. tak lucah pun. tapi tetap juga kena sekat. adeh. pening.

    mrejoy.com

    ReplyDelete
  15. ehh byk jugak... x tau plak ade yang xlwh gune..paasni kene tgk2 balik la...

    ReplyDelete
  16. Selalu huna #beautyblogger tu..tak sangka pulak x boleh guna.mcm mcm

    ReplyDelete
  17. pornfood pun x boleh? aikk

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …