Skip to main content

SENARAI TOP 20 FILEM PALING LARIS 2017

Assalamualaikum..

top 20 filem 2017


SENARAI TOP 20 FILEM PALING LARIS 2017 Tahun 2017 ada banyak filem-filem yang ditayangkan di pawagam . Paling kerap diperkatakan ialah Filem Tombirou kerana diadaptasi dari sebuah novel popular karya Ramli Awang Mursyid.

Walaupun filem tersebut banyak mendapat pujian dari penonton namun ianya masih tidak cukup untuk mengatasi filem Abang Long Fadhil  2 yang menmdapat kutipan tertinggi iaitu sebanyak rm18.15 juta. Manakal Filem Tombiruo: Penunggu Rimba di tempat kedua dengan kutipan rm7.97 juta.

Berikut adalah senarai top 20 filem paling laris 2017


top 20 filem paling laris 2017
sumber:filemkita.com

Apa yang saya perhatikan ,filem yang bagus dan menarik pasti akan buat penonton bercerita tentang filem tu di media sosial.Dari review-review tersebut lah yang akan membuat kan filem tersebut bakal mendapat sambutan atau pun tidak.





Penonton juga lebih suka kan filem-filem dari pengarah yang pernah buat filem pecah panggung. Contohnya macam filem-filem Samsul Yusuf  mesti akan dapat sambutan sebab dia dah berjaya mengumpul peminat filem-filem dia.Dia dah berjaya buat penonton percaya pada hasil kerja dia.

Sebab itu lah kalau kita tengok dalam senarai top 20 filem paling laris ni ,ada filem yang bagus tapi tak  tersenarai.Contohnya Filem Jibam. Mungkin sebab orang tak kenal sangat siapa Che Mei  ni walaupun Jibam diadaptasi dari Novel kartunis popular iaitu Ujang.

Semoga tahun 2018 ni lebih banyak filem-filem berkualiti yang akan ditayang kan.Dengar-dengar nya ramai yang tak sabar menanti Filem Munafik 2 diatayang kan..Korang pulak tak sabar nak tengok filem apa di tahun 2018 ni??

sekian..

Comments

  1. Dari senarai tu yang 1st on the top je yang Zumal dah tengok. Memang puas hati...

    ReplyDelete
  2. dah 10 thn filem jibam ni... 10 thn yg lps filem ni diarahkan oleh ahmad fauzee, terbitan jaja production... tp tak siap! arahan terbaharu cik mie, penonton mungkin tak kenal siapa cik mie... kalau dari sebuah naskhah ujang, cerita jibam ni memang best, akak bc novelnya pun sampai nangis tak pasti lak bila difilemkan... akak pun xsempat nak tgk...

    ReplyDelete
  3. Dalam banyak-banyak filem tu, Abang Long Fadil 2 je yang Rose dah tengok. Sekarang jarang tengok filem, tak tahu kenapa. Drama berantai suka pulak tengok. Hahhahah

    ReplyDelete
  4. Kita tak sempat nengok filem Jibam, maybe kurang promosi agak ralat jugak sbb masa tarikh tayangan tu kita ada program lain, ingat bila balik nak nengok filem tu rupanya dah ditarik tayangan kat mbo tpt kita dan cuma ada selected cinemas je..kesian, kebanyakan yang nengok semua bagi review positif la, of course ada kekurangan tu tapi okla not bad. Ralat sikit la. Saya kurang berminat filem hantu, motor ke..Dari list atas tu saya g nengok kat cinema filem Bisik Pada Langit je.

    ReplyDelete
  5. wahh, banyaknyaa filem bulan lepas.

    ReplyDelete
  6. ingat ada filem jibam.... cite tu kurang promosi lah...
    pastu waktu tayangan pun kejap sgt... syg betul

    ReplyDelete
  7. Abg Long Fadhil mmg best. Selain dpd pelakon, ada unsur unsur kelako kot yg buat org nak tengok. Kalau jadi tuan produser filem mesti pening ek bila filem tak laku huhu

    ReplyDelete
  8. Tak layan sgt filem Malaysia.. Tu tak tau top yg mana.. Byk sy tak tgk.. Bisik pada langit pun tak smpt tgk lagi

    ReplyDelete
  9. Dalam senarai tu, satu pun tak tgk lagi..haha..en asben kurang sikit tgk movie melayu kat panggung..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …