Thursday, 8 February 2018

GLOW GELENGGANG - CARA MUDAH MERAWAT KURAP, PANAU ECZEMA DAN PELBAGAI PENYAKIT KULIT DENGAN DAUN GELENGGANG


daun gelenggang
gambar:infosehat

GLOW GELENGGANG - CARA MUDAH MERAWAT KURAP, PANAU ECZEMA DAN PELBAGAI PENYAKIT KULIT DENGAN DAUN GELENGGANG Ini lah rupa daun gelanggang.Pertama kali saya tengok rupa daun gelanggang ni. Sebelum ni tak tahu pun ada nya daun gelanggang yang digunakan untuk merawat penyakit kulit oleh orang-orang dulu. Sejak dulu lagi daun gelenggang ni digunakan merawat penyakit kulit seperti ruam , gatal-gatal,panau kurap dan banyak lagi.

Tapi dulu diaorang tumbuk2 daun gelenggang ni bagi hancur lepas tu campur dengan belerang atau minyak tanah.Lepas tu diaorang sapu pada kulit untuk merawat penyakit kulit.

Sekarang ni mana nak cari daun ni kat tengah-tengah bandar ni.Lagi-lagi yang rumah tak de tanah tu , nak tanam pun tak tahu celah mana nak tanam nya.Kan?

Glow Gelenggang - Sabun Gelanggang dan Minyak Herba


ubat panau kurap eczema kudis buta dan penyakit kulit


Mujur la ada Set Glow Gelenggang yang terdiri dari sabun Herba Gelenggang dan juga Minyak Herba.  Tak payah susah-susah nak mencari daun gelenggang.. Khasiatnya sama macam kita guna daun gelanggang yang kita petik dari pokok nya tu.Cuma sekarang dah dijadikan sabun jadi nak menggunakan nya pun lebih mudah . Disediakan juga dengan minyak herba supaya proses merawat tu lebih baik lagi dan lebih cepat.

Sabun Herba Gelanggang ni bukan macam sabun biasa yang kita pakai hari-hari tu ..Sabun Herba gelanggang ni sangat mujarab untuk merawat masalah kulit. Tak kira la kulit muka atau kulit badan kita. Saya sendiri gunakan untuk anak-anak saya . Biasalah budak-budak kan kuat berpeluh dan kadang-kadang bila cuaca terlalu panas mula la ruam muncul kat belakang badan dia. 

Anak perempuan saya pulak jenis kulit sensitif. kalau silap makan atau terdedah dengan habuk mula menggaru.Sabun Herba Gelenggang sangat-sangat membantu. Selepas gunakan sabun Herba gelanggang terus keringkan badan dan sapu minyak herba pada tempat-tempat tertentu yang gatal tu.

Bentuk sabun nya memang comel. Comel kan?

Disebabkan comel ni lah budak-budak suka gunakan nya. Walaupun baunya tak wangi macam bau sabun biasa tapi tak de masalah nak digunakan untuk budak-budak. Diaorang ok je dengan baunya dan juga bentuk comel sabun ni. Minyak Herba nya pulak bau coklat sedap... Ini juga sebab kenapa amak-anak  suka set Glow Gelenggang ni..Lepas mandi tahu je diaorang mesti nak pakai minyak herba ni..Tu yang diaorang suka sangat tu..

ubat panau kurap eczema kudis buta dan penyakit kulit


kalau anak-anak suka dengan bau dan   kecomelan nya , saya pula suka kan Set Glow Gelenggang  ni sebab khasiat merawatnya yang sangat bagus untuk merawat masalah Eczema , Psoriasis, Panau, Kurap, Kulat air,Kayap,Kudis buta, Bisul,Kurap susu dan Resdung .

Ini semua adalah masalah kulit yang kita selalu alami dari bayi sampai la orang dewasa.. Eczema selalu dialami oleh bayi dan ada yang sampai dewasa pun masih lagi mengalami eczema.Memang tak de ubat untuk eczema tapi kita mampu mengurangkan nya. Eczema ni tak boleh dibiarkan saja. kena buat sesuatu untuk hilangkan nya.tapi kalau tak pantang makan , selalu terdedah dengan habuk dan debu memang risiko nak jadi balik tu sentiasa ada..so baik la bersedia dengan bekalkan Set Glow Gelenggang ni kat rumah kita.

Bayi yang baru lahir atau yang menyusu badan memang mudah kena kurap susu. Biasanya jadi kat pipi merah-merah. Kesian sebab dia akan rasa pedih bila berpeluh. Itu buat dia rasa tak selesa. Pakai Set Glow gelenggang ni akan buat kurap susu cepat kering. Lepas tu kena jaga-jaga lah, jangan biar dia menyusu sampai basah pipi dengan susu lagi. Biasanya jadi kurap susu ni sebab susu tu diabiarkan lama sangat kat pipi dia..lepas menyusu bersihkan pipi dia. tak la berkurap lagi..

ubat panau kurap eczema kudis buta dan penyakit kulit
Add caption


Sama juga lah dengan masalah kudis buta, bisul dan sebagainya..Elok sangat kalau guna Set Glow gelenggang ni . Nak cari daun gelenggan memang susah. Tapi sabun nya dah mudah nak dapat . Khasiat pun sama tak kalah dengan daun gelanggang sendiri.

