Skip to main content

Tudung Aidijuma #GoldLabel Giveaway by Anies

Assalamualaikum..




Semalam masa saya blogwalking kat blog Anies nampak dia ada buat Giveaway Tudung Aidijuma #GoldLabel  . Syarat nya kena cerita sesutu tentang Edisi Terhad atau Limited Edition.

Bila fikir-fikir balik saya ni tak de pun barang-barang Edisi Terhad. Hahah..Dok  melengung lama-lama sampai sudah saya fikir, memang tak de satu pun.

Bermakna , saya ni orang yang biasa-biasa sahaja.. bagi sesetengah orang bila ada barang yang edisi terhad dia teruja nak dapatkan barangan tu. Ianya sebagai koleksi peribadi dan juga mungkin sebab trend.Contohnya macam Nestle Coffee-mate limited- edition “Star Wars”  ni..bagi peminat Star wars ianya sudah tentu barangan yang harus dia dapatkan.


Bergantung  kepada kemampuan kita nak dapatkan barangan edisi terhad tu.tak salah pun kalau kita jadi pengumpul barang-barang edisi terhad.Ada juga barang-barang edisi terhad ni yang memberi pulangan lumayan tau. Bila di jual balik harga nya jadi lebih tinggi.





Antara barangan limited Edition yang selalu menjadi buruan ialah jam tangan , kasut , beg tangan , kereta mainan, koleksi permainan video dan banyak lagi terutamanya yang jenama-jenama besar yang ada peminat nya tersendiri.

Tapi bagi orang perempuan macam saya mesti ramai yang suka kalau dapat Tudung Aidijuma Edisi terhad..kan??

Korang nak menang tudung Aidijuma #GoldLabel jom sertai giveaway yang dianjurkan oleh Anies.
Klik banner diatas untuk join..Harap2 penyertaan saya di terima..

sekian..

Comments

  1. Bila baca entry ni, Rose pun dok fikir sendiri. Ada tak barang edisi terhad. Emm macam tak ada jugak. Hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …