Wednesday, 28 February 2018

LAGI KISAH SERAM DI HOSPITAL



Satu lagi kisah seram saya nak kongsikan hari ini. Kisah seram di hospital kali ni lebih seram dan boleh buat bulu roma korang berdiri .Kejadian dikatakan berlaku disebuah hospital di sebuah negeri di daerah pedalaman.

Dari apa yang digambarkan tak la pedalaman sangat. Masih ada hospital dan KFC tu saya rasa mungkin ianya cuma bandar kecil.

Jom kita baca cerita yang dikongsikan oleh Saudari Dena Bahrin  ni yang dikatakan berdasarkan dari kisah yang kakaknya sendiri ceritakan.


"Hospital and horror stories never get old.Time my sister kerja kat hospital kat satu negeri  area perkampungan pun banyak je cerita dia lagi lagi kat zon kritikal & kids. 

Plus,the nurses & doctors pun memang cakap penduduk situ pesakit ramai juga jumpa bomoh dulu baru doctor.


I think i'm not going to tell which negeri is it . But know that, the hospital is big ofcourse and the only hospital yang elok in that area. 

Dia memang kawasan yang tak bandar. Kedai makan paling mewah pun kfc je. So imagine je lah.

Some patients especially yang tua tua , memang ada yang datang hospital dan:
" saya dah gi bomoh/ dah berubat dah tapi tak jalan." K.

KISAH SERAM DI HOSPITAL


I cerita kes yang popular kat situ , yang orang sana pun tak heran dah. Lol. Benda nya tak banyak tapi dia kerap terjadi dan 2-3 kes ni forever i akan ingat. Okay mari ke kisah pertama.

Floor Zon kritikal situ adalah tempat paling fav benda tu. Kebanyakan kes ia nya tak muncul, tapi kakak cite biasa dah jari kaki patients kena tarik. 

Kalau tgh kerja alone dalam salah satu bilik, benda tu main main lampu.Kira yang tgh sakit tak larat teruk, tu dia suka kacau.

Mungkin dia tahu patients situ mostly helpless as in tak larat/ nazak. Jadi takyah pelik kalau macam dalam movie tetibe eh ada orang tarik kaki. Tetibe ada orang tarik jari kaki. Hmm

Jadi siapa yang kena shift bahagian kritikal especially waktu lewat malam. Em bebanyak lah baca doa dan jangan tegur :')

NENEK TUA RAMBUT PANJANG JALAN BONGKOK


Next, kat floor zon kids. There was one night, kakak kena shift lewat malam. Ada sorang budak ni dia diletakkan kat katil yg jauh sikit sebab tak ingat sakit apa tapi macam berjangkit, katil dekat degan tingkap. 

Dia selalu tidur tak lena macam semua benda tak kena tapi memula dia diam.

Ni mak dia cerita kat doctor k. Kat kakak i lah. So Dia cakap anak dia memula tenung je tingkap pastu, akan kerap elak pandang tingkap. So mak dia tanya lah kenapa ada apa tak kena. Jawapan dia buat kakak i macam....

" Ada nenek, rambut putih, panjang, jalan bongkok bawak tongkat, dia duduk kat depan tingkap & pandang je."


I DENGAR CERITA PUN BOLEH BAYANG WEH HAAA

So kakak i tukar dia gi katil yang tak dekat dengan tingkap. Bila kakak cerita kat nurse, nurse nurse rilek gila 

" oh nenek tu ke, ha'ah dia biasa ada situ, dia tunggu orang jemput masuk kot. Tapi dia tak kacau. Dia memang ada je situ" 

Doctor pun speechless.

Tapi tak pelik la sebab orang sana banyak masih percaya ubatan bomoh dan ramai yang masih amal amal pepelik.  so tak pelik ada grandma K tu :')

SAMBIL MENANGIS DIA TUNJUK IBU


Last, hospital and kuarters para doktor ada laluan berbumbung tapi jauh sikit la perjalanan. So this one night, kakak decided suruh husband dia amik pakai kereta sebab gelap gila dah lewat and sorang kot. 

Husband dia pun sampai dengan their daughter 3 tahun tak silap time tu.

Tetibe anak buah i ni nangis nangis dalam kereta. Bapak dia Ingat cranky biasa lah. Mak dia depan kereta tu je ha tengah tunggu. 

Sekali dia terus duduk atas abah dia sambil nangis and tunjuk tunjuk ibu dia. Ah sudah.

"Tu siapa?" *sambil nangis nangis takut takut *
" siapa apa, tu kan ibu. Kita kan amik ibu."
"Bukan, bukan ibu."

"tu ibu lah."
"Bukan! yang sebelah ibu tu" - Dena Bahrin

Ha..korang boleh bayangkan tak apa sebenarnya anak saudara dena ni nampak?Dah tentu lah bukan manusia..kan?

Makhluk-makhluk halus ni memang wujud dan sebenarnya kita tak boleh takut dengan makhluk-makhluk halus ni. 

Tapi tu la..kalau muncul dengan muka menyeramkan siapa la yang tak takut..kan??Kalau tak nampak tak pe la..boleh je nak berlagak macam tak de apa-apa..Tapi kalau muncul depan mata terpaksa la buka langkah seribu..hehehe


sekian 

7 comments:

  1. Kisah benar ke apa ni kak? Kita pernah alami kisah seram benar di hospital mse teman arwah mak dan saudara kita..

    ReplyDelete
  2. Kisah seram kat hospital memang seram.. Tambah bila waktu malam.. Macam2 bunyi ada waktu tu..

    ReplyDelete
  3. Aduhai tak sanggup nak baca sampai habis. Takuttttt. Ada orang cakap jangan layan perasaan takut. Tapi nak buat macam mana, bukan kita minta. Hihi

    ReplyDelete
  4. Huhu.. Sebab tu lah akak tak suka pi hospital kecuali terpaksa. Rasa seram tu tetap ada walaupun kat hospital besar atau swasta

    ReplyDelete
  5. bnyk jgk dgr psl kisah seram dihospital nasib baik xpnh kena alhamdulillah..cuma ms kat pesakit luar je pnh kbetulanlh..ms tu kna serangan asthma jam 3 pgi cmtulh..pstu arwah ayh bwk g hospital ms tggu turn tu jam 4 pgi tetiba pintu kaca auto tu terbukak sndiri arwah ayh sy tgklh dgn kehairanan..staf hospital pun jwb oh..ini dh mmg time dia, jam 4 mmg akn tbukak sndiri pintu tu ktnya smbil tgk jam..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();