Nak tahu kenapa Set Glow Gelanggang bagus untuk merawat masalah kulit? Ianya adalah kerana kandungan bahan yang terbaik digunakan untuk melengkapkan Set Glow Gelenggan ni.

Herba gelanggang - Untuk kurangkan gatal-gatal dan masalah kulit
Habbastus Sauda - Untuk kurangkan radang dan menyembuhkan luka luaran
Susu Kambing - Untuk mencerah, melembut dan melembab, mencegah kulit kering , kasar dan kusam
Minyak Argan - Untuk kulit halus, licin dan mudah menyerap kedalam kulit
Minyak Zaitun - Sebagai pelembab yang tahan lama pada kulit
Menthol - ntuk menyejuk kan kulit



Pengalaman Menggunakan Set Glow Gelenggang


Saya dan anak-anak dah mencuba Set Glow Gelenggang ni hampir 2 minggu. Yang menggunakan nya pun satu keluarga jadi memang cepat la nak habis..hahaha...Memang konsisten betul mereka guna Set Glow Gelenggang ni. 

Alhamdulillah tak de kesan negetif pada kulit kami walaupun sabun tu kami berkongsi guna. Tak payah potong-potong  sabun nya sebab sabun ni bukan jenis yang mudah cair dan lembik.Cuma sabun apa pun jangan di biar terendam dalam air.Lepas pakai letak di tempat yang ada cahaya matahari,. Baru lah dia tahan lama.

Macam awal-awal saya ceritakan tadi  budak-budak pun suka guna set glow gelenggang ni .Lagi-lagi si adik tu memang pengemar coklat. Kalau suruh guna minyak Herba ni senyum meleret je..Tak dapat makan coklat dapat bau pun jadi lah..hahahah ..

ubat panau kurap eczema kudis buta dan penyakit kulit


Korang pun kalau ada anak-anak yang ada panau tu elok la guna Glow gelenggang. Biasa la budak-budak memang mudah sangat dapat panau kat muka dan badan. panau ni kalau dibiarkan boleh jadi besar tau.Bertompok-tompok je kat kulit muka dan badan.. Lagi teruk kalau yang jadi kurap lagi la kena hati-hati sebab kurap ni dia gatal .

Jadi set Glow Gelenggang ni boleh bantau korang tak kira dari bayi sampai la orang dewasa dan orang tua boleh menggunakan nya.

Saya pernah dengar juga daun gelenggang ni bagus untuk Kelemumur atau gatal kulit kepala. mana tahu satu hari nanti Glow gelenggan ada tersedia syampoo sekali.kan??Tau pun masker gelenggang khas untuk kayap..Orang yang ada kayap pun boleh guna daun gelenggang tau..

ubat panau kurap eczema kudis buta dan penyakit kulit


Bagi yang nak dapatkan set Glow Gelenggang ni boleh la whatsapp :

DIANA10 dan hantar ke 014 544 5951

Untuk Cara penggunaaan dan khasiat nya yang lebih lengkap boleh la korang lawat laman web http://www.glowgelenggang.com/ atau ke facebook page glow Gelenggang .

10 comments:

  1. terbaik lah produk ni.. berasaskan bahan semulajadi..:)

    ReplyDelete
  2. SA suka sabun ni sebab wangi sangat..rasa nak kunyah2

    ReplyDelete
  3. Dlu gunanubat daun gelenggang je.. Skrg dh moden mcm2... Boleh la standby ubat ni kalau gatai2 tibe2

    ReplyDelete
  4. Saya sukalah produk ni ,kalau ada gatal2 tinggal letak je

    ReplyDelete
  5. Banyak rupanya khasiat pokok gelenggang ni. Emi pun baru tahu.

    ReplyDelete
  6. wah dah dikormesialkan ye produk ni

    ReplyDelete
  7. bagus produk glow gelenggang ni sebab sesiapa yang ada maslaah kulit gatal-gatal dan panau serta kudis ke apa, pakai set glow gelenggang ni pasti dapat hasil yang melegakan.. TB pun suka sangat.. dah la bau nya sedap ..

    ReplyDelete
  8. Memang bagus glow gelenggang nih kak sy pakai best sgt

    ReplyDelete
  9. Tak pernah tahu pasal daun gelenggang. terus gigih pergi google. hahaha sekali tengok macam produk kecantikan muka sebab pakaging lawa sangat. hehehe rupanya untuk merawat masalah Eczema , Psoriasis, Panau, Kurap, Kulat air,Kayap,Kudis buta, Bisul,Kurap susu dan Resdung .

    nanti nak check sebab suami ada masalah resdung. hehe

    ReplyDelete
  10. Rupanya banyak juga khasiat yang terdapat pada pokok gelenggang ni.Baru tahu tentang perkara ini.Terima kasih sebab berkongsi info ye.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();