Skip to main content

RUPANYA PRODUK YANG SAYA GUNA SEBELUM NI BOLEH MEROSAK KAN KULIT MUJUR ADA AR BEAUTY COLLECTION

RUPANYA PRODUK YANG SAYA GUNA SEBELUM NI BOLEH MEROSAK KAN KULIT .MUJUR ADA AR BEAUTY COLLECTION - Dah 2 minggu  saya gunakan Set AR BEAUTY COLLECTION ni. Saya dapat set ni 2 minggu lepas . Dapat-dapat terus guna sebab tak sabar nak tengok kesan nya.  Hari ni saya nak ceritakan sikit tentang pengalaman menggunakan AR BEAUTY COLLECTION dan juga AR REVITALIZING SERUM . Bagi yang sedang mencari skincare yang bagus dan sesuai untuk semua jenis kulit, korang kena baca review saya ni sampai habis.




Ini lah dia set AR BEAUTY COLLECTION dan juga serum nya. Dalam kotak ni ada Gentle Facial Cleanser, gentle facial Activator, replenishing Night Cream dan juga Nourishing Day Cream Rich SPF 15 . Botol dia warna putih macam ni . AR BEAUTY COLLECTION dan juga Revitalizing Serum ni ada kelulusan KKM. Korang boleh check no di bawah ni di website KKM.

NOT 171105239K
NOT 171105415K
NOT 171105237K
NOT 171105238K
NOT 171105240K


Pengalaman Menggunakan AR BEAUTY COLLECTION

Cara menggunakan AR BEAUTY COLLECTION ni mudah saja.Kat belakang kotak nya tu dah dia tulis cara-cara menggunakan AR Beauty .. Senang kan??

Ok..ni cara saya pakai AR BEAUTY COLLECTION. Mula-mula saya cuci muka menggunakan gentle Facial Cleanser.Picit sikit je..Saya picit dua kali je untuk muka saya yang kecik comel ni. :p Lepas tu kita basah kan sikit dan terus sapu kat muka. Sambil-sambil tu gosok-gosok la.Guna jari tau..Jangan gosok guna kuku pulak. Kau ingat kita tengah gosok punggung periuk???hahah



Lepas tu bilas.. Rasa segar kulit lepas cuci muka guna AR cleanser ni. Tak banyak buih dan walaupun saya gunakan nya 3 kali sehari, kulit saya tak mengering. Itu yang best tentang AR cleanser ni.


Kemudian saya guna Activator ni.Ada cerita tau disebalik Activator ni.. Pertama kali saya guna activator ni baru la saya tahu yang skincare yang saya gunakan sebelum ni sebenarnya boleh merosak kan kulit saya....Walaupun tak tumbuh jerawat , tak berkerak tapi masa pertama kali sembur je activator ni kulit saya jadi pedih, panas sampai saya terpaksa cuci semula muka saya.



Tak sangka..dah dekat 3 bulan saya guna satu pencuci muka jenama XXX tu rupanya dalam diam dia mengikis kulit muka saya.Patut la rasa  pedih lepas sembur activator tu. Sekarang saya dah tak guna pencuci muka tu..Saya pakai AR Cleanser je. Activator tu pun saya baru start guna dalam minggu ni.Rasa pedih tu dah berkurangan walau pun ada rasa panas2 sikit.

Cara gunakan activator ni pun senang je..pastikan muka dah kering , dan bersih ..Lepas tu  tutup mata, tutup mulut , dalam jarak 15 cm lebih kurang, sembur je kat muka. Hilang pulak mengantuk pagi2 ni lepas sembur activator.hahaaha..




Kemudian biarkan sekejap  dalam seminit dua, bagi dia menyerap ke kulit baru la kita pakai Serum . Serum ni tak datang sekali dengan set AR Beauty ni tau..Dia dalam kotak asing. Boleh je kalau korang nak beli serum je.. Harga dia cuma RM70 ..

Serum ni kita titik-titik kat muka sikit je.Dia pekat jadi tak boleh pakai banyak.. Kemudian ratakan kat muka..Cepat je dia meresap ke kulit.Lepas pakai serum ni terasa sangat kulit jadi tegang , nampak  kulit lebih segar. Macam pokok la..lepas kena siram air, letak baja baru la tak layu..kan??

