Breaking

Thursday, 18 January 2018

SEKUMPULAN REMAJA KETAWAKAN PAKCIK YANG BERKAKI AYAM TAPI LIHAT APA YANG DILAKUKAN LELAKI INI TERHADAP PAKCIK TERSEBUT


Assalamualaikum..



Saya suka baca cerita-cerita boleh memberi inspirasi dan peringatan . Cerita-cerita macam ni akan buat kita tersedar tentang sesuatu yang mungkin kita lupa dan tak tahu.Sekurang-kurangnya ianya akan mengubah pemikiran kita dan mengubah diri kita jadi lebih baik.

Hari ni saya terbaca satu perkongsian dari Sharulhafidz di laman twitter nya.saya kongsikan screen shoot nya di bawah ni.Ianya mengenai satu kejadian dimana dia ternampak seorang lelaki berkaki ayam di dalam train yang dianaiki.

Keadaan lelaki tersebut agak menyedihkan namun, terdapat sekumpulan remaja perempuan ketawa melihat keadaan lelaki tersebut.








Tak patut betul remaja perempuan tu ketawakan pakcik ni..Kalaupun dia tak waras sekalipun  tak patut buat macam tu.Entah la kenapa saya rasa ada ramai orang muda zaman sekarang memang tak beradab dan suka mempersendakan orang lain.

Kalau dilihat pada tingkah laku meraka pun tak de elok termasuk la fizikal mereka sendiri.Tak de manusia yang sempurna..kan??Tapi golongan ni memang suka memandang rendah pada orang lain tanpa melihat kelemahan diri sendiri.

Tahniah pada lelaki yang membantu pakcik tersebut.Ianya memang satu tindakan yang tepat dan sangat baik.Malah kebaikan lelaki yang dikenali sebagai SharulHafidz ni juga dibalas olah makcik yang melihat kebaikan hati Sharulhafidz.

Jom sebar-sebarkan kebaikan disekeliling kita supaya tiada ruang lagi untuk kejahatan .

sekian..

3 comments:

  1. Biasalah.. bdk2 bkn nk pk kesian ke x. geram plk baca

    ReplyDelete
  2. Bagusnya lelaki sorang ni.. siap bagi kasut selipar dia lagi sebab kesiankan pakcik yang sejuk tak berkasut.. walhal dia perlu selipar tu...tapi tu la.. buat baik sekelip mata je Allah balas kan

    ReplyDelete
  3. saw this post on twitter and the girls, i was super disappointed in them. im glad the guys was such a good one. he deserves the notes.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

Adbox