Lepas tu pakai Cream siang ..kalau nak tidur pakai cream malam tu.. Cream siang dia ni best sebab boleh dijadikan foundation..Jimat duit aku..tak payah beli foundation..ahahahaha.. Memula takut2 juga nak pakai Cream siang ni..Takut naik jerawat.. Kulit muka gojes2 macam kulit saya ni bukan boleh sangat pakai cream sebelum makeup ..Kahkahkah..




Tapi bila dah sapu kat muka rasa ringat je kulit tau. Dia boleh tutup cela -cela kat muka tu. Nanti kita makeup pun cantik je..nampak semulajadi je kulit kita.Tekstur dia nak kata cream tak juga. Dia macam Liquid foundation tu. Senang je nak ratakan kat muka.

Saya gunabeauty blender je tu untuk ratakan dia.Selalunya yang buat orang tak suka pakai cream siang atau malam ialah sebab bila pakai , lama2 muka jadi berkilat macam nampak berminyak..kan??Tapi yang ni tak macam tu.. Sebab tu bila pakai tak de tumbuh jerawat. kalau cream malam atau siang yang korang pakai tu macam berminyak je mesti jerawat akan tumbuh.

Lepas sapu kat muka , korang pegang je muka korang macam tak de rasa pakai apa2 pun.Serius benda ni best.Cuma bekas dia kecik sangat..haha... Kalau dia jual loose item ok la.. Harap2 ada la loose item..kan??

Harga AR BEAUTY COLLECTION





Untuk semua ni korang boleh beli dengan harga RM190 sahaja.. ( Harga Serum RM70 dan 1 kotak Set AR Beauty hargabya RM 120)..  Memang tengah murah sekarang ni sebab ni harga pengenalan. 




Kita nampak pink la..sebab langsir dengan tudung kaler pink..Hahah..

Saya dan berpeluang guna produk AR Beauty ..Memang produk ni bagus dan tak menjejaskan kulit sepanjang 2 minggu saya menggunakan nya. Kulit pun jadi makin sihat, dan yang penting korang kena konsisten menggunakan nya.

Tak kan nampak kesan nya dalam beberapa hari ..Tapi bila korang guna , korang sendiri boleh rasa kulit korang lebih sihat dari sebelum ni..

Korang tak nak cuba ke? kalau nak cuba boleh segera hubungi

Instagram : @arbeautycollection WhatsApp : 012 477 4874 / 012 601 2190  Facebook : AR Beauty


sekian..

Comments

  1. ORANGNYA DH CNTIK PAKAI PRODUK KOSMESTIK TERBAIK BERTAMBAH CANTIKNYA

    ReplyDelete
  2. Sekarang lambakan produk kecantikkan . Cuma kita kena hati- hati memilih skincare

    ReplyDelete
  3. TB pun dah pakai produk ni.. TB puas hati sebab akhirnya jumpa produk ni yang bole atasi masalah kulit kusam n jeragat yang TB dah lama cari ubat.. huhu.. bagus produk ni.. no paraben.. no mercury.. ada kkm..dan ada halal

    ReplyDelete
  4. Ni produk tempatan kan? Emi so far alhamdulillah takde guna produk merapu-rapu yang boleh rosakkan kulit muka. Syukur sangat-sangat.

    ReplyDelete
  5. Beli set tambah dgn serum mmg lengkap dh utk jaga muka.. Kena konsisten la pakai. Harga jualan dia pun okay jgk rm190.

    ReplyDelete
  6. Oh ingt serum termasuk dlm set skli..tp not badlah harga dia berbaloi include serumm

    ReplyDelete
  7. Activator tu ape fungsi dia Kak? Mcm lain drpd yg lain..excited pulak nak tau..haha

    ReplyDelete
  8. dah ade kat kedai2 jamu seluruh malaysia ke kak diana?

    ReplyDelete
  9. Dah berapa tahun produk ni ada dekat pasaran ?

